16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Ringside Golf panostaa 36+ tasoituksen omaavien kouluttamiseen

Samuli Seppälä sai lisää aikaa opettamiseen digitaalisen varausjärjestelmän kautta

Samuli Seppälä opettaa kesäkaudella Espoon Ringside Golfissa, talvisin Golf Balancen Vantaan myymälän harjoitustiloissa.

Vaikka talvi on ollut kylmä ja näyttää menevän ”pitkäksi”, Seppälä uskoo, että ainakin Ringsidessa harjoitusalueet, kenttäkin, saadaan kohtuullisen aikaisin ja hyväkuntoisina käyttöön.

”Nyt kentän suojana on hyvä lumipeite. Mikäli huhtikuun alkupuolella kelit ovat otolliset, tilanne on hyvä,  parempi kuin edellistalvena, jolloin jäätä  oli paljon ja lunta vähän”, Seppälä ynnäilee.

Seppälä aloitti golfin 18-vuotiaana. Ammatikseen hän ei golfia suunnitellut. Tie vei Vierumäelle , josta Seppälä valmistui liikunnanohjaajaksi.

”Haaveeni oli kouluttautua liikunnanopettajaksi. Vierumäen opiskelun aikoina innostuin golfin opettamisesta. Kurssiltamme 3-4 kaveria lisäkseni jatkoi opiskeluja golfvalmentajatutkintoa kohden.”

Ensimmäiset opetukseen liittyvät työpaikat löytyivät Rönnäsistä ja EGS:sta. Nykyään hän vetää Ringsiden valmennustoimintaa apunaan Joel Virtanen sekä muusikkona suomalaisille tutuksi tullut Pete Seppälä.

Espoon Ringside Golfissa on puhaltanut jäsenmäärän osalta viimeisten vuosien aikana kova myötätuuli.

”Rinkussa on hyvä henki, panostamme koko golfyhteisön hyvinvointiin ja viihtymiseen Opetustoiminta on iso palanen tätä. Meillä on talvikaudellakin noin sata seuran jäsentä pikkujunnuista harrastajien kautta edustuspelaajiin, jotka osallistuvat säännöllisesti harjoituksiin”, Samuli Seppälä iloitsee.

Ilmaista opetusta 36+ tasoituksen omaaville

Ringsiden jäsenmäärä on kasvanut hyvää tahtia. Peruskursseillä käy keväällä ja kesällä 150-200 aloittelijaa.

”Saamme heistä hyvällä prosentilla myös jäseniä. Osoituksena seuran panostuksesta on kaikille ison tasoituksen omaaville (36+) tarjottu opetuspaketti. Siihen sisältyy 1,5 tunnin opetus pienryhmässä ja yhdeksän reiän opastettu peli. Uskon, että tällä kädenojennuksella on hyvin sitouttava vaikutus yhteisömme jäsenyyteen.”

Samuli Seppälän tuntikalenteri on kiitettävän täynnä. Hän on yli 30:n muun suomalaisvalmentajan tavoin ottanut käyttöön edelliskaudella markkinoille tulleen kotimaisen Birdietimen digitaalisen varaus-, asiakashallinta-, ja markkinointialustan.

”Kun asiakkaiden määrä lasketaan sadoissa, etenkin kurssien ja ryhmätuntien varaukset, maksut ja muut järjestelyt muodostivat todella vaikeasti hallinnoitavan ”härdellin” valmentajalle. Digitaalinen systeemi on helpottanut ratkaisevan paljon sekä oppilaiden, kuin myös meidän valmentajien elämää. Odotan palvelun jatkossa kehittyvän myös merkittäväksi viestintä- ja markkinointikanavaksi.”

Kurssit Ringsidessa käynnistyvät säiden salliessa huhtikuun toisella puoliskolla. Peruskurssien hinnat ovat viimeisten vuosien aikana tulleet Suomessa reilusti alaspäin.

Ringsidessa kurssin hinta jää alle sadan euron. Kenttäyhtiöt ja seurat haluavat kiivaasti lisää pelaajia mataloittamalla aloituskynnystä.

”Me painotamme vahvasti sitä, että aloittelija tuntee alusta olevansa tervetullut ja hänen kehittymisestään välitetään. Verkot pitää heittää vesille niin, että niihin voi tarttua välittömästi varaten tuntinsa tai kurssinsa suoraan netistä kuten  pelaamisen muiden palveluiden osalla on tilanne”, Samuli Seppälä tiedostaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje