Pystyykö Chris Como nostamaan Tiger Woodsin takaisin voittojen tielle? - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Pystyykö Chris Como nostamaan Tiger Woodsin takaisin voittojen tielle?

Tiger Woodsilla on vähintään kymmenen vuotta aikaa tehdä uusia urotekoja huippugolfin saralla. Tätä projektia edistämään hän on palkannut Chris Comon. Kuva: Getty Images

Kun Tiger Woods tiedotti hiemantoista viikkoa sitten uudesta valmentajastaan, on Dallasissa asuva Chris Como ollut suuren uteliaisuuden ja spekulaatioiden kohteena. Miten tämä biomekaniikanmaisteritutkintoa suorittava 37-vuotias mies pystyy tekemään Woodsista jälleenmajor-voitoista taistelevan pelaajan?

PGA Tourilla pelaava Richard Lee, 27, on työskennellyt Comon kanssa toukokuustalähtien. Hänet esitteli Comolle Aaron Baddeley, joka niin ikään kuuluu ensinmainitun valmennettaviin.

”Chris ymmärtää, että kaikilla on oma DNA-rakenteensa”, Lee sanoi. ”Häntiedostaa pelaajan sisäisen tyylin ja kaavan, ja osaa muokata oikeita liikkeitäsvingiin toimivaksi kokonaisuudeksi.”

Lee pitää Comon luonteesta, intohimosta, nöyrästä asenteesta ja pelin vahvastatuntemuksesta.

”Chris on erittäin utelias persoona, joka aina haluaa tietää ”miksi”. Mitäenemmän vietän aikaa hänen kanssaan sitä selkeämpi kuva ja tunne minullemuodostuu, mitä yritän saavuttaa ja mitä tavoittelen svingini kanssa.

”Hänen avullaan opin paremmin valmentamaan myös itseäni.”

ESPN.comin Farrell Evans kirjoittaa:

”Riippumatta siitä, miten paljonWoods on tehnyt töitä svingimuutostensa eteen, on aikaisempien valmentajien kädenjäljistäjäänyt jotain hänen peliinsä. Aika näyttää, miten tehokkaasti Como saaviestinsä Tigerin korvien väliin, missä on ennestään omat lokeronsa ButchHarmonin, Hank Haneyn ja Sean Foleyn jakamille opeille.

<a href=Butch Harmon valmensi Woodsia vuosina 1993-2004. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2014/11/14113023292667.jpg" width="505">

Butch Harmon valmensi Woodsia vuosina 1993-2004. Kuva: Getty Images

Comon ainoa haaste ei välttämättäolekaan elvyttää Woodsin peliä, vaan saada omat teesinsä isolle jalustallehänen ajatusmaailmassaan. Tärkeätä on myös tunnistaa,milloin on syytä puuttua Woodsin pelin mentaaliseen puoleen ja puttipeliin,svingin säätämisen tai draivitarkkuuden edistämisen sijasta.”

Työsarkaa on siinäkin, kuinka Como pystyy rakentamaan Woodsin tekniset muutokset sellaisiksi, että hänen svinginsä tulee toimeen vanhojen vaivojen kanssa ja toisaalta välttyy mahdollisimman hyvin uusilta. Tähän puoleen Harmon ja Haney osasivat aikoinaan kiinnittää kohtalaisesti huomiota.

Tässä vaiheessa on toki mahdotonta sanoa, kuinka suurivaikutus Comolla tulee olemaan Woodsin menestykseen. Richard Lee on varma, ettäTiger saa uudelta valmentajaltaan ”paljon hyvää tietoa ja svingin ymmärtämistä”.

Se ei välttämättä vie Woodsia Jack Nicklausin edelle major-voittojen määrässä.Mutta kukaties, luvassa on parasta oppia, mitä yksikään opettaja on pystynytlajin kaikkien aikojen suurimmalle tähdelle tähän asti tarjoamaan.

PGA Tourilla 79 turnausta (14 majoria) voittanut Tiger Woods palaa kilpakentille joulukuun ensimmäisellä viikolla isännöimässään Hero World Challenge -kutsuturnauksessa.

Lähde: ESPN

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje