Tapio Pulkkanen ei tingi tavoitteistaan - Golfpiste.com

30.5.–6.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][19]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Tapio Pulkkanen ei tingi tavoitteistaan

Vaisu puttipeli aiheutti tulokkaalle päänvaivaa muutamassa turnauksessa. Kuva Jari Jokinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu
Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Tapio Pulkkasen uran ensimmäinen ammattilaisvuosi ei sujunut täysinodotusten mukaisesti. Sijoitus Challenge Tourin rankingissa eisinällään ollut huono, mutta peilaten alkukevään onnistumisia, jäi Pulkkasellekaudesta 2013 hieman kaksijakoiset tunnelmat.

”Rankingsijoitus oli kokonaisuutta ajatellen ihan ok, mutta siihen nähdenkuinka kausi lähti liikkeelle, olen hieman pettynyt”, Pulkkanen sanoo.

Kotkalainen sijoittui La Mangassa maaliskuussa pelatussa Ecco Tourinkilpailussa toiseksi, ja osoitti kuukautta myöhemmin todellista potentiaaliaan haastajakiertueenammattilaisdebyytissä. Madridin turnauksessa edelle menivain Ranskan Francois Calmels, joka kauden päätteeksi tienasi pelioikeudenEuroopan kiertueelle.

Pulkkanen muistuttaa, että hänen alkuperäisenä tarkoituksenaan oli pelatatänä vuonna Nordic Liigaa; pelimahdollisuudet CT:lle aukesivat vaivihkaa Madridin kisan myötä.Hän pelasi haastajakiertueella kaikkiaan 15 turnausta, joista 12 päättyikarsiutumiseen.

Itseluottamus koetuksella

”Sain Espanjan turnausten hyvästä menestyksestä itseluottamusta, joka sittenrapisi missattuani muutaman cut’in. Jälkeenpäin ajatellen taisin pelatakesällä liian monta kilpailua. Se varmasti tylsytti jonkun verran terää. Olenyleensä pitänyt kunnon harjoituspaussin keskellä kautta, mutta nyt se jäiväliin. Innostuin kisoista liikaa.”

Pulkkasen amatööriuran huipentuma oli vuoden 2012 Finnish Openin voitto. Samana syksynä ET:n karsintojenensimmäisen karsintavaiheen ykköstila sai innokkaimmat odottamaanPulkkasen murtautumista kertaheitolla lajin raskaaseen sarjaan. Mutta kannukset on tavallisimmin hankittava pidemmän kaavan kautta, ennen kuin tie huipulle aukeaa.

Pulkkanen sanoo kohdanneensa haastajakiertueella uudenlaisen maailman: ”Onaivan eri asia pelata CT:n kisoja kuin vaikkapa Nordic Liigaa. ChallengeTourilla on niin paljon kovempia pelaajia.”

Tapio Pulkkasen kausi käynnistynee Keniassa. Kuva: All Over Press

Tapio Pulkkasen kausi käynnistynee Keniassa. Kuva: All Over Press

Avauksiin lisää monipuolisuutta

Tästä huolimatta Pulkkanen ei harkitse pitkään kertoessaan ensi kauden ykköstavoitteestaan; nousuChallenge Tourilta suoraan pääkiertueelle.

Pelillisesti 23-vuotias Pulkkanen ei mielestään ollut erityisen epävakaamillään osa-alueella päättyneellä kaudella, parannettavaa löytyy kyllä.

”Puttipeli oli kesällä vähän heikompaa, mutta sekin sitten löytyi uudelleen.Tilastollisesti on selvää, että kierroskeskiarvoa on saatava reilusti alemmas.Lyöntien suhteen eniten töitä on avauksissa: pitkä- ja matalalyöntisenähaluaisin lisää variaatioita ja monipuolisuutta draiveihini.

Pulkkanen jäi kauden päätteeksi niukasti niiden 70:n ulkopuolelle, jotka saivat kattavan pelioikeuden Challenge Tourille vuodeksi 2014. Kilpailuja riittäneesilti mukavasti ensi kaudellakin.

”Luulisin, että saan paikan suunnilleen kymmeneen turnaukseen. Finnish Challengenmyötävaikutuksella voi tulla myös muutama villi kortti, sitä ainakin toivon.”

Pulkkanen odottelee vielä Challenge Tourin ohjelmaa ensi vuodelle. Siksi hän eiosaa tässä vaiheessa sanoa tarkemmin seuraavan turnauksensa ajankohtaa.

”Kausi alkaa mahdollisesti Keniasta, sinne on näköjään yleensä ollut aika helppo päästä.Lisäksi saatan pelata Ecco Tourin talvisarjaa Espanjassa.”

Joka tapauksessa Challenge Touriln ohjelmaassa lienee vain pari turnausta ennenhuhti-toukokuun vaihdetta, jonka jälkeen kausi saa kunnolla tuultapurjeisiinsa.

Harjoittelua vanhan vesilaitoksen suojissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Artikkeli jatkuu

Vuosi on edennyt loppusuoralleen, ja tällä hetkellä Tapio Pulkkanenkeskittyy fyysiseen harjoitteluun Eero Partion laatimilla ohjeilla. Joulukuussaalkaa lyöntien treenaaminen Kotkan vanhassa vesilaitoksessa sijaitsevassatalviharjoitteluhallissa, jossa valmentaja Tommi Nousiainen analysoisuojattinsa tekemisiä mm. Trackmanin avulla.

”Tammikuussa olisi tarkoitus lähteä harjoittelemaan joko Thaimaahan taiEspanjaan. Saatan kallistua tuohon jälkimmäiseen, sillä Espanjassa tuulee enemmän.Tuulisessa säässä pelaaminen osoittautui minulle viime kaudella hiemanhankalaksi.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)