14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Matias Honkala Justin Rosen jalanjäljillä St Andrewsin Old Coursella

Suomalaisamatööreillä on Links Trophyn jälkeen edessään The Amateur Championship Royal Aberdeenin kentällä.

Matias Honkala johtaa kolmen pelatun kisan jälkeen Finnish Touria Nordcenterissa saavuttamansa voiton ansiosta. Kotimaisten ammattilaisten joukossa hän on saavuttanut FT:lla lyhyellä urallaan yhteensä kaksi ykköstilaa, yhden kakkos- ja kolmossijan.

Juniorien listan ykkönen Honkala on ollut kahdesti.

Juniorien Ryder Cupissa syksyllä 2016 pelanneen Nevas Golfin kasvatin tavoitteena on kuluvalla kaudella kuitenkin niittää menestystä entistä enemmän ulkomailta.

”Edellinen vuosi oli aika vaikea etenkin ajurin kanssa. Nyt siihen mailaan on luottoa. Lyöntikaarta on haettu enemmän faden puolelle. Lähipelissä ja putissa on jatkuvasti parantamista”, Honkala ynnäilee tilannettaan.

Alkukaudesta hän on ehtinyt kisata kotimaan lisäksi myös Aasiassa, Etelä-Amerikassa sekä Espanjassa.

Tiistaina käynnistynyt matka Skotlantiin yhdessä Santeri Lehesmaan ja Alex Hietalan kanssa tarjoaa kolmikolle unohtumattomat kisakentät, sekä mahdollisuuden läpimurtoon kivikovassa seurassa

Perjantaista sunnuntaihin pelattavassa St Andrews Links Trophyssa kolme kierroksista käydään legendaarisella Old Coursella, yksi New Coursella. 72 reiän lyöntipeli kuuluu Euroopan suurimpiin amatöörikisoihin. Voittajien listalla on monia Euroopan Tourilla menestyneitä, kirkkaimpana nimenä loistaa Justin Rose.

Tulostaso Old Coursella on amatöörien kisoissakin kova. Neljän kierroksen ennätys on 23 alle parin. Kuva Getty Images.

Santeri Lehesmaa oli edelliskaudella 20:n ensimmäisen joukossa, Honkala karsiutui lyönnillä. Matias Honkala on parhaimmillaan ollut amatöörien maailmanlistalla 40:n joukossa. Tuoreimmalla listalla sijoitus on 104:s.

”Tavoite on tietysti seuraavissa kisoissa parantaa asemia listalla. Jos pääsisin 50:n joukkoon, se avaisi paikan loppukesästä pelattavaan US Amateur Openiin.”

St.Andrewsista suomalaiset matkaavat Royal Aberdeenin kentällä (18.-23.6) pelattavaan The Amateur Championshipiin, jonka voittaja saa paikan Open Championshipiin, Mastersiin sekä vuoden 2019 US Openiin.

Mikko Ilonen voitti Amateur Championshipin kesällä 2000, Toni Hakula ylsi 2013 finaaliin jossa tuli kuitenkin tappio.

Linna Golfin joukkuekisa ja US Amateur toivelistalla

Matias Honkalan uravalinta on ollut selvä jo pitkään.

”Ammattilaiseksi siirryn siinä vaiheessa kun aika on kypsä. ET:n karsintoihin osallistun syksyllä ensimmäistä kertaa. Jos siellä tulee menestystä edessä on statuksen vaihto”.

Linna Golfissa pelataan heinäkuun lopulla Manner-Euroopan ja Iso-Britannian & Irlannin joukkueiden välinen St Andrews Trophy.

Suomalaisista maailmanlistalla  28:na oleva Sami Välimäki on vahvimmin ehdolla joukkueeseen, Skotlantiin nyt matkanneista Honkalalla ja Santeri Lehesmaalla on isoilla onnistumisilla mahdollisuudet kiilautua mukaan.

Juniorien Ryder Cupin best-ballissa Matias Honkala sai parikseen Italian Emilie Alba Paltrinierin. Kuva Getty images

”Hienoja kisoja upeilla kentillä ovat nämä kaksi seuraavaa. Nyt on hyvä tarttua tilaisuuteen”, Matias Honkala fiilisteli ennen matkaa tietoisena siitä, että Skotlannissa pitkälti ratkeaa se, avautuuko paikka St Andrews Trophyyn ja US Amateuriin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje