Isä Gerry McIlroy oli poikansa parina Skotlannin kisassa.Getty Images)
Henkilöt | Henkilöt |
9.10.2017

Rory McIlroyn kausi paketissa

Maailmanhuipuista Jason Dayn ja Henrik Stensonille ohella pahiten sukeltanut McIlroy pelaa seuraavan kerran helmikuussa.

Rory McIlroylta odotettiin vahvaa panosta viikonlopun Alfred Dunhill Links Championshipissa. Alla oli toinen sija British Mastersista. Aiempien kuuden osallistumiskerran aikana hän oli sijoittunut viidesti kymmenen joukkoon.

Kauden ensimmäistä voittoa saatiin odottaa kuitenkin turhaan. Sijaluvuksi tuli 63:s.

McIlroy ilmoitti kilpailun jälkeen pistävänsä mailat nurkkaan ja koskevansa niihin seuraavan kerran marraskuun puolivälissä.

”Tämä kisa kuvaa hyvin koko kautta. En saanut itsestäni irti sellaista peliä joka kantaa menestykseen”, McIlroy analysoi.

”Tunnen olevani paljon parempi pelaaja kuin 2011 ja 2012 jolloin voitin majoreita. Uskon pystyväni seuraavien kymmenen vuoden aikana pelaamaan urani parasta golfia, siksi kolme tulevaa kuukautta ennen vuoden 2018 pelejä ovat kannaltani hyvin merkityksellisiä. Nyt on aika pitää tauko, pysähtyä analysoimaan missä olen ja asettaa tavoitteet parannettaville osasille”, hän määritteli uutistoimisto AP:lle antamassaan lausunnossa.

Tapahtumarikas vuosi

Rory McIlroyn elämässä riitti otsikoihin yltäneitä tapahtumia  kisojen  ulkopuolella ennätyksellinen määrä.

Kauden ensimmäisen, Etelä-Afrikassa pelaamansa kisan jälkeen McIlroy jäi lähes kahdeksi kuukaudeksi sairauslomalle kylkivamman johdosta. Sama vamma aiheutti reilun kuukauden huilin heti Mastersin päätyttyä.

Irlantilainen pähkäili ja neuvotteli pitkään välineidensä vaihdosta, lopulta hän otti täyden paketin, mailat ja pallon Taylor Madelta.

Pohjois-Irlannissa huhtikuussa pidetyt häät Erika Strollin kanssa olivat vuoden suunniteltu huippuhetki.

Yllätys oli puolestaan hänen pikaeronsa caddie J.P Fitzgeraldista, jonka McIlroy julkaisi elokuun alussa juuri ennen World Tourin kisaa Ohiossa. Muutama vuosi aiemmin hän ilmoitti kisaviikon maanantaina Wentworthissa suhteensa päättymisestä ja häiden perumisesta Caroline Wozniackin kanssa ja voitti torstaina käynnistyneen BMW PGA Championshipin.

Nuoruuden ystävän Harry Diamondin tarttuminen McIlroyn bägiin ei muuttanut menestystä paremmaksi.

Timanttiset otteet kentillä ovat jääneet Harry Diamondin avustamalta McIlroylta esittämättä kauden toisella puoliskolla. Kuva: Getty Images)

Rory McIlroy jäi ensimmäisen kerran sitten vuoden 2008 ilman voittoa millään kiertueella.

Täydelliseksi pannukakuksi vuotta on turha luonnehtia, Mastersissa hän oli seitsemäs, Open Championshipissa karmaisevan alun jälkeen neljäs.

World Tourin kolmessa kisassa viides, seitsemäs ja 30:s tila ovat kohtuullinen saldo.

Pettymyksistä suurimmat olivat ponnettomat esitykset isännöimässään Irish Openissa, (MC), US Openissa (MC), Players Championshipissa sekä Fedex Cupissa, joka päättyi karsiutumiseen jo ennen viimeistä finaalia.

St.Andrewsin kilpailussa nimen perään kirjoitettiin sijaluku 63:s. Pelistä puuttuu kärkeen vievä vaihde.

Jordan Spieth on kerännyt kolminkertaisen määrän maailmanlistan pisteitä McIlroyhin nähden. Kuva : getty images

Maailmanlista kertoo oleellisen

McIlroyn päätös on monella tavalla ymmärrettävä. Ote terävimmästä huipusta on lipsunut kuluvalla kaudella. Maailmanlistan pisteitä on tarttunut matkaan huomattavasti tavanomaista vähemmän. Vuodenvaihteen 2016 toinen sija listalla on vaihtunut kuudenneksi.

Jason Dayn sukellus on ollut vielä kovempaa. Listan kärjessä ollut aussi on nyt yhdeksäs.

Rory McIlroyn kohdalla kausi 2013 oli päättyvää huomattavasti synkempi, vaikka tuolloin hän saavutti joulukuun alussa ainoan ykköstilansa Australian avoimissa.

Kausia 2013 ja 2017 yhdistää se, että molempien alla hän vaihtoi välineitä.

Neljän majorin mies on päässyt Augustassa vuosina 2015,2016 ja 2017 yrittämään Career Grand Slamin saavuttamista. Sijoitukset ovat olleet hyviä (neljäs, kymmenes ja seitsemäs).

Kaudella 2018 McIlroylta odotetaan latausjakson jälkeen aivan erilaista tasaisuutta ja terävyyttä kuin mitä päättyvän vuoden aikana on nähty.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.