Roope Kakko ajaa valmentajan perässä Etelä-Carolinaan - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Roope Kakko ajaa valmentajan perässä Etelä-Carolinaan

Elmeri Kakko (kesk.) ei ole vielä höyrähtänyt mihinkään urheilulajiin. Nelivuotiaan mielenkiinnon kohteena on tällä hetkellä Michael Jackson ja tämän kappale

Roope Kakon peli ei kaudella 2014 pysynyt samalla tavalla uomissaan kuin edellisenä vuonna. Kilpailuja kertyi peräti 27, näistä hänen tiliään hyvitetttiin 173 000 euron edestä. Paikkaa ET:lle ei tullut myöskään karsinnoista. Kauden lyöntikeskiarvo 71,36 oli tasan 1,5 lyöntiä heikompi kuin kaudella 2013, jolloin Kakko sijoittui CT:n rahalistalla kahdeksanneksi keskiarvolla 69,86.

Merkityksellistä on sekin, että Kakko putosi World Rankingilla lähes 200 sijaa ( 207-395), vaikka tienestit paranivat 73000 euron edestä.

”Palaan USA:ssa takaisin Kevin Smeltzin oppiin. Hän majailee nykyään Hilton Headilla, jonne on ajomatkaa 504 kilometriä yhteen suuntaan. Teen sinne parin päivän reissuja muutamaan otteeseen talvikuukausien aikana. Aiemmin kun Kevin oli Orlandossa, suoritukseni paranivat ja oli hyvä nousu päällä. Hänen tyylinsä valmentaa sopii minulle,” Kakko kertoo suunnitelmistaan.

”Myös Mika Piltz pysyy tiimissä. Hänen kanssaan toimin lähinnä kauden aikana. Jos lompakonnyörit antavat myöten ja Mikalla on aikaa, yritän saada hänet Orlandoon talven aikana”.

Kakko on pitänyt golfista totaalitaukoa karsintojen jälkeen.

”Innostuin treenaamaan fysiikkaa Ari Kaunismäen johdolla. Hän on ammattimies, joka on saanut tekemiseeni ja fysiikkaan kovasti ryhtiä jo viiden viikon aikana,” Kakko kehuu.

Kakot viettävät Orlandon lämmössä läpi talven. Ensimmäinen kisa on näillä näkymin Madeiralla pelattava ET:n ja CT:n yhteiskilpailu.

”Sen kisan kun voittaa, on pääkiertueelle voittajakategoria pitkäksi aikaa. Yritän toki sopeutua ajatukseen, että pelaan tulevan kauden Challenge Tourilla. Pitkällä aikavälillä ehdoton tavoitteeni on vakiinnuttaa paikka ET:lle ja voittaa siellä,” hän linjaa.

Uskomus siitä, että Madeiralla voisi saavuttaa ykköstilan ovat perusteltuja. Edellisellä yrittämällään 2013 Kakko oli viides kuusi lyöntiä voittaja Peter Uihleinille hävinneenä.

Minea Blomqvist-Kakko aloittaa kauden Marokossa

Kakon aviopuoliso ”Minni” selvitti niukasti itselleen kortin LET:lle vuodeksi 2015. Alkuvuosi oli varsin vaatimaton, elokuusta eteenpäin alkoi parempi jakso. Etelä-Afrikassa hän oli kymmenes. Yksittäisiä hyviä kierroksia tuli muuallakin, veto ei kuitenkaan koskaan kestänyt koko kisan ajan.

”Olen tosi iloinen siitä, että kortti säilyi. Avausten kanssa oli vuoden 2013 aikana suuria vaikeuksia. Niistä pääsin lähes irti. Uudeksi vaivaksi muodostui lähipeli, ”jipsi” chipeissä oli melkoinen henkinen taakka,” hän myöntää.

”En ole vielä selkeästi ehtinyt Dubain kisan jälkeen miettiä tulevaa. Lepoa hetken aikaa, sitten lähdetään rakentamaan pohjia. Timo Rauhalanhaluaisin talvella apuuni pariin otteeseen USA:han. Olen työskennellyt Sean Hoganin kanssa Orlandossa, se malli ei ole täyttänyt niitä toiveita joita olen asettanut,” Minni muotoilee.

Kisakentille ei ole kiire, Bloqvist-Kakko jättänee LET:n alkukauden kisat Australiasssa, Kiinassa ja Uudessa-Seelannissa väliin.

”On mahdollista, että pelaan Floridassa Sun Coast Tourin tapahtumissa talven aikana. Näillä näkymin LET:n kausi käynnistyy osaltani Marokossa keväällä”.

Annika Sörenstamin kanssa kisaaminen jäi mieleen

Minea Blomqvist-Kakko on pelannut ammattilaisena 11 vuotta. Uralta erottuu kaksi huippukautta, 2004 ja 2008.

Tulokaskaudellaan hän voitti Unkarissa LET:n kisan, oli British Openissa kahdeksas, kolmannella kierroksella tulos 62 on edelleen majorien ennätys. Vuoden päätteeksi Blomqvist valittiin kauden tulokkaaksi Euroopassa.

2008 hän voitti Talissa Finnair Mastersin, oli toinen Ruotsissa. Suurimmat saavutukset, kolmas, viides ja seitsemäs sija LPGA Tourilla ajoittuivat muutaman viikon jaksoon saman vuoden keväänä. British Openissakin Minni oli paras eurooppalainen (17.)

Kumpi näistä vuosista jälkeenpäin tuntuu kokonaisuutena paremmalta?

”Kyllä se on tuo 2008. Pelasin silloin mm. kahdessa perättäisessä kisassa Annika Sörenstamin kanssa sunnuntaina kärkiparissa. Kun sijoituin kolmanneksi, sitä tuntui hyvin vaikealta uskoa,” hän muistelee.

Parhaimmillaan Minea Blomqvist-Kakko oli tuon vuoden aikana World Rankingilla 61. Nykyinen sijoitus 328 oikeuttaisi vielä paikkaan olympialaisissa. Suomalaisista on edelläNoora Tamminen (312), Ursula Wikströmin sijoitus on 395.

Maksimissaan kaksi kotimaista pääsee Rion koneeseen. Tämä edellyttää sitä, että he ovat olympiarankingilla 60:n ensimmäisen joukossa.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje