Näppis Leinonen paransi omia ennätyksiään Paltamossa - Golfpiste.com

7.2.–14.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][10]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Näppis Leinonen paransi omia ennätyksiään Paltamossa

Näppis Leinosen suunnitelmissa on pelata lähes kaksi vuorokautta putkeen kotikentällään Paltamossa. Kuva Ahvenanmaalta.

Sää suosi myös maanantaina Näppis Leinosta joka kiersi yhteensä 14 kierrrosta ja yhden reiän päälle kotikentällään Paltamossa. Parhaan kierroksen tulos oli yhden yli parin, 73, huonoimman 92. Keskiarvo oli olihieman päälle 82 lyönnin. Lyhyine huoltotaukoineen yhden kierroksen keskiarvoksi muodostui vajaat 3,5 tuntia. Matkan aikana palloja hukkui arviolta kymmenen, birdejä 54-vuotias golflegenda sai aikaan seitsemän.

”Oli upea kokemus. Voitin itseni. Loppuvaiheissa yhdessä lääkäri Timo Kemilän kanssa totesimme, että golfillisesti alkoi olla kovin vaikeaa. Meni näet ihan käsillä lyömiseksi”, Näppis kuvaili vaivaa, jonka useimmat harrastelijagolfari kohtaavaa jo ensimmäisellä kierroksellaan.

Näppiksellä oli vajaan kahden vuorokauden urakkansa aikana toistakymmentä pelikaveria. Viimeiset kaksi kierrosta vaativat 81 ja 88 lyöntiä. Vanha ennätys rikkoontui yhdellä reiällä, jolla tulokseksi tuli bogey.

”Paremminkin olisi tuloksellisesti voinut mennä. Mutta ei auta valittaa. Nyt on nälkä, univelka ei vielä tunnu, se tullee suihkun jälkeen”, Näppis arveli superurakkansa jälkeen.

Näppis Leinonen sai marathonilleen upean ilman. Tavoitteena on pelata 270 reikää sunnuntain ja maanantain aikana.

Näppis Leinonen sai marathonilleen upean ilman. Tavoitteena on pelata 270 reikää sunnuntain ja maanantain aikana.

1pv.

Päivitetty ma 00.40

Mikä on Näppiksen resepti kauden parhaan tuloksen tekemiseks. Huolellinen lämmittely, viisi kierrosta käytännössä iman taukoa ja kuudennella tulokseksi 73!.

Näppis Leinonen ehti pelata marathoninsa ensimmäisenä päivänä sunnuntaina ( 02.50-24.00) yhteensä seitsemän kierrosta Paltamon kentällä. Tulokset paranivat aamun varhaisina tunteina pelattujen ( 84-86) jälkeen melkoisesti. Kolmas vaati vielä 81 lyöntiä, neljäs 85. Ilalla pelatut kolme olivat Näppistä parhaimmillaan, 78-73 ja 78. Kierroksista toiseki viimeinen , 73 on 54-vuotiaan metsurin kauden paras.

Yksi päivän juhlahetkista. Näppiksen birdeistä yllätyksellisin syntyi reiällä numero 100, (kentän kymmenes) jossa Näppis onnistui lyömään reikään suoraan bunkkerista.

Yksi päivän juhlahetkista. Näppiksen birdeistä yllätyksellisin syntyi reiällä numero 100, (kentän kymmenes) jossa Näppis onnistui lyömään reikään suoraan bunkkerista.

”Aamulla kenttä oli märkä ja raskas, muuten olosuhteet ovat olleet oikein hyvät. Kirkas keli. Saa nähdä miten tässä yön mittaan jaksaa, valvominen, univelka vaativat varmasti veronsa”, Suomen kokenein golfmarathonisti arveli.

Sunnuntain aikana Näppiksen seurana oli yhteensä kymmenen pelikaveria, 1-3 kerrallaan.

”Selväähän se on, että neljän ryhmässä vauhti on rauhallisempaa. Yöllä mennään taas pienemmällä porukalla vauhdikkaammin,” hän arveli. Paltamo on varsin vaativa kenttä nopeille kierroksille, muutama pitkä siirtymä ottaa aikaa.

”Valoa riittää kyllä, läpi yön nähdään, joten siitä ei tule ongelmaa. Suuri haaste on se, kuinka takapuoli kestää, hiertää jo nyt melkoisesti”, hän tokaisi.

Rikkoakseen oman 14 kierroksen ennätyksensä Näppis tarvinnee maanantain kaikki 24 tuntia jollei kierrostahtiin tulee oleellista petrausta. Marathonin ajallinen pituus, joka painunee toistamisenen pitkälti yli 40 tunnin lienee ylivoimainen maailmanennätys.

Golfpiste seuraa Näppiksen marathonin edistymistä

Ennakkoa…

päivitettu su klo 11.14

Ennakkoa..

Näppis Leinonen, 54-vuotias metsuri Paltamosta on noussut melkoiseksi kulttihahmoksi suomalaisten golfharrastajien joukossa. 80-luvun lopulla lajiin höyrähtänyt Näppis on pelannut tai harjoittellut reilusti yli 20 vuoden ajan päivittäin. Syksyisin ja talvisin hän lyö palloa tilansa pelloilla ja upealla lumikentällä, viimeisten vuosien aikana Näppis on tehnyt säännöllisesti pelimatkoja Thaimaan Pattayalle.

Kaudella 2008 Näppis kiersi ( lyöntipelinä) kaikki Suomen kentät, omat kesäiset marathoninsa Paltamossa hän aloitti jo huomattavasti aiemmin. Rakkaudesta lajiin, ei ennätyksiä tehdäkseen tai itseään korostaakseen.

Kaudella 2012 Näppis kiersi allekirjoittaneen kanssa 200 reikää Talissa vajaan vuorokauden aikana. Omimmillaan hän on ollut Paltamossa pitämiensä marathonien aikana. Sääntö numero yksi on se, että kierrosten välillä ei nukuta. Ennätyksensä on muutaman vuoden takaa, 14 kierrosta, 252 reikää. Aikaa kului tuolloin 42 tuntia.

Aito tilanne. Näppis on upottanut talvikentällään birdieputtinsa ja ansainnut muutaman skinin.Sunnnuntaina varhain aamulla Näppis aloitti marathonin, jonka aikana hänen on tarkoitus siirtää ennätyksensä historian kirjoihin.

”Aamulla 2.50 kun aloitimme Harri Kovalaisen kanssa oli melkoisesti kastetta. Kaunista täällä on öiseen aikaan, eikä muita pelaajia. Kierrostulokset (84-86,kolmas vielä laskematta) eivät mairittele, lyönti on ollut vähän tahmeaa. Pari vaihtuu minulla päivän ja yön aikana ainakin pariin kertaa. Eiköhän tässä maanantai-iltaan ainakin jakseta. Nyt kun on vielä sovittu niin, että pääsemme sujuvasti muista ohi, tuo ennätys saattaa rikkoutuakin”, Näppis mietti neljännen kierroksen aikana kello 11.05.

Golfpiste seuraa tapahtuman edistymistä…

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (8 kpl)

 • Tuuppari says:

  Aika näppis tuo näppis. Puhtia riittä niinkuin A-olut pullossa. Eikö tälläisiä Golfin Marathon kisoja voisi olla enemmänkin, Onhan meillä akankantokisojakin, suopotkupalloa jne. kyllä golfiinkin jotain vastaavaa keksitäisiin. Mahtaisi siinä Golfliiton herrojan naamat olla happamia kun kuvat jostain suomalaisesta erkoisuudesta leviäisivät mediassa.

 • IRONMAN says:

  ihan naurettava tämä jatkuva ölymölö kaverista.. ilmeisesti ei muuta elämää ole, ja pakko saada jlkisuutta jollain tavalla. Mun mielestä toi on säälittävää, ite voisin pelata vaikka 400 reikää putkeen, ihan vain kiusatakseen tollaista pelleä, mun mielestä on säälittävää että joku on niin aivo kuolut että jaksaa laittaa tällaisa juttuja nettiin.. jos ite puuhastelisin tollaista, niin pitäisin kyl omana tietona, jotta ei ihmiset pitäisi mua ihan tyhmänä.

 • Teräsmies says:

  Ennatykset on tarkoitettu rikottaviksi, käyppä kokeilemassa 400 reikää putkeen. Mutta älä sitten hiisku asiasta kellekkään, pidä omana tietonasi. Aläke kerro kelleen montako holaria teit. Kun työpaikalla kyselevät miten golfkentällä viikonloppuna meni meni, vastaa että ”siinähän tuo” ajattele ja naureksele itseksesi ”ähäkutti ettepä tiedä mitä tein, hih hih”.

 • Entinen metsuri says:

  Näppiksen tempauksia on mukava seurata. Golfia voi harrastaa monista lähtökohdista. Voi istua golfautossa läskiperseellä, pelata riikinkukko asussa tai miten nyt kukin haluaa. Näppiksen tapa on mahtava. Sen sijaan vaikea on ymmärtää näitä, jotka asfaltilla liikenteen keskellä lenkkeilevät päivästä toiseen nivelensä kuluneeksi.

 • birdy says:

  Näppis tekee hienoa työtä suomalaisen golfin mielikuvan eteen! Golfilla on vieläkin suuren yleisön silmissä eliittilajin leima ja kaikki, mitä Näppis tekee ja saa mediassa huomiota, tekee arvokasta työtä tuon väärän mielikuvan muuttamiseksi.

 • Huono Entinen metsuri says:

  Sinunlaisilta pitäisi ottaa oikeus sekä lajin harrastamiseen että täällä kommentoimiseen pois. Juntti.

 • Reverend says:

  Olen huomenna menossa kaverini kanssa Paltamoon pelaamaan. Toivon, että saan tavata siellä legendan itsensä. Mies, joka pelaa golfia noin antaumuksella, saa ainakin minulta kaiken kunnioituksen.

  Tuossa aiemmin heitetyt negatiivishenkiset kouhotukset kannattaa jättää omaan arvoonsa, ei voi kuin ihailla Näppistä; itellä pelit jäävät vaivaiseen 150-170 kierrokseen vuodessa.