Valtiovarainministeri Alexander Stubb muistaa juniorivuosiensa golfkokemukset - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Valtiovarainministeri Alexander Stubb muistaa juniorivuosiensa golfkokemukset

Valtiovarainministeri Alexander Stubb muistaa erittäin hyvin 80-luvun pelimatkansa Turun Ruissaloon.kuva Juha Hakulinen.

Valtiovarainministeri Alexander Stubb oli mukana Aura Golfin kentällä Suomen suurimman golfkilpailun, Gant Openin palkintojenjaossa . Aiemmin päivällä hän oli ahkeroinut Turussa ja sen ympäristössä järjestetyn triathlon kisan ennätysaikaansa neljä tuntia 39 minuuttia.

”Oli todella makea fiilis tulla Ruissaloon. Mieluisia muistoja jo junnuvuosilta omalta uralta on paljon. Kenttä ja puitteet näyttävät todellakin upeilta. Täällä on aina pidetty paikat kunnossa. Tunnelmat ja numerot kisoista vuosikymmenten takaa eivät unohdu. Muistan johtaneeni Turun Sanomat Openia, kaksi viimeistä kierrosta pudottivat kärjen taakse, eivät taidot riittäneet ihan kärkeen”, amatöörien maajoukkueessakin pelannut Stubb kertaa kokemuksiaan.

Lähes ammattimainen panostaminen jäi pian USA:n opiskeluvuosien jälkeen.

”Kerran vuodessa tulee kierrettyä. Isän kanssa kierros on traditio. Kiersimme viimeksi Espoon Golfseuran kentän, tulos oli 83. Kovasti on golf ja huippugolf erityisesti mennyt eteenpäin. Nuoruusvuosinani 80-luvulla huippugolfin taso Suomessa oli verrattavissa englantilaiseen jääkiekkoon”, Stubb jatkaa.

Maailman paras alle 18-vuotias pelaaja, Dominic Foos oli Turun Challenge Tour kilpailun sankari.

Maailman paras alle 18-vuotias pelaaja, Dominic Foos oli Turun Challenge Tour kilpailun sankari.

Göran Stubb oli vahvalla panoksellaan järjestämässä Suomen ensimmäisiä Challenge Tourin kisoja 80-luvun loppupuolella EGS:n kentällä. Hän on saanut monipuolisesta golfin edistämistyöstään myös Suomen PGA:n kunniajäsenyyden. Alexander Stubbin lisäksi näihin kisoihin osallistui monesti myös hänen pikkuveljensä Nicolas Stubb.

Liikunta-ja urheilumuotona Stubb puhuu golfin puolesta etenkin niille, jotka eivät lajia ole kokeilleet.

”80-vuotias isäni pelaa edelleen sata kierrosta vuodessa. Golf sopii kaikenikäisille, mutta voiko parempaa liikuntamuotoa keski-ikäisille ja eläkeläisille olla”, hän kysyy.

”Maailmalla golf on yksi kilpailluimmista lajeista. USA:ssa yliopistogolfia pelatessani huomasin nopeasti, että tasoisiani ja itseäni parempia lupauksia oli sadoittain,” edelleen huippugolfia aikataulunsa puitteissa seuraava Alexander Stubb totesi lyhyen Ruissalon visiittinsä päätteeksi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje