Nick Faldo (vas.) ja Greg Norman (oik.) ovat yhdessä Tiger Woodsin kanssa olleet maailmanlistan kärjessä yli 21 vuoden ajan. 
Kuva:Getty Images)
Henkilöt |
10.6.2018

Golftähtien avioliitot koetuksella

Tiger Woodsin, Greg Normanin ja Nick Faldon parisuhteet eivät ole kestäneet menestyksen huumaa

Golfin maailmanlistan kärjessä on ollut sen käynnistymisestä alkaen 21 pelaajaa.

Näistä kymmenen on edelleen ensimmäisessä avioliitossaan.

Rory McIlroy on tässä kymmenikössä ”rajatapaus”, sillä hän oli jo laittanut hääkutsut matkaan yhdessä tennistähti Caroline Wozniackin kanssa.

McIlroy lopetti suhteen puhelimitse, eikä ole tämän jälkeen ole ollut Wozniackin kanssa tekemisissä.

Rory McIlroyn ja toisen vaimon Erica Stollin rakkaus käynnistyi Stollin oltua töissä PGA Tourin kilpailussa Kuva:Getty Images

Seitsemän maailmanlistan ykköstä  on eronnut yhden tai useamman kerran.

Loput neljä, Martin Kaymer, Jordan Spieth, Dustin Johnson ja Justin Thomas eivät ole vielä saattaneet kumppaneitaan kirkon alttarille.

Avioerotilastoissa materiaali maailmanlistan ykkösten osalta on toki lyhyt, eikä prosentti juuri poikkea valtaväestöstä.

Merkillepantavaa on kuitenkin se, että oman aikakautensa ylivoimaiset supertähdet, Woods, Norman ja Faldo ovat saaneet myös ylivoimaisesti eniten mediatilaa parisuhteittensa kautta.

Faldo on eronnut kolmasti. Norman on kolmatta kertaa aviossa. Tasan kymmenen vuotta sitten hänen toinen vaimonsa, tennistähti Chris Evert oli aussin tukena tämän taistellessa Open Championshipin voitosta 53-vuotiaana.

Tiger Woodsin kaunis perhekulissi luhistui urheilun historian julkisimmassa avioerodraamassa syksyllä 2009. Woods seurusteli kohun laannuttua pitkään maailman parhaan alppihiihtäjä Lyndsey Vonnin kanssa, mutta avioon parivaljakko ei ehtinyt.

Naisten puolella listaa on huomattavasti vaikeampaa tehdä, useimmat tähdet ovat sormustamattomia.

Maailman kaikkien aikojen paras naispelaaja Annika Sörenstam erosi ensimmäisestä miehestään. Hän on toista kertaa naimisissa, pariskunnalla on kaksi lasta.

Lorena Ochoa nimitettiin Golfin Hall of Fameen vuonna 2017.
Kuva: Getty Images)

Listan pitkäaikaisin ykkönen, Meksikon Lorena Ochoa on maailmanhuippujen osalta poikkeus.

Hän rakastui lentoyhtiö Aeromexicon toimitusjohtajaan Andres Conesa Labastidaan ja lopetti uransa vain 28-vuotiaana toukokuussa 2010. Pariskunta on edelleen aviossa ja heillä on kaksi lasta.

Lorena Ochoan valtakausi maailmanlistan ykkösenä kesti keväästä 2007 hänen lopettamiseensa asti.
Vastaavaa tapaa poistua viheriöiltä tuskin koetaan.

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.