Kenttäsuunnittelu ei ole Tiger Woodsille vain peliuran jatke – intohimo syttyi jo kauan sitten - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Kenttäsuunnittelu ei ole Tiger Woodsille vain peliuran jatke – intohimo syttyi jo kauan sitten

Tiger Woods piirsi 11-vuotiaana kuvitteellisen golfreiän kaikilla herkuilla.

Tiger Woodsinkin kohdalla on hauska leikkiä ajatuksella, mitä jos kaikki olisikin tapahtunut aivan toisin...

Tiger Woodsin bisnekset sujuvat myös kilpagolfin ulkopuolella. Woodsin kenttäsuunnitteluliiketoiminta käynnistyi vuonna 2015, ja hänen ensimmäinen kenttänsä Bluejack National avattiin samana vuonna. Äskettäin Woods kertoi auttavansa Pebble Beachin par 3 -kenttä Peter Hayn uudelleensuunnittelussa.

Sen että Tiger Woods päätti kokeilla siipiään myös kenttäsuunnittelussa, ei kuitenkaan pitäisi olla kovinkaan suuri yllätys. Innokkaimmat Woods-fanit saattavat muistaa, että vuonna 1987 Woods osallistui 11-vuotiaana Golf Digestin vapaamuotoiseen suunnittelukilpailuun.

Virallisesti hän oli liian nuori voittaakseen kisan, joten Woods käytti isäänsä avukseen. Woodsin suunnittelutyö oli verraton U-muotoinen tupla-dogleg par 5, joka koostui muun muassa saaritiistä, saariesteistä ja saarigriinistä (ks. kuva).

Woods ei kyseistä kilpailua onnistunut lopulta voittamaan. Jos niin olisi kuitenkin käynyt, kuka tietää, mitkä olisivat olleet seuraukset. Kenties hän olisi peliuransa sijaan ryhtynyt rakentamaan golfkenttiä. Se olisi muuttanut lajimme historiaa tavalla, jota emme osaa edes kuvitella.

Lue seuraavaksi: Tiger Woods palaa kilpakentille viiden kuukauden tauon jälkeen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje