3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Jimenez ei lepää laakereillaan

Miguel Angel Jimenez on pidetty persoona pelaajien keskuudessa. Kuva: © Getty Images

Nykypäivän 50-vuotiaat vastaavat kilpagolfissa entisajan nelikymppisiä. Tukea mainitulle väittämälle on saatu Champions Tourilta jo pidempään, ja lisää vahvistusta on pian luvassa Espanjan suunnalta. Miguel Angel Jimenez, jonka sikari on pidempi kuin annettu putti, pelaa ensimmäisen kilpailunsa USA:n seniorikiertueella huhtikuun puolivälin jälkeen.

Mastersiin valmistautuva Jimenez oli viime viikolla Euroopan ja Aasian välisen haasteottelun pelaava kapteeni. Kotijoukkue venyi Malesiassa tasapeliin ennakkoon huomattavasti vahvempana pidetyn vastustajansa kanssa, mutta Jimenezistä Euroopan vaisu ote ei johtunut: hän oli yhdessä Jamie Donaldsonin kanssa ryhmänsä kovin pisterohmu kahdella voitolla ja yhdellä tasapelillä.

Jimenez on yksi niistä viisikymppisistä, joiden ei pahemmin tarvitse katsella uraansa taaksepäin. ”Mekaanikon” pelin taso on harvinaisen korkeata luokkaa, ja tähtäin on edelleen tulevaisuudessa. Hän on ilmoittanut tavoitteekseen olla mukana siinä joukkueessa, joka kohtaa Yhdysvallat syyskuussa Skotlannissa pelattavassa Ryder Cupissa.

”Aion tehdä kaiken mahdollisen päästäkseni sinne (Ryder Cupiin)”, Jimenez sanoi EurAsia Cupin yhteydessä. ”Yritän esittää parasta peliäni, ja toteuttaa missioni.”

Punaisella Ferrarilla ajava Jimenez on saanut lempinimensä mieltymyksestään nopeisiin autoihin. Kun päivän harjoitukset on tehty, hän rentoutuu mieluiten tuhdin havannalaisen ja punaviinilasillisen kanssa. Signaalit saattavat antaa Jimenezistä ulospäin vääränlaisen mielikuvan, mutta kuoren alla on tähtikategoriaan kuuluva ammattilainen.

Euroopan kiertueen vanhin voittaja on juhlinut maailmanlaajuisesti 30 turnauksen ykköstilaa. Lisäksi hän on sijoittunut major-turnauksissa kahdeksan (vähintään kerran jokaisessa) kertaa kymmenen joukkoon. Jimenez oli vuoden 2000 US Openissa toinen ja heti seuraavana vuonna British Openissa kolmas.

Hän hävisi helmikuussa reikäpelin MM-kisojen avauskierroksella Bill Haasille 4/3, mutta oli seuraavassa World Tourin kisassa taas kärkikahinoissa. Vaisuhko päätöskierros pudotti Jimenezin lopulta 13. sijalle Cadillac Championshipissä.

”Rakastan sitä tunnetta, joka on vatsassani isojen turnausten aikana”, Jimenez sanoi Doralissa.

Miguel Angel Jimenez taidot riittävät vielä 50-vuotiaanakin minkä tahansa turnauksen voittoon. Kuva:  &copy Getty Images

Miguel Angel Jimenez taidot riittävät vielä 50-vuotiaanakin minkä tahansa turnauksen voittoon. Kuva: &copy Getty Images

Jimenez missasi viime kaudesta lähes viisi kuukautta loukattuaan jalkansa hiihtorinteessä vuoden 2012 lopulla. Palattuaan takaisin tositoimiin hän jatkoi sitä, mitä on tehnyt jo vuodesta 1982 lähtien – pelannut golfia terävimmillä huipulla.

Tammikuussa 50 vuotta täyttänyt Jimenez istuu tyyliltään ja pelillisiltä ominaisuuksiltaan täydellisesti Champions Tourin estradille. Tosin menestys ei veteraanikiertueellakaan tule itsestään. Siitä pitävät huolen mm. Bernhard Langer, Kenny Perry, Fred Couples, Tom Lehman ym. mainetta vuosikymmeniä niittäneet pelaajat.

”Sanon aina tämän saman asian. Tärkein asia on se, että rakastan tätä peliä ja kilpailemista. Tietysti nautin täysillä myös elämästäni. Pidän viinistä, ja juon aina yhden lasillisen ruokaillessani. Ja tykkään sauhutella. Mutta pidän myös työnteosta.”

”Menen harjoitusalueelle, enkä piittaa, kuluuko siellä tunti, kaksi tai kolme, jos svingini vaatii fixausta. Samalla tavalla annan ajan kulua kentällä tai puttausviheriöllä. Kuntosali on oma lukunsa, sillä minun täytyy olla kunnossa kilpaillakseni kovien kavereiden kanssa. Mutta kaiken tekemisen pitää olla tasapainossa onnellisuuden kanssa.”

Jimenez ei myöskään antane itsestään mielikuvaa kovana harjoittelijana, mutta asia on täysin päinvastainen.

”Mitä vanhemmaksi tulet sitä kovemmin sinun pitää tehdä treenata. Paino on pidettävä kurissa, lihakset vahvoina ja liikkuvuus hyvänä. Sohvalla istuskelu kostautuu nopeasti. Kunnon harjoittelu, liikkuminen, voimistelu, kävely, juokseminen ja kaikenlainen reipas tekeminen pitää sinut hengissä ja onnellisena.”

Jimenezillä ei ole Mastersin jälkeen pitkä siirtyminen seuraavalle kisapaikalle. Uran ensimmäinen Champions Tourin kilpailu Greater Gwinnett Championship pelataan TPC Sugarloafilla, joka on vain kahden tunnin ajomatkan päässä Augustasta pohjoiseen.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje