Porin Golfkerhon Ville Tuovinen valittiin vuoden golfjohtajaksi - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Porin Golfkerhon Ville Tuovinen valittiin vuoden golfjohtajaksi

Ville Tuovinen on saanut ptikäaikaisesta työstään porilaisen golfin eteen lempinimen Kiinteä haitta.

FGMA ja SGKY kokoustivat loppuviikosta peräkkäisinä päivinä Helsingissä. FGMA:N Vuoden golfjohtajan valitsee raati, johon kuuluvat järjestön kunniajäsenet, puheenjohtaja, kolme edellistä vuoden golfjohtajaksi valittua sekä järjestön toiminnanjohtaja, joka toimii valintaraadin sihteerinä.

Valinta kohdistui päättyvällä kaudelle Ville Tuoviseen, joka on edelleen työuraansa jatkavista ollut Suomessa pidempään kuin kukaan muu saman golfyhteisön johtajana. Tuovinen on ollut Kalaforniassa johtajana yli 20 vuoden ajan.

Tarina Golfin Ari Kärki on kaikkien aikojen listan kärjessä. Hän oli Siilinjärvellä toimitus-ja toiminnanjohtajana 25 vuotta (1988-2013).

Tuovinen sai kunniakirjan lisäksi palkinnoksi matkan majoituksineen CMAA:n World konferenssiin San Diegoon helmikuussa 2016.

Yhdistyspohjainen Porin Golfkerhon on purjehtinut viimeisten vuosien aikana hyvässä myötätuulessa.

Tuovisen johdolla Kalaforniassa sijaitsevaa kenttää ja sen palveluita on uudistettu voimakkaasti.

Harjoitusalueet ja osa 27-reikäisen Kalafornian väylästöstä on uusittu. Palveluihin lukeutuu myös uusi yhdeksänreikäinen par-3 jokamieskenttä, kuntoilualue, footgolfrata sekä pyöräily-/kuntoilureitti yhdistämään golfkenttää Porin kansallisen kaupunkipuistoon.

Uudistukset saatiin kokonaisuudessaan käyttöön keväällä 2015, golfin lisäksi houkutellaan kävijöitä myös muilla aktiviteeteilla. Kaikille avoin par-3 kenttä mataloittaa kynnystä pelaamisen kokeilemiseen ja aloittamiseen merkittävästi.

FGMA:n raati painotti valinnassaan Tuovisen ansioita uudistusten kokonaisvaltaisessa johtamisessa, sekä hänen yhteistyökykyään mm. Kankaisten Golfin ja Vaasan Golfin konsultoinnissa näiden toteuttaessa rakennus-ja korjausprojektejaan.

Porin Golfkerholla on noin 1550 jäsentä, Kalaforniassa pelataan noin 40.000 kierrosta pelikauden aikana. PGK palkittiin Golfliiton toimesta keväällä 2014 Vuoden Golfseurana.

Myös vuoden 2014 Golfjohtaja, Hyvi Golfin toimitusjohtaja Mika Nieminen on Kalafornian kasvatti. Hän toimi aiemmin Porissa valmentajana.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje