23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Tapio Pulkkanen - viides vuosi toden sanoo?

Ylipitkillä lyönneillään jatkuvasti kohahduttava Tapio Pulkkanen hakee alkavalla kaudella parempaa pituuskontrollia lisäämällä bägiinsä rautakolmosen tilalle yhden wedgen.

Kuuden viikon Floridan leiriltä vauhtia peliinsä hakeneen kotkalaisen tavoite on sama kuin edellisvuonna. Menestyä Challenge Tourilla.

Ammattilaisura on toistaiseksi tuottanut erinomaisia, väliin loistavia tuloksia kotimaassa ja Nordic Leaguella.

Challenge Tourilla seinä on noussut tylyllä tavalla vastaan vuoden 2013 avauskisaa lukuunottamatta.

Tapio Pulkkanen voitti kaudella 2015 Nordic Leaguella viidesti ja oli kiertueen ylivoimainen kuningas.

Sarjanousu Challenge Tourille 2016 otti kuitenkin koville, menestys jäi koviin odotuksiin nähden vaatimattomaksi.

Kisoja kertyi 17, paras sijoitus oli 30:s Vierumäellä.

Kotkalainen saa kuitenkin uuden mahdollisuuden.  European Tourin karsintafinaaliin yltäminen ja villit kortit mahdollistavat alkavalle kaudelle 10-15 kisan pelaamisen haastajakiertueella.

Huippuolosuhteet Floridan leirillä

”Ei mennyt kuten oli suunniteltu. Muutamassa kisassa pääsin kokeilemaan kärkivauhtia, mutta tasaisuus puuttui. Suurimmaksi kehityskohteeksi olen asettanut lähestymislyönnit ja puttipelin. Muutoksia tulevaan kauteen hain myös viettämällä tavallista pidemmän ajan ruoholla Floridassa”, Pulkkanen kertoo.

Hän vietti West Palm Beachilla reilun puolikkaan matkasta, loppuajan Orlandossa. Sparraajana oli enimmän aikaa AnttiAhokas, tyttöystävä Terhi oli matkassa yli puolet reissusta.

Oliver Lindell, Mikael Salminen ja Tapio Pulkkanen osallistuvat lauantaina Luminen Lakes- ja Hills- kentillä pelattavaan kolmepäiväiseen kisaan.

Viikko-ohjelmassa otettiin täysi hyöty hienoista olosuhteista molemmissa kohteissa.

”Viitenä päivänä viikossa pelasimme ja treenasimme ennen tai jälkeen. Yksi päivä oli rauhoitettu treenaamiseen, yksi lepoon.”

”Ensimmäiset viikot treenasimme West Palm Beachin alueella Bear Lakesin yksityiskentällä, jonne saimme kontaktin Antin manageritoimiston kautta. Pääsimme pelaamaan muutaman superkentänkin mm. Trump Nationalin, PGA Nationalin ja Bears Clubin, jonka rangella oli muuan Michael Jordan pistämässä palloja taivaalle. Tiukoilla kentillä pelaaminen oli huipputreeniä tulevaa kautta varten ja viheriöt lähes poikkeuksetta virheettömät sekä todella liukkaat”, Pulkkanen kehuu matkan antia.

Orlandossa Pulkkanen sai treeniseuraa myös Roope Kakosta ja Minni Blomqvist-Kakosta.

Ylimääräinen wedge rautakolmosen tilalle

Pulkkanen on hakenut harjoituskauden aikana pientä muutosta backsvingin käynnistämiseen.

”Lyhyiden rautojen pituuskontrolliin haen myös välineistä hieman apua. Otan käyttöön yhden ylimääräisen wedgen ja poistan rautakolmosen bägistä. Wedget tulevat olemaan 58,53,49,45 asteisia nostokulmaltaan. Tällä pyrin pienentämään ysin ja pw:n välillä välillä ollutta isoa aukkoa.”

Vauhtia CT:lle Luminesta

Tapio Pulkkanen käynnistää kisakautensa lauantaina Tarragonan Luminessa, joka on hänelle aiempien vuosie kisoista ja leirityksistä tuttu paikka. Nordic Leaguen kisassa on mukana melkoinen määrä suomalaisia.

Bighitterit Lauri Ruuska ja Tapio Pulkkanen hakevat uutta vauhtia vaisun kauden jälkeen. Kuva Vesa Koivunen.

Menestysvuonnaan 2015 ”Hattu Tapio” oli vielä ruosteessa Luminen kisoissa helmikuussa. Nimen perään kirjattiin kahdessa perättäisessä kisassa 42:s sekä MC.

Challenge Tour käynnistyy Keniassa maaliskuun puolivälissä, toinen kisa käydään huhtikuun lopulla Turkin Belekissä. Näyttöpaikkoja avautuu riittävä määrä, omilla esityksillä niitä voi ansaita lisää.

Pulkkaselle ammattilaiskausi on uran viides ja samalla melkoinen virstanpylväs.

Challenge Tourin ensimmäisessä ammattilaisena pelaamassaan kisassa alkuvuodesta 2013 hän oli fantastisesti toinen. Menestys jäi yksittäiseksi, seuraavissa 49:ssa kilpailussa paras sijoitus on Vierumäen 30:s edelliskaudelta.

Saman taipaleen varrelle mahtuu kuitenkin viisi voittoa Nordic Leaguelta. Jokin tässä yhtälössä ei täsmää. Potentiaaliinsa nähden Pulkkanen on ollut haastajakiertueen selkeimpiä alisuorittajia jo vuosikausia.

Tapio Pulkkasen itseltään peräämää tasaisuutta tarvittaisiin suorituksiin. Hän on jo vuosien ajan häikäissyt ylipitkillä lyönneillään ja jättänyt monet aprikoimaan, milloin menestyskulku isommilla kiertueilla käynnistyy?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje