Oliver Lindell edustaa edelleen kasvattajaseuraansa Virvik Golfia.
Henkilöt | Henkilöt |
17.4.2017

Hole in one –auto Oliver Lindellin pelimatkojen talouden pohjana

Challenge Tourin nuorimman pelaajan paikka Turkin osakilpailuun vielä epävarma. Maanantaina hän oli neljäs varamies.

Ensimmäisellä ammattilaiskaudellaan kaksi Nordic Leaguen kisaa sekä SM-kultaa voittanut 18-vuotias porvoolainen osoitti elokuussa kovuutta myös European Tourin debyytissään Tanskassa ollen 26.

European Tourin karsinnoissa Oliver Lindell putosi toisessa vaiheessa, mutta upea kausi tuotti kuitenkin ”sarjanousun” Challenge Tourille.

Kiertueen ensimmäinen kisa Keniaan maaliskussa oli Lindellille mahtava seikkailu ja kokemus kentän ulkopuolella yhdessä caddienä ja fysiikkavalmentajana toimivan Tuomas Pollarin kanssa.

”Aurinko porotti suoraan ylhäältä, varjoja ei käytännössä tullut. Käytiin safarilla ja nähtiin  matkoilla paljon seutuja, joissa elinolosuhteet olivat hyvin karut.Kun pelattiin korkealla vuoristossa, myös pallo lensi tavanomaista pidemmälle, joka tuotti melkoisia vaikeuksia.”

Lindell pelasi kolme keskinkertaista kierrosta sekä yhden loistavan, jonka kruunasi hole in one.

Palkintoauto jäi Keniaan.

Palkinnoksi hän sai 65 000 euron arvoisen auton, jonka ympärillä runsas paikallinen media kuvasi ja juhli suomalaista pitkään ja hartaasti.

”Volvo-mies” ei kuitenkaan rahdannut palkintoaan Suomeen, mutta sai kaupanteon tuloksena noin 30 000 euroa firmansa tilille. Kaudella 2016 Oliver Lindell ansaitsi pelaamalla noin 67 000 euroa. Suurimman shekkinsä  ( 16 000) hän ansaitsi Tanskan ET-kilpailusta.

”Autosta saamillani rahoilla pystyn hyvin pitkälti rahoittamaan kauden 2017 pelimatkat”, merkonomiksi kesän alussa valmistuva Lindell ynnäilee. 41:s sija kisassa tuotti euroja 1254.

Pelipaikat yllättävän piukassa

Oliver Lindell näytti  2016 jyräävän  Nordic Leaguen ykköseksi voitettuaan jo ennen juhannusta kaksi kisaa. Vuoden toinen puolisko oli vaikeampaa kisojen ”viimeistelyjen” osalta.

Vaikka kärkisijoituksia tulikin alkukauden malliin, rutisti Tanskan Mark F. Haastrup lopussa ohi. Tämä merkitsi toiseksi jääneen Lindellin osalta sitä, että Challenge Tourin kategorisoissa hän joutui muiden minitourien kakkosten koriin, joka saattaa kauden mittaan jättää hänet muutamaan otteeseen kisojen ulkopuolelle.

Nordic Leaguella 2015 dominoinut Tapio Pulkkanen (kesk.) aloittaa CT-kautensa Belekissä.

Tämä uhkakuva on päällä jo torstaina Turkin Belekissä käynnistyvän kisan kohdalla. Sunnuntai-iltana Turkkiin lentäessään Lindell oli viides varamies, maanantaina päivitetyllä listalla edestä oli pyyhkiytynyt yksi nimi pois.

Paikanpäällä Belekissä Lindell on valmis odottamaan poisjääntejä torstaiaamuun asti.

”Tuomaksella on mailat mukana. Jollen pääse kisaan mukaan, viikko käytetään tehokkaaseen harjoitteluun ja pelaamiseen muilla kentillä.”

”Suoraan sanoen tämä tilanne on tullut minulle hieman yllätyksenä. Oletin pääseväni paremmin mukaan kisoihin, joita suunnitelmieni mukaan haluaisin pelata CT:lla kauden aikana 18. Tilanne voi mennä sellaiseksi, että notkun kisapaikalla odottamassa poisjääntejä Turkin kisan tavoin useamminkin ”, hän kertoo.

Belekin kisaan osallistuvat varmuudella Roope Kakko, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Antti Ahokas sekä Jaakko Mäkitalo. Näistä kolme viimeksi mainittua villeillä korteilla, joiden käyttö pohjautuu Vierumäen kisajärjestäjien kanssa tehtyihin yhteistyösopimuksiin.

”Oma tavoite on olla rahalistalla kauden päätteeksi 45:n joukossa ja saada siten paikka ET:n karsintafinaaliin. Jos nousisin suoraan 15:n joukkoon, tulisi paikka pääkiertueelle ilman karsintoja”, hän tietää.

Challenge Tourilla tarvitaan lisää tarkkuutta

Oliver Lindellin menestys Nordic Leaguella on ollut juniori-ikäiselle ennätyksellistä. Aurinko Golfissa Tourin osakilpailun voittaessaan hän oli 16-vuotias, edelliskesän sankarisuoritukset tulivat ennen 18-vuotissynttäreitä.

CT:n kortinhaltijoista hän on toimituksen tietojen mukaan nuorin, samoin maailmanlistalla niiden pelaajien keskuudessa, jotka ovat 500:n joukossa.

”Nordic Leaguella sai kyllä useimmilla kentillä lyödä avauksia minne sattuu. Kentät ovat keskimäärin helppoja. CT:lla rima nousee kovasti, samoin tietysti pelaajien taso. Uskon olevani kypsä menestymään. Sen tiedän, että yltääkseen kärkikahinoihin normisuoritus ei riitä. Pitää onnistua varsin hyvin kaikilla pelin osa-alueilla.

Oliver Lindell on tuoreimmalla maailmanlistalla 486:s Kuva: Arto Teittinen

Kenian kisan jälkeen Lindell on vaihtanut putteria ja puttiotetta, vasen käsi on nyt alapuolella.

Trackamania hän käyttää harvoin. Tuoreimmissa testeissä mailanpään vauhti oli PGA Tourin tasoa,115-120 mailia tunnissa, pallo laskeutui 283 metrin kohdalla ja päätyi 304 metrin päähän lyöjästä. Kisatilanteissa Lindell on osoittanut draiveri kädessään melkoista rohkeutta.

”En jää draiveri kourassani jalkoihin. Rautalyönnit ovat pelini vahvuus. Lähipeliä, putin lisäksi kaikkea osaamista viheriön ympärillä on mahdollista parantaa eniten.”

”Voittaakseen pitää olla sopivan rohkea ja päättäväinen. Paljon on sellaisia pelaajia, joilla peli kaatuu varmisteluun ja virheiden välttämiseen”, Lindell määrittelee.

Turkin kisan jälkeen seuraava pelimahdollisuus haastajakiertueella Lindellille saattaa aueta vasta toukokuun loppupuolella Espanjassa, jonka jälkeen Tourin ohjelmassa on tapahtumia viikoittain.

Toukokuun toisena viikonloppuna pelattavaan ET:n ja CT:n yhteiskisaan kategoria ei portteja avaa.

”Kesäkuun vikan kisan jälkeen on re-ranking kategoriamme pelaajille. Yksi tavoite on tietysti nostaa sijoitusta listoilla, jotta vuoden toisella puoliskolla sisäänpääsy kisoihin helpottuisi. Voitto jossain kisassa poistaa ongelman kerralla.”

Kotimaassa vain yksi kisa

Suomessa hän osallistuu varmuudella CT:n Vierumäen kisaan. SM-kilpailuissa Talissa Lindell ei usko olevansa puolustamassa titteliään. Nordic Leaguen Finnish Open Kulloossa, vain 15 minuutin ajomatkan päässä kotoa jää tämänhetkisten suunnitelmien valossa CT:n kisojen taakse.

Yhteistyökumppanuuksia porvoolainen on allekirjoittanut syksyn ja talven aikana. Yksi merkittävä, kotimaisen palvelualan yrityksen kanssa tehtävä sopimus on käytännössä julkaisua vaille valmis.

Sponsorien avulla Lindellillä on ollut mahdollisuus pitää matkassa mukana caddienä omaa luottohenkilöään Tuomas Pollaria.

”Tuomaksella on vankka pelitausta, kemiamme toimivat hienosti, fysiikka-asiat hoituvat matkoilla ammattimaisesti” Lindell listaa palvelun tuomia etuja, joita vain harvalla CT:n pelaajalla on käytössään.

Turkish Airlines Challenge pelataan kolmannen kerran peräkkäin Belekissä Gloria Golf Clubin kentällä. Edelliskerroilla yhteensä kaksi suomalaispelaajaa on  päässyt jatkoon, parempi sijoitus oli päälle 30:n, karsiutumisia on kirjattu yhdeksän.

Roope Kakko (oik.) palaa kisakentille. Edellisen kerran hän pelasi ET:n karsintafinaalissa. Kuva Tanskan ET-kisasta elokuulta 2016. Kuva: Juha Juvonen

Oliver Lindellille mahdollinen kisa Euroopan suurimmassa golfkeskittymässä on uran ensimmäinen.

”Jokaista kisaa lähdetään voittamaan, pelotta ja päättäväisesti. Eiköhän noita näyttöpaikkoja kauden aikana riittävästi aukea, itsestä sekin on kiinni”, syksyllä kuuden kuukauden varusmiespalveluksen urheilujoukkoissa Santahaminassa aloittava Oliver Lindell kertaa mottonsa.

Kotimaisten pelaajien edesottamuksia matkustaa seuraamaan myös maajoukkueen päävalmentaja Fredrik Jendelid.

Teksti: Teemu Tyry

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Mitä tekemistä maajoukkueen päävalmentajalla on ammattilaisten kisoissa ?
Mikä on liiton päävalmentajan rooli ammattilaisten piirissä ?
Luulisi olevan parempi jos nekin rahat kanavoitaisiin pelaajien henk.kohtaisten valmentajien matkustamiseen.

Oma kommentti