3.10.–10.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][20]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Golfia joka päivä

”Ennätykseni on 318 kierrosta vuodessa, mutta tänä vuonna olen sitä edellä. Jos sää pysyy suotuisana, teen uuden ennätyksen”, sanoo Robert ”Robban” Andersson, 56-vuotias ruotsalainen, joka pelaa golfia lähes päivittäin.

GameBookin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Jere Jaakkola kaivoi Robbanin esiin, kun ruotsalainen pelasi ensimmäisenä GameBookin sovelluksella yli 1000 kierrosta.

Robban käytti pitkään kilpailevaa sovellusta, mutta siirryttyään GameBookiin, hän kirjasi tuhannennen kierroksensa 1184 päivän päästä ensimmäisestä.

Skånen eteläkärjessä sijaitsevassa Vellingessä, jossa Robban asuu, voi pelata golfia käytännössä vuoden ympäri – ja jos mielii päästä Robbanin lukuihin, niin on myös tehtävä.

Robban kotiklubillaan Vellingessä.

Robban kotiklubillaan Vellingessä.

Kun puhutaan monen sadan kierroksen vuositahdista, juolahtaa ensimmäiseksi mieleen ajatus siitä, että kyseisen henkilön on oltava eläkkeellä tai upporikas. Robban kuitenkin työskentelee kokopäiväisesti tuotantoteknikkona Safegate-nimisessä yrityksessä.

”Valtaosan kierroksista pelaan vapaa-ajallani”, hän sanoo.

Joustava työaika mahdollistaa kuitenkin aktiivisen harrastuksen. Esimerkiksi kotiklubinsa keskiviikkoaamuista klubikisaa hän ei kovin helposti jätä pelaamatta koskaan.

”Voisin olla yrityksessä hieman korkeammassa asemassa, jos arvottaisin asiat toisin, mutta pidän tästä tavasta elää”, hän sanoo.

Robban myös kilpailee paljon. Lähes puolet vuotuisista kierroksista on kilpailukierroksia. Tällä hetkellä tasoitus on 4,5, parhaimmillansa se on ollut 1,9. Kauden paras tulos on 70 lyöntiä. Harjoituskierroksistakin puolet on tasoituskierroksia. Hän ei kiellä sitä, että on erittäin kilpailuhenkinen.

”Kun pelaat huonosti, on seuraavana päivänä mentävä kentällä ja yritettävä pelata paremmin. Ja kun pelaat hyvin, ajattelet, että osaat homman, ja silloin on mukava mennä takaisin kentälle”, hän pohtii.

Golfissa miestä viehättääkin erityisesti lajin henkinen puoli ja ”pelaaminen itseään vastaan”. Kilpailuissakin suurin vastustaja on oma mieli. Ei Robban silti useinkaan yksin pelaa, miehellä on paljon ystäviä ja peliseuraa löytyy aina.

Gamebook lanseerasi ennätysmiehensä kunniaksi Ruotsissa ”Beat Robban” -kilpailun, jossa on tarkoituksena pelata vähintään 10 kierrosta golfia 14 päivän aikana.

”Valmistaudu pelaamaan vähintään 20 kierrosta 14 päivän aikana, jotta sinulla olisi edes pienen pieni mahdollisuus voittaa minut”, Robban laukoo.

”Kisa on otettu Ruotsissa hyvin vastaan ja jos tästä tulee menestys, saatamme järjestää ensi vuonna saman tempauksen maaottelun hengessä”, Jaakkola ennakoi.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje