Minea Blomqvist-Kakko näki painajaista Linnan juhlien puvustaan - Golfpiste.com

31.1.–7.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Minea Blomqvist-Kakko näki painajaista Linnan juhlien puvustaan

Minni Blomqvist jäi huippuvuosinaan 2004 ja 2008 ilman kutsua Linnan juhliin. Nyt hän pääsee sinne miehensä Roope Kakon rinnalla.

Minea Blomqvist-Kakko on harjoitellut ja pelannut kolmen viikon ajan Orlandossa kovassa seurassa. Häntä ovat kirittäneet ja sparranneet Roope Kakon lisäksi tämän caddie Lauri Hämäläinen ja valmentaja Mika Piltz sekä Mikko Korhonen .

”Rohkeutta ja rentoutta on löytynyt peliin, odotan kaudelta 2016 isoa venymistä. Dubain kisaan valmistautuminen jää Linnan juhlien johdosta tavanomaista lyhyemmäksi. Menestystä lähden sieltäkin hakemaan, caddieksi tulee oma valmentajani Ville Kalliala”, Minni viestitti torstaina ennen lentoaan Miamista Helsinkiin.

Viikonlopun ohjelman täyttää valmistautuminen itsenäisyyspäivän vastaanotolle, jonne Roope Kakko sai kutsun toisena suomalaisgolfarina. Mikko Ilonen oli mukana 2013 Tampereella pidetyssä juhlassa.

Blomqvist-Kakon kone Dubaihin nousee Seutulasta maanantaina ennen aurinkoa, ainoaksi harjoituspäiväksi jää tiistai.

”Päätyyn asti ei ole mahdollista sunnuntaina juhla, mutta uskoakseni käymme kyllä joillain jatkoilla.”

Paikka LET:n kisoihin vuodelle 2016 on jo varmistunut. Rio de Janeiron olympialaiset ovat olleet Minnille jo pitkään aikaa tavoite. Karsinta päättyy heinäkuussa, Dubaissakin on jaossa paljon pisteitä. Kisakoneeseen noustakseen hän tarvitsee hurjan loppukirin.

Suomalaisista kiinni kisapaikoissa ovat tällä hetkellä Ursula Wikström sekä Noora Tamminen.

Isoäidin koru ratkaisi pukuvalinnan

Juhlapukunsa Blomqvist-Kakko hankki Floridasta.

”Ostin ensin yhden mekon, jonka jälkeen näin painajaista siitä, että puku ei ollut tarpeeksi juhlava. Unessani Roope asteli ilman minua kättelemään presidenttiä ja hänen vaimoaan”, Minni kertoo kauhunhetkestään, jonka jälkeen hän lähti uudelle ostoskierrokselle, jolta löytyikin juhlavampi asuste.

”Kun tuli kaksi pukua hankittua, säästin sitten kenkien hankinnassa. Niissä on hyvin korkeat korot, oikeasti hieman jännittää kuinka kävely linnassa niillä sujuu”, Minni kertoo omaan avoimeen tapaansa.

<a href=Minea Blomqvist-Kakko ja Roope Kakko ovat maailman paras aviossa oleva golfpariskunta." src="/wp-content/uploads/2015/12/15120413261477.jpg">

Minea Blomqvist-Kakko ja Roope Kakko ovat maailman paras aviossa oleva golfpariskunta.

Juhlapuvun värin valintaan vaikutti Blomqvist-Kakon kaulakoru joka kuului hänen edesmenneelle mummulleen. Minnin vaari lahjoitti sen muistona lapsenlapselleen.

”Koru oli käytössä jo häissämme . Sinistä kiveä ympäröivät timantit. Tämä koru on rakas muisto mummusta. Itsenäisyyspäivän juhlaan osallistuminen on minulle ja Roopelle suuri kunnia, jonka kautta on hyvä pysähtyä muistamaan niitä sukupolvia, joiden työn ja uurastusten ansiosta saamme asua itsenäisessä Suomessa.”

Sunnuntain juhlaan osallistumista Kakon pariskunta myöntää jännittävänsä.

”Mennään tapahtumaan rennoin mielin. Tuttuja henkilöitä ja hahmoja tulee varmasti paljon vastaan. Ikimuistoinen ilta on edessä”, Minni Blomqvist-Kakko ennakoi.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)