- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Juha Perälä innostui golfiin

Radio Suomipopin Aamulypsyn juontaja pääsi ensimmäisellä harjoituskerrallaan myös pelaamaan HGK:n kenttää Talissa.

Juha Perälän isä ja äiti harastavat golfia, samoin veli. Perälä on kokeilunoloisesti heilutellut isänsä mailoja jalkapallokentällä, sekä lyönyt joitain lyöntejä työskennellessään (2007) Loimijoen kentän rakennustyömaalla.

Kesällä 2010 ”Peris” oli yhden harjoituskerran allekirjoittaneen peruskurssilla Talmassa. Tuolloin hän innostui naisvaltaisessa ryhmässä lähes opetushommiin. Lyönnitkin sujuivat, mutta aikataulut eivät sopineet harrastuksen aloittamiseen.

”Golfin aloittaminen ja pelaaminen on vaan jäänyt. Kun ei ole ollut aina autoa käytössä, sekin on ollut jarruna.”

Asia jäi Talman harjoituskerran jälkeen kuitenkin  ”muhimaan” ja tiistai-illaksi, kuuden vuoden tauon jälkeen  saimme sovittua ensimmäisen harjoituskerran Taliin.

”Lajin helppous viehättää. Olen tottunut siihen, että opin suheellisen nopeasti kaikki muut lajit. Tiedän, että tämä on haaste”, Peris leukaili saavuttuaan paikalle.

Perusasioiden, otteen ja alkuasennon läpikäymisen jälkeen lähdetään rakentamaan suoritusta pienen liikkeen kautta. Peris on esimerkillinen opetettava, kuuntelee tarkasti,  esittää kysymyksiä ja  osaa kertoa tuntemuksistaan.

Lähestymislyönnit lähtevät oikeaan suuntaan, osuman puhtaus on luonnollisesti vaihtelevaa, toppeja mahtuu joukkoon melkoinen määrä. Kun liikkeeseen ja lyöntiin haetaan lisää mittaa, osumatarkkuus pysyy vähintäänkin kohtuullisena. 45 minuttisen session lopuvaiheilla otetaan käyttöön jo hybridi ja laitetaan tii pallon alle.

Valmiudet lyödä palloa hyvällä prosentilla ovat jopa hämmästyttävän hyvät. Lyhyt putti-ja chippiharjoitus osoittaa sen, että tällä osa-alueella kentälläkin voi tulla ensikertalaiselle suurimpia haasteita.

Ensimmäistä kertaa kentällä

”Tosi kivaa on päästä kentälle, tämähän on vielä mukavampaa kuin muistelin”, Peris kiteyttää tunnelmansa näyttämättä yhtään jännittyneeltä.

Aloittelijalle poikkeuksellinen viiden reiän peli Suomen vanhimmalla kentällä ensimmäisellä harjoituskerralla sujuu todella hyvin.

Juha Perälän seikkailut golfkentillä jatkuvat lähipäivinä, green cardin suorittaminen ajoittunee aikaan ennen juhannusta.

Juha Perälän seikkailut golfkentillä jatkuvat lähipäivinä, green cardin suorittaminen ajoittunee aikaan ennen juhannusta.

Jo ensimmäisellä reiällä hän upottaa seitsemän metrisen putin viheriön ulkopuolelta. Kolme viidestä avauksesta hybridillä on erinomaisia, epäonnistumisiakin mahtuu joukkoon.

”Bunkkerit aiheuttivat vähän vaikeuksia. Enkä mä nyt voi olla tyytyväinen chippeihin ja putteihin kokonaisuutena”, Peris analysoi.

Peli etenee melkein kuin vanhalla tekijällä. Leimallista Perikselle on pitkä keskittyminen palloon asettuessaan. Uran ensimmäinen peli päättyy vasta iltakymmenen jälkeen.

”Jatketaan ehdottomasti näitä treenejä ja pelejä jos sinulle sopii. Mitä pikemmin, sen parempi”, Peris ehdottaa.

Juha Perälällä on erinomaiset valmiudet saada riittävät pelivalmiudet ja suorittaa green card muutaman harjoitus-ja pelikerran jälkeen.  Seuraavilla kerroilla tutustumme myös muihin pääkaupunkiseudun kenttiin ja harjoitusalueisiin.

Artikkelia korjattu 1.6.2016 klo 11.15.

Juha Perälän sisarus on veli, ei sisar

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje