26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Mickelson fiilisteli Muirfieldissä

Phil Mickelson on suosittu persoona myös golfin äitimaassa. Kuva: Getty Images

Phil Mickelson pisti lauantaina golfmailansa syrjään, otti evääksi pullollisen viiniä, ja lähti lähipiirinsä kanssa Gullanesta noin kilometrin päässä sijaitsevalle Muirfieldin kentälle. Tällä perinteisellä areenalla on erityinen paikka Mickelsonin sydämessä, sillä hän saavutti siellä yhden uransa makeimmista voitoista vuonna 2013.

Muirfield on jäsenten yksityinen kenttä, jossa otetaan green fee –pelaajia vastaan rajoitetusti ainoastaan tiistaisin ja torstaisin. Vierailunsa aikana, Mickelson, hänen vaimonsa Amy, caddie Jim Mackay sekä manageri Steve Loy pysyttelivät enimmäkseen 18. viheriön tuntumassa.

”Vietimme siellä (kentällä) 1,5 tuntia, emmekä nähneet koko aikana ristin sielua”, viisinkertainen major-voittaja sanoi.

”On yhä vaikeata sanoiksi pukea, kuinka paljon Open Championshipin voitto merkitsi minulle.”

Mickelson pelasi tuolloin kisan viimeisenä päivänä tuloksen 66, ja kuvaili sitä ”elämänsä kierrokseksi”. Kahden vuoden takaisen Openin jälkeen Lefty ei ole voittanut yhtään turnausta.

Miltä sitten Mickelsonin, 45, mahdollisuudet tämän vuoden Openissa näyttävät? Nykykunnon perusteella varsin pieniltä. Mickelson pääsi Skotlannin avoimissa vaivoin jatkoon, ja jäi kauas kärjen kyydistä tuloksellaan 275 (-5).

”Kysymys on lähinnä hienosäädöstä. Olen melko tyytyväinen pallonlyömiseeni, mutta sille on tehtävä hienosäätöä. Kaksi viimeistä päivää sujuivat hyvin viheriöillä, tekemistä kuitenkin vielä riittää.”

”Olisin halunnut pelata paremmin (Scottish Openissa), mutta homma alkoi toimia mallikkaammin viikon edetessä.”

Mickelson on pelannut urallaan neljä Openia St. Andrews’ssa, ja paras saavutus lajin mekassa on 11. sija. Hän uskoo pärjäävänsä paremmin, jos sää on huono.

”Kun kenttä on kuiva ja sää hieno, lipunpaikat ovat ilkeissä kohdissa viheriöillä. Toivon mieluummin huonoa säätä, ja reilumpia lipunpaikkoja.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje