Riikka Hakkaraisen veri vetää edelleen kentälle - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Riikka Hakkaraisen veri vetää edelleen kentälle

Lontooseen muuttanut Riikka Hakkarainen oli reissunainen jo juniorivuosinaan, jolloin hän matkusteli pitkälti yksinään ulkomailla.

Ammattilaiseksi syksyllä 1996 siirtynyt Riikka Hakkarainen on Minea Blomqvist-Kakon ohella ainoa suomalaispelaajatar, joka on juhlinut voittoa LET:lla. Voittovuosi oli 2006 ja paikka Tenerifen saari. Samana vuonna Hakkarainen oli LET:n rahalistan yhdeksäs.

Voittoja hän saavutti myös Ruotsin Telia Tourilla sekä Etelä-Afrikassa. Loukkaantumiset, lähinnä huimauskohtaukset katkaisivat uran vuonna 2008. Hakkarainen palasi vielä lyhyeksi ajaksi kilpakentille, mutta on viimeisten vuosien aikana jättänyt kilpailemisen.

Riikka Hakkarainen, olet ainakin toistaiseksi muuttanut Suomesta ulkomaille. Missä asut ja mitä teet työksesi?

Olen asunut Lontoossa noin viisi vuotta ja tänä aikana erikoistunut fysiikka-ja pilatestreenaukseen golfareille. Teen myös urheiluvammojen, etenkin selän kuntoutusta.

Mikä Lontoossa asumisessa on parasta ja mitä ikävöit Suomesta?

Nautin siitä että golfkausi on pitkä, kaupunki on elävä, energinen ja kansainvälinen – ihmiset ovat ympäri maailmaa ja matkustaminen on helppoa.

Suomessa käyn noin 3-5 päivää kuussa, joten mahdotonta ikävää ei juurikaan tule, mutta luontoa ja merta sekä hektisen työviikon jälkeen mökkikulttuuria ja tietysti Maman keittiötä välillä ikävöi.

Kuinka olet nykyiseen ammattiisi kouluttautunut?

Olen uran aikana saanut treenata useiden kansainvälisten koutsien alaisuudessa. Näitä ovat mm. JarmoAhonen, Tapio Korjus sekä Al Vermeil. Heidän oppinsa ovat oikeasti paras ”perintö” jonka olen saanut. Olen käynyt myös CHEK instituuttin, Titleist Performance Intituutin ja erikoiskoulutuksia selän sekä vatsalihasten kuntoutukseen, sekä viimeisimpänä pitkän Somatic Pilates koulutuksen.

Varsin usein uusimmissakin koulutukisissa palataan moniin asioihin jonka olen oppinut edellämainitulta kolmikolta jo vuosia sitten. Osaamiseni on aika laaja Pilateksesta, punttitreeneihin sekä sen lisäksi olen käynyt Ruotsin PGA assistant coach- koulutuksen, joten voin myös toimia golfopettajana. viimeiten vuosien aikana olen keskittynyt fysiikkapuolen treenauttamiseen.

Mistä asiakaskuntasi koostuu?

Suurin osa on hyviä amatööripelaajia jotka ovat loukkaantumisten kautta tulleet kuntoutukseen tai he ovat huomanneet miten fysiikan treenaaminen auttaa peli. Jokaiselle pelaajalle luodaan suunnitelma ja mietitään millaista treeniä he haluavat/tarvitsevat juuri sillä hetkellä.

Millaiset ovat työn kannalta siteet Suomeen?

Kerran kuussa tulen treenaamaan asiakkaitani Suomessa noin kolme päivää, ja sen lisäksi olen perustanut golfareille suunnatun ryhm treenin. Ne ovat myös kerran kuussa Somatic Studiolla.

Millainen työkalupakki sinulla on, eli mitä palveluja tarjoat?

Yksilöllistä treenausta johon usein kuuluu Golf Performance Analyysi. Siinä kartoitetaan pelaajan liikkuvuus ja voima sekä tehdään ryhtianalyysi (noin 65 testiä) jotka vaikuttavat pelaajan swingiin.

Lisäksi on tuo Golfarin Ryhmätreeni, joka on pilatekseen ja kehonhallintaan painottuva treeni kerran kuussa.

Valmennan myös muutamia asiakkaitani golf treenien merkeissä. Swingiä, lähipeliä, kausisuunnittelua sekä kilpailuihin valmistautumista.

Nyt saat kehua itseäsi ja kertoa mitä asioita olet tehnyt mielestäsi hyvin?

Olen keskittynyt eniten fysiikkavalmennukseen ja etenkin golfareiden kuntoutuksessa saanut erinomaisia tuloksia. Keskimäärin asiakkaat lyövät tarkemmin ja pidemmälle.

Ennätys on 12 mailia tunnissa lisää mailanpään vauhdissa noin neljän kuukauden treenaamisella.

Tärkeää on saada olkapää toimimaan oikein swingin aikana. Selän kuntoutukset ovat myös mielenkiintoisia sillä usein näiden kivuilla on iso vaikutus arkielämään. Treenaminen ja kuntoutus on palkitsevaa ja on hienoa nähdä miten asiakkaat muuttavat käsityksiään ei vain treenaamisesta, vaan koko hyvinvoinnistaan ja saavat kipinän terveellisempiinn elämäntapoihin!

Toki olisi parempi että pelaajat hoksaisivat ruveta treenaamaan jo ennen kuin tulee ongelmia. Siksi haluaisin päästä valmentamaan kokonaisvaltaisemmin junioreita

Timo Karvinen oli Riikka Hakkaraisen pitkäaikainen valmentaja ja avomies. Kuva Talista, Fiinnair Mastersista.

Timo Karvinen oli Riikka Hakkaraisen pitkäaikainen valmentaja ja avomies. Kuva Talista, Fiinnair Mastersista.

Vieläkö mieli palaa kisakentille?

Olisi tosi kiva päästä pelaamaan ja enhän minä vielä ole virallisesti lopettanut. Valitettavasti sponsoreita on vaikea löytää ja naisgolfissa palkintosummat ovat pieniä. Taloudellisessa mielessä resurssit ovat niukassa. Aikomuksenani on pelata neljä kisaa, hieman hankalaahan se on oman yrityksen kanssa.

Mutta kysymykseen tekeekö mieli kisakentille vastaus on ehdottomasti kyllä.

Riikka Hakkaraisen tavoitaa siis perjantaina kello 13.15 ja lauantaina klo 11.30 Golfpisteen osastolla.

Teemu Tyry

Riikka Hakkarainen, Golf performance

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (4 kpl)

 • Olavi Paavolainen says:

  Mutta lopetin lukemisen kesken, kun oli niin paljon kirjoitus- ja kielioppivirheitä. Esimerkiksi tässä yhdessä kappaleessa oli yksistään kuusi: Olen uran aikana saanut treenata useiden kansainvälisten koutsien alaisuudessa. Näitä ovat mm.Jarmo Ahonen, Tapio Korjus sekä Al Vermeil. Heidän oppinsa ovat oikeasti paras ”perintö” jonka olen saanut, vaikka olen käynyt paljon alan koulutuksia mm. CHEK instituuttin, Titleist Performance Intituutin ja erikoiskoulutuksia selän sekä vatsalihasten kuntoutukseen sekä viimeisimpänä pitkän Somatic Pilates koulutuksen.

 • "Riikka Fani" says:

  Tervetuloa takaisin” kiertueelle”. Oikein mukava kun noin positiivinen Suomalainen pärjää maailmalla.. Toivottavasti kalenteriin mahtuu Suomessa pelattava LETaS kisa (vapaaehtoinen caddy löytyy).

 • Ei jaksa lukea näitä virheitä says:

  Kun on niin kiire, että ei ehdi tehdä mitään, tulee näitä kirjoitus- ja kielivirheitä …..

 • roope ankka says:

  Mieli tekisi käydä kisoissa mutta kun on vaikeaa saada sponssia ! Jospa maksaisi vaikka itse mutta kun aina jonkun pitäisi maksaa jotain jonkun toisen puolesta ! Vaikeaa varmaa sponsorin saati on kun sponsorit eivät ko. tuotetta tarvitse, aika yksinkertaista.