26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

McIlroy: Yhtään ei ole varaa hellittää

Rory McIlroy oli oikealla hetkellä umpirautaa ET:n loppuhuipennuksessa. Kuva: Getty Images

Rory McIlroyn kausi huipentui upealla tavalla viime viikonvaihteessa pelatussa European Tourin finaaliturnauksessa. Hänet kruunattiin kiertueen ykköseksi kolmannen kerran neljän viimeisen vuoden sisällä. Maailmanlistan kolmonen ei kuitenkaan onnistunut tänä vuonna kartuttamaan major-voittojensa määrää ja siksi päättynyttä kautta ei voida kutsua hänen näkökulmastaan täysosumaksi.

Jalkapallolla leikittely kavereiden kanssa heinäkuussa kävi kalliiksi, kun McIlroy loukkasi nilkkansa kenties kauden tärkeimmällä hetkellä. Se vei ainakin häneltä mahdollisuuden puolustaa Open Championshipin voittoa sekä tylsytti terän PGA Championshipissä, missä hänen pelaamisensa oli epävarmaa vielä kalkkiviivoilla.

McIlroyn adjutanteiksikin kutsutut Jordan Spieth ja Jason Day ottivat kaiken hyödyn irti pohjoisirlantilaisen loukkaantumisesta, ja suistivat hänet valtaistuimeltaan.

”Minulla ei pitäisi olla varaa omahyväisyyteen. Olin maailmanlistalla tuntuvassa johtoasemassa, ja kaikki tietävät, mitä Jordan ja Jason tekivät. Kärjen taso on niin kova, ettei ole yhtään varaa hellittää. Nyt on minun aikani kapitalisoida urani, mikä tarkoittaa seuraavaa 10-15 vuotta”, McIlroy sanoi.

”En voi yksinkertaisesti tehdä niin tyhmiä juttuja, että pelaisin jalkapalloa keskellä kautta hukatakseni puoli vuotta urastani. Siinä ajassa on tilaisuus voittaa 1-2 major-turnausta. En aio sortua enää samanlaisiin virheisiin.”

Spiethin (Masters ja U.S. Open) ja Dayn (PGA Championship) kolme major-voittoa ovat kuitenkin selvä signaali, että maailman lahjakkain pelaaja ei voi nojata liikaa mainittuun ominaisuuteen; jalka on pidettävä jatkossa tukevasti kaasulla.

Rivien väleistä on tulkittavissa, että <a href=Rory McIlroy aikoo ottaa tällä kaudella menettämänsä vahingon takaisin kaksin verroin ensi vuonna. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2015/11/15112407153256.jpg" width="505">

Rivien väleistä on tulkittavissa, että Rory McIlroy aikoo ottaa tällä kaudella menettämänsä vahingon takaisin kaksin verroin ensi vuonna. Kuva: Getty Images

Voisi kuvitella, että McIlroy halusi lähettää viimeviikkoisella esityksellään pienen muistutuksen toisille maailmantähdille. Tästä ei ole pelaajan itsensä mukaan kysymys.

”En lähetä viestejä kenellekään. Kun lähden kentälle, pyrin vain pelaamaan parastani. Minulla on tavoitteita ja päämääriä, joilla ei ole mitään tekemistä esimerkiksi Jordan Spiethin tai Jason Dayn kanssa. Halusin voittaa Race to Dubain ja halusin voittaa Danny Willettin ja Andy Sullivanin.”

Euroopan viimevuotisen Ryder Cup -joukkueen kapteeni Paul McGinley suitsutti McIlroyn esitystä World Tour Championshipissä.

”Rory puttasi todella hyvin Dubaissa, ja hänen rautojensa pituuskontrolli oli loistava. Myös draivit olivat muihin verrattuna täysin omaa luokkaansa. Näimme Rorylta A plus -tason suorituksen, mutta nostaisin puttipelin suurimmaksi syyksi, miksi hän voitti finaaliturnauksen”, McGinley sanoi.

McIlroyta ei nähdä kilpakentillä ennen tammikuun lopulla pelattavaa Abu Dhabi Championshipiä. Sillä välin hän aikoo käyttää paljon aikaansa fyysiseen treenaukseen, kunnes aloittaa lähempänä loppuvuotta täysipainoisen golfharjoittelun.

Tuleva vuosi on huippupelaajille poikkeuksellisen merkityksellinen. Tuttujen kisojen lisäksi ohjelmassa on olympialaiset, minkä vuoksi ”isojen poikien” on varmistettava, että tankki on täynnä bensaa heinä-elokuussa. Viimeistään silloin joulun molemmin puolin tehty pohjatyö punnitaan huolella.

Open Championship ja PGA Championship pelataan kolmen viikon jaksossa ennen olympialaisia. Rion kisojen jälkeen on vuorossa PGA Tourin pudotuspelit ja syyskuun lopulla vielä Ryder Cup.

Rory McIlroy pähkinänkuoressa:

Syntynyt: 4.5.1989
Syntymäpaikka: Holywood, Pohjois-Irlanti
Mitat: 175 cm, 74, kg
Asuinpaikka: Palm Beach Gardens, Florida, USA
Seurustelee Erica Stollin kanssa.
Ammattilaiseksi: vuonna 2007
Voitot ET:llä: 12, joista neljä major-turnauksia.
Voitot PGA Tourilla: 7
Kolme Race to Dubai -titteliä.

Lähde: AP, BBC, European Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje