Sami Varelius tuo uusia, nuorekkaita tuulia Vihti Golfin toimintaan.
Henkilöt |
20.10.2017

Sami Vareliuksesta maan nuorin golfkentän toiminnanjohtaja

Vihti Golfia pitkään vetänyt Janne Uotila kertoi väsyneensä golf-toimialaan.

Vihti Resortissa toimiva Vihti Golf lähtee nuorentamaan toimintaansa monellakin tapaa. Suurin muutos tapahtuu yhtiön johdossa, sillä Vihdissä aloittaa uutena toiminnanjohtajana Sami Varelius. Hän on entinen kilpapelaaja, joka on koko uransa edustanut Vihti Golfia.

Tällä kaudella Varelius on toiminut Vihdissä caddiemasterina. 23-vuotiaana hänestä tulee tiettävästi Suomen historian nuorin golfklubin toiminnanjohtaja.

Nuorennusleikkauksella Vihdissä koitetaan omalta osaltaan hakea ratkaisua koko toimialaa koskettaviin haasteisiin harrastajien ikääntymisestä. Vareniuksen odotetaan tuovan seuran ja kentän toimintaan uusia ideoita ja näkemyksiä.

”Olen pelannut pienestä pojasta pitäen Vihti Golfissa, joten paikat ovat minulle hyvin tutut. Olen kokenut, että minulla olisi paljon annettavaa täällä ja nyt sen aika on koittanut. On hienoa päästä toteuttamaan asioita uusin ja raikkain ajatuksin”, toista vuotta Laurean ammattikorkeakoulussa opiskeleva Varelius sanoi.

Vihti Golfin ohjat olivat kentän omistajiin kuuluva Janne Uotilan hallussa 13 vuotta.

”Olin itse 29-vuotias, kun aloitin golfkentän vetämisen vuonna 2004. Silloin riitti virtaa ja tuoreita ajatuksia. Nyt jo ikä painaa ja kaikki omat toimintamallit ovat valitettavan urautuneet, enkä pysty enää antamaan lajille mitään”, Uotila sanoi.

Janne Uotila väistyi takki tyhjänä Vihti Golfin toiminnanjohtajan paikalta.

Hän totesi olevansa pettynyt ja väsynyt golf-toimialaan.

”Toki olen myös tympääntynyt koko toimialaan ja golfin parissa toimivien ihmisten ajatusmalliin. Mutta kai se on niin, että yrittäjät ovat yrittäjiä ja joutuvat ajattelemaan asioista sen vuoksi niin eri tavalla kuin ’normaalit’ ihmiset. Yrittäjä joutuu joka päivä miettimään, miten saa perheelleen leivän pöytään.”

Viime vuodet Uotila onkin keskittänyt voimavaransa muihin vapaa-ajan yrityksiinsä ja jatkaa niiden kehittämistä.

”Kun tavoitteena on nuorentaa golfin harrastuskuntaa, niin varmasti on myös hyvä nuorentaa lajin parissa toimivia toimihenkilöitä. Golfin haaste lajina on taistella ihmisten suosiosta muiden lajien kanssa. Kahdessakymmenessä vuodessa on tullut myös paljon uusia lajeja mukaan kilpailemaan ihmisten vapaa-ajasta. Nyt golf tarvitseekin uusia nuorekkaita ajatuksia ja toimintamalleja, jotta se pystyy kamppailemaan muiden lajien kanssa.”

Vihdissä on tarkoitus tarttua tähän haasteeseen tulevina vuosina.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.