26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
Henkilöt

Mikko Ilosen ensimmäisestä ET - voitosta kymmenen vuotta

Mikko Ilonen käänsi Indonesian pääkaupungissa Jakartassa voittotaiston edukseen ukkosmyrskyjen useaan otteeseen keskeyttäneessä kisassa.

Päivämäärä 18. helmikuuta 2007 piirrettiin suomalaiseen golfhistoriaan Mikko Ilosen voitettua Indonesia Openin.

Iloselle se oli uran 131:s kisa pääkiertueella. Meriittilistalle oli kertynyt kolmostila Walesista kaudella 2002, sekä yhdeksän muuta top -10 sijoitusta.

Merkillepantavaa on se, että Ilonen oli Indonesiassa ensimmäistä kertaa urallaan päätöspäivänä taistelemassa pääkiertuuella voitosta ja kykeni nousemaan ykköseksi.

Edellinen vuosi 2006 oli Iloselta loistava pikapaluu pääkiertueelle mahalaskuun päättyneen kauden 2005 jälkeen.

Challenge Tourilla alkukauden kiertänyt Ilonen kipusi 2006 pikkuhiljaa takaisin ET:lle päästyään pienten kisojen kautta vauhtiin alkukesästä. Lahtelainen oli Sveitsin ET-kisassa seitsemäs, Open Championshipissa 16. ja Saksan osakilpailussa 15.

Lähestymiskieltosopimus valmentajan kanssa…

”Kausi 2007 käynnistyi merkillisellä tavalla. Pelasin varsin hyvää golfia Abu Dhabissa ja Dubaissa, mutta karsiuduin. Etenkin Dubaissa tulos ei vastannut peliesitystä, jossa oli ainesta hyvään menestykseen”, Ilonen muistelee

”Tokaisin tuolloin valmentajalleni Timo Rauhalalle, että näemme seuraavan kerran vasta sitten, kun olen voittanut kilpailun.”

Seuraavalla viikolla Ilonen osoitti olevansa varteenotettava voittajakandidaatti. Hän oli Malesian avoimissa seitsemäs. Tuossakin kisassa olisi ollut ilman paria turhanoloista tuplabogia  mahdollisuus ykköstilaan.

Ukkostauot myrkkyä Iloselle

Robert Trent Jones Jr:n suunnittelema Damai Indah Golf & Country Club oli peliareena Jakartalla, Indonesiassa pidetyssä ET:n kilpailussa.

Ilosen vire löytyi jo ensimmäisellä kierroksella (66). Hän oli kärjessä tai sen tuntumassa enimmän osan kilpailusta, joka venyi lukuisten ukkostaukojen johdosta.

”Oli ennakoitavissa, että näitä pausseja tulee. Minulle ne tuottavat tavanomaista enemmän päänvaivaa, sillä kesken kierroksen tulevien taukojen aikana olen huono syömään. Juon ja napostelen pähkinöitä, Jakartalla useimmat pelikaverit nauttivat kolmen ruokalajin kattauksia odottaessamme kisan jatkumista.”

Kisa saatiin lopulta pelattua päätökseen sunnuntain kuluessa. Voittomarginaalia tuli vain yksi lyönti. Piukimmin Iloselle pistivät kampoihin ShivKapur sekä Frankie Minoza, jotka jäivät lyönnin päähän. Nimimiehiä ei ollut Thongchai Jaideeta lukuunottamatta mukana.

Mikko Ilonen pelasi Jakartassa pro-amissa jo Kone Oy:jn lippis päässään, vaikka sopimus julkaistiin vasta reilut pari viikkoa myöhemmin.

”Erityisen tyytyväinen olen siitä, että kykenin tauoista huolimatta pitämään pelin kasassa”, vahvasti tiukoissa paikoissa draivannut Ilonen muistelee.

Palkintorahaa hän kuittasi 134 000 euroa. Maailmanlistalla hän nousi ensimmästä kertaa urallaan 200:n joukkoon (182.).

”Tämä ykköstila on Suomelle ensimmäinen European Tourilla ja olen sen saavuttamisesta hyvin ylpeä”, Ilonen muistutti voittopuheessaan.

Vuodesta 1974 pelatun Indonesian Openin nimekkäimmät voittajat ovat Payne Stewart sekä Padraig Harrington.

Malesian ja Indonesian kisojen jälkeen Ilosen tuloskunto katosi muutamaksi viikoksi. Hän karsiutui neljästi viidessä kisassa.

2007  oli kuitenkin hänen läpimurtokautensa. Maailmanlistalla hän oli vuoden vaihteessa 62, tähän avitti elokuussa saavuttamansa Skandinavian Mastersin voiton lisäksi kuudes tila Walesissa ja kahdeksas sija Skotlannissa.