- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Ilonen dynaamisimmillaan – tältä näytti Suomen menestyneimmän golfarin ”veto”

Mikko Ilosen tyylinäyte draivista vuoden 2017 Omega Dubai Desert Classicissa. Kuva: Getty Images

Mikko Ilonen julkaisi somessa videon, jota kelpaa katsella.

Viime keväänä peliuransa lopettanut Mikko Ilonen ei ole vetäytynyt kokonaan golfkentiltä. Lahtelaista näkyi kuluneella kaudella kotimaisissa golftapahtumissa erilaisissa rooleissa, muun muassa haastattelijana, viihdyttäjänä ja kuvaajana.

Ilosen luonteva toiminta Vierumäen Challenge Tourin kilpailun pro amissa innosti European Touria siinä määrin, että hänet pestattiin lokakuussa haastajakiertueen finaalikilpailuun Mallorcalle liikkuvaksi reportteriksi. Mielenkiintoista onkin nähdä, mitä tulevaisuus tältä osin tuo Ilosen kohdalle.

Kilpasilla Ilosta – ainakaan tosimielessä – tuskin enää nähdään, joten ehkä aika on jo kypsä hänen uransa tai tässä tapauksessa lyöntinsä muistelemiselle.

Ilonen julkaisi Facebookissa torstaina videon, missä hän niin sanotusti näyttää miten homma toimii. Klippiä katsellessa ei voi ihmetellä, että tämä kaveri saavutti vuosien varrella viisi voittoa ja vinon pinon muita kovia sijoituksia Euroopan kiertueella.

Postauksessaan Ilonen kertoo tehneensä silloin tällöin julkaistun videon kaltaisia klippejä yhdessä valmentajansa Timo Rauhalan kanssa oppiakseen ymmärtämään omaa lyöntiään paremmin.

Mitä videosta voisi sitten kuka tahansa meistä ottaa opiksi? Paljonkin. Noin minuutin pituisessa pätkässä on kuvattu Ilosen puttaamista, bunkkerilyöntejä, rautalyöntejä ja draiveja.

Kaikesta tekemisestä huokuu sellainen päättäväisyys ja dynaamisuus, mitä vain tasokkaalta ja menestyksen hakuiselta pelaajalta voi odottaa. Entä lyöntien ja liikeradan puolesta? Niissä ylitse muiden nousee tasapainoisuus ja tehokkuus.

Oli kyse sitten lyhyestä tai pidemmästä heilautuksesta tai lyönnistä, kaikki on koko ajan pelissä. Liikkeessä on hieno ajoitus ja se viedään täysillä loppuun saakka. Toki kun pelaaja on vahva, on lyöminenkin sen näköistä. Hyvä on laittaa merkille myös vartalon työskentely; teho perustuu isoon kiertoliikkeeseen ja kropan liikkuvuuteen.

Ja kaikesta tästä syntyy huippupelaajan tekemisen yksi hienoimmista ominaisuuksista: lyönti, joka on täynnä potkua, mutta siitä huolimatta tyystin kiireetön.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje