15. – 23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][13]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Minni Blomqvist-Kakko haki mallia Phil Mickelsonilta

LPGA Tourin esikarsinnoissa vakuuttavasti pelannut Minni pääsi seuraamaan maailman parhaan vasurin harjoittelua The Bridges Golf Clubilla Kaliforniassa ja sai tältä hyvän onnen toivotukset kisoihin.

Minni Blomqvist-Kakko teki todella nopean reissun Kaliforniaan ja takaisin käydessään kuittaamassa osallistumisoikeuden LPGA Tourin toiseen karsintavaiheeseen sijoituttuaan 361:n pelaajan kisassa kahdeksanneksi.

Hän lähti matkaan vasta viikkoa ennen kisaa, harjoitteli ja totutteli kymmenen tunnin aikaeroon sekä paahtavaan helteeseen.

Kalifornian helteessä auringolta suojautuminen on yksi pelaajan tärkeimmistä tehtävistä.

”Hieno ja tehokas reissu kaiken kaikkiaan. Asuin pari päivää Selänteiden vieraana. Treeniolosuhteet olivat upeat, etenkin The Bridges-kentän rangella, jossa pistettiin ilmaan Pro V ykkösiä ihan priimaruoholta.”

Kisa päättyi myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa. Jo tiistaiaamuna Blomqvist-Kakko oli työn touhussa Pickalassa pro am-kilpailussa ”beat the pro” rastilla.

”Heti karsinnan viimeisen reiän  jälkeen lähdin juoksujalkaa suihkun kautta lentokentälle ja olin kotiovella tiistaina 0.30. ”Madde” ( Matilda Castren) jäi kaveriensa kanssa juhlimaan jatkopaikkaa. Toivottavasti minä saan vuoron juhlia toisen karsintavaiheen jälkeen”, Minni kertoi.

Hyvin sujunut karsinta ei tullut hänelle itselleen yllätyksenä.

” Lyömisessä on ollut jo pitkään hyvä fiilis päällä. Ville Kallialan kanssa on tehty  nuotit lyömiseen, lisäksi Timo Rauhala on vetänyt minulle joitain treenejä. Pelasin harkkarundit varmasti, itseluottamus oli kohdillaan, eikä minkään pelin osa-alueen kanssa tullut pelkotiloja päälle.”

Phil Mickelson teki vaikutuksen

The Bridges Golf Clubilla Minni Blomqvist-Kakko sai mahdollisuuden seurata lähietäisyydeltä Phil Mickelsonin harjoittelua rangella.

”Kun havaitsin Mickelsonin, asetuin legendan taakse, josta pystyin seuraamaan hänen tekemisiään. Vakuuttavan upeaa tekemistä. Kyllä katsomallakin oppii ja voi saada ajatuksia omaan tekemiseen.”

Phil Mickelson on golfuransa syvimmässä kuopassa. Edellisestä voitosta on aikaa yli neljä vuotta. Getty Images

”Pääsin vähän juttusillekin. Toivoin, että Mickelson  siirtyisi lähipelialueelle, johon olisin varmuudella seurannut perässä katsomaan  vasurin taituruutta. Ei se kuitenkaan sinne suunnannut. Selfiekin jäi ottamatta, kun harkkakaverini kuiskasi Philin vaimon Amyn olevan hyvin mustasukkaista sorttia”, Minni nauraa.

”Lähtiessään Mickelson kohteliaana miehenä toivotti hyvää onnea karsintoihin”.

Seuraava haaste Pickalassa

Minni Blomqvist-Kakolle ei jää montaa päivää aikaa valmistautua lauantaina Pickalan Seaside –kentällä käytävään Pink Lady Challengeen. Mukana on 14 kotimaista naisammattilaista ja yksi amatööri.

Kisan ykkönen kuittaa starttiraha mukaan lukien 5000 euroa, joka on käytännössä sama summa, jonka LPGA Tourin karsinnoissa ykkösvaiheesta kakkoseen selvinneet maksavat osallistumisestaan.

Minea Blomqvist-Kakko, Ursula Wikström, Krista Bakker ja Noora Tamminen ovat Pickalassa lauantaina kello 12.00 käynnistyvän kisan suurimmat suosikit. Kuva: Tristan Jones/LET

”Tosi kiva että tällainen kilpailu järjestetään. Minulla on alla neljä kisaa  ET:lta ja yksi  haastajakiertueelta. LET:n epävarman tilanteen johdosta päätin hakeutua LPGA Tourin karsintoihin ja nyt se portti on jo vähän raollaan. Kisa kerrallaan mennään kohden vuodenvaihdetta ja sitten katsotaan missä kausi 2018 pelataan. Tärkeintä on se, että harjoittelu ja pelaaminen maistuvat taas oikein hyviltä”, Blomqvist-Kakko päättää haastattelun.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje