15. – 23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][13]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Korhonen ei jää murehtimaan majoria – luvassa kiireinen loppukausi

Korhonen pelaa kuluvalla kaudella enemmän kilpailuja kuin koskaan aikaisemmin. Suomen CT-pelaajien esiinmarssia hän on seuranut ilolla.

Uransa ensimmäisen majorin viime viikolla pelannut Mikko Korhonen palasi Suomeen maanantaina. Keskiviikkona Korhonen kunnioitti läsnäolollaan Tapiolan GolfCenterin 25-vuotisjuhlaa ja valotti niin major-kokemustaan kuin suunnitelmiaan loppukauden osalta.

Vaikka jatkopaikka PGA Championshipissä jäi ottamatta, muistelee Korhonen kokemusta jo lämmöllä.

”Pitkä viikko se oli, kun vielä lauantaikin pelattiin. Vähän liiankin aikaisin menin paikan päälle valmistautumaan. Yleensä olen päivän–pari vähemmän ja olisi pitänyt nytkin mennä sillä kaavalla”, hän sanoi.

Paikka 30 parhaan joukossa olisi ollut ihan otettavissa. Ihan oma vika, että en onnistunut.

Korhonen ehti pelata toisesta kierroksestaan perjantaina vain neljä reikää, ennen kuin kilpailu keskeytettiin ukkosen takia. Toinen kierros oli alkanut takkuillen, joten Korhonen ei ollut pahoillaan keskeytyksestä.

”Ajattelin, että sadekeskeytys olisi hyvä juttu. Sain nollattua tilanteen, kun kierros oli lähtenyt huonosti liikkeelle. Keskeytyksiä tulee aika usein. Niihin pitää vain osata asennoitua ja tilanteen kanssa pitää tulla toimeen.”

Kokemuksena major-debyytti oli sellainen, mitä Korhonen oli odottanutkin, vaikka kenttä oli huomattavasti helpompi kuin hän oli ajatellut eikä kisajännitys noussut missään vaiheessa tavallista suuremmaksi.

Siihen omaan kuplaan pitää osata päästä, jos haluaa että siellä kentällä on mukavaa.

”Harmittaa tietysti, että vire ei ollut paras mahdollinen. Sen huomaa jo treenipäivinä. En halua kuulostaa ylimieliseltä, mutta kenttä oli sen verran helppo, että nyt paikka 30 parhaan joukossa olisi ollut ihan otettavissa. Ihan oma vika, että en onnistunut. Oma peli vaan oli nyt liian huonoa.”

Korhosella on jo reilusti kokemusta isoistakin kisoista. Silti majorissa mylläkkä oli poikkeuksellista. Jo harjoituskierroksilla yleisöä oli väylien laidalla tuhansia ja tv:stä tutut ”in the hole!” -huudot raikuivat pitkin päivää.

”Isossa kisassa, jossa on paljon katsojia, pitää löytää oma kupla ja oma rauha. Siihen kuplaan pitää osata päästä, jos haluaa että siellä kentällä on mukavaa”, hän sanoo.

Klubilla Korhonen luotti pohjoismaiseen yhteistyöhön ja lounasti pääasiassa ET:ltä tuttujen ruotsalaispelaajien Henrik Stensonin ja Alex Norenin kanssa.

”Tiger, niin kuin muutkin tähdet, on klubilla ja pukuhuoneessa ihan eri ihminen kuin kentällä. Vasta siinä vaiheessa, kun laitetaan golfhanska käteen, vedetään game face päälle”, hän luonnehtii.

Ennätyspitkä kausi

Yleensä Korhonen on pelannut kauden aikana 21–23 kisaa. Nyt startteja on jo 17. Seuraavan kerran hän astuu viivalle Tsekin ET-kisassa 23. elokuuta.

Syyskuussa vuorossa ovat Sveitsissä pelattava European Masters, KLM Open Hollannissa ja Portugal Masters. Ennen Euroopan kiertueen finaalisarjaa Korhonen pelaa vielä British Mastersin ja Valderrama Mastersin.

Ennen kauden alkua hän asetti tavoitteekseen yltämisen kolmen kisan mittaisen finaalisarjan huipentumaan, Dubaissa 15.–18. marraskuuta pelattavaan World Tour Championshipiin. Sinne selviytyäkseen hänen on oltava kiertueen pistelistalla 60 parhaan joukossa.

Korhonen vastaili TaGissa mm. välineitä koskeviin kysymyksiin.

Finaalisarjan kahteen aikaisempaan kisaan pistelistalla sijalla 42 oleva Korhonen pääsee suurella todennäköisyydellä mukaan, mutta Dubain finaalia ajatellen pistesaldo ei välttämättä vielä riitä.

”Pari kertaa pitää vielä onnistua. Jos pisteet riittävät finaaliin, jätän ehkä Etelä-Afrikan kisan finaalisarjassa pelaamatta, mutta Turkissa olen mukana.”

Dubain finaalin jälkeen on edessä vielä World Cup Melbournessa. Suomi pääsee mukaan kilpailuun Korhosen maailmanlistasijoituksen perusteella. Korhonen saa valita peliparinsa 22.–25. marraskuuta Metropolitan Golf Clubilla pelattavaan best ball -muotoiseen kilpailuun, johon otetaan mukaan 28 paria.

”Kyllä minä Ilosta sinne kysyn. Toivottavasti Mikko lähtee matkaan”, Korhonen avaa.

Ensi vuodeksi seuraa pääkiertueelle

Korhonen on seurannut ilolla nuorten haastajien esiinmarssia Challenge Tourilla. Nuoremmasta kaartista hän tuntee parhaiten Kalle Samoojan.

”Kalle kulkee pääkiertuetta kohti vähän samoilla askelmerkeillä kuin itse kuljin, vaikka itse en koskaan CT:n kautta korttia saanutkaan. On tosi hieno nähdä, että Kallen pitkä työ nyt palkitaan”, hän sanoo.

Samooja lisäksi Kim Koivu on jo lähes varma nousija ET:lle ensi kaudeksi.

”Täytyy vain ihailla Koivun otteita. Hän tuli kuitenkin kiertueelle niin sanotusti pystymetsästä, ja voittaa kaksi kertaa saman tien. Todella hienoa!” Korhonen innostuu.

”Yhdessä kisassa näin Koivua treenipäivinä, mutta sen jälkeen en ole miestä nähnytkään. Ensi kaudella varmaan päästään tekemään tuttavuutta”, hän päättää.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje