Neljäs mies alle ikänsä pelanneiden ’kerhoon’ - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Neljäs mies alle ikänsä pelanneiden 'kerhoon'

Raimo Waltasaari (vasemmalla) pelikierroksella ystävänsä George McMillanin kanssa Espanjassa huhtikuun alussa.

Raimo Waltasaari, 76 vuotta, pelasi tuloksen 75 (39–36) Floridan Palm Beachissa sijaitsevalla The Fox Golf Clubilla 8. päivä maaliskuuta. Kentällä oli mittaa noin 6000 jaardia eli hieman alle 5500 metriä.

Waltasaari päätti kierroksen turvallisesti parilla, mutta etuysi päättyi murheellisemmin tuplabogeylla.

”Siinä kohtaa ajattelin, että nyt tämä sitten lähti menemään huonosti”, hän muistelee.

”Tilanne oli minulle sillä tavalla tuttu, että muutama vuosi sitten olin St. Laurencen kentällä 14 reiän jälkeen parissa. Sillä kertaa hermo ei kuitenkaan kestänyt. Nyt painoin vain ajatuksen pois mielestäni ja jatkoin pelaamista”, hän kertoo.

Waltasaari vietti Floridassa talvella neljä kuukautta. Golfia hän pelasi neljä, joskus viisikin kertaa viikossa, mutta onnistui oman arvionsa mukaan pelaamaan vain muutaman hyvän kierroksen.

”Siitä olen iloinen, että tulos syntyi kilpailussa, eikä harjoituskierroksella, jossa voidaan esimerkiksi antaa joitain lyhyitä putteja. Kisassa pallo pitää aina pelata kuppiin asti”, Waltasaari kommentoi.

Suuria juhlallisuuksia klubilla ei järjestetty, mutta kun saavutus kisan tulosten ilmoittamisen yhteydessä julkistettiin, irtosi sentään asiaan kuuluvat, reilut aplodit.

Waltasaari on harrastanut golfia yli 40 vuotta. Hän pelaa nykyään tasoituksella 7,8. Hän, kuten kaikki muutkin alle tasoituksensa pelanneet, Pesa Nurminen, Holger Sergelius ja Niilo Olonen ovat Helsingin golfklubin jäseniä. Waltasaari tosin nykyään passiivisena, sillä Suomessa hän pelaa lähinnä Sarfvikissa. Sergeliuksen ja Olosen kanssa Waltasaari on pelannut takavuosina Suomen seniorimaajoukkueessa.

”Kaikki tekee holareita, mutta oma pallo on parhaimmillaan jäänyt reiän reunalle. Tämä antaa kuitenkin vähän lohtua”, Waltasaari heittää loppuun.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (18 kpl)