Ekonomi Elisabeth Spåre kehittämään Golfliiton taloushallintoa - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Ekonomi Elisabeth Spåre kehittämään Golfliiton taloushallintoa

Suomen Golfiitto kertoi eilen golf.fi-sivustolla julkaisemassaan uutisessa, että liiton hallituksen jäsen Elisabeth Spåre ottaa vastuun liiton taloushallinnon kehittämisestä. Spåre hoitaa tehtävää oman toiminimensä kautta.

Elokuun lopulla alkava työrupeama tulee olemaan maksimissaan vuoden mittainen, mutta pidemmällä aikajänteellä tavoitteena on löytää pysyvä ratkaisu liiton taloushallinnon organisoimiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

”Golfliiton hallituksessa on enenevässä määrin oltu sitä mieltä, että talouden ohjaus ja raportointi sekä luotettavien ennusteiden laatiminen vaatii skarppaamista. Ylipäänsä on haluttu etsiä keinoja siihen, että organisaatio toimii mahdollisimman tehokkaasti ja taloushallinnon hoidon uudelleen organisointi on osa tätä kokonaisuutta”, Spåre sanoo.

”Olen eläkkeellä, eikä se yhtään hassumpaa ole. Siksi mietin pitkään, lähdenkö mukaan, kun Golfliiton hallitus pyysi tarjousta myös minulta. Kun kyseessä on selkeästi projektiluonteinen tehtävä ja tiedän miten tärkeässä roolissa talous liiton toiminnassa on, päätin suostua”, hän jatkaa.

Spåre on toiminut Golfliiton hallituksessa loppuvuodesta 2012, mutta erosi hallituksen jäsenen paikalta ottaessaan vastaan uuden tehtävänsä.

”Meillä on sellainen käsitys, että tulevaisuudessa tulomme eivät todennäköisesti lisäänny. Siksi valmistaudumme siihen, että myös kuluja on pystyttävä kontrolloimaan entistä paremmin”, Golfliiton hallituksen puheenjohtaja Antti Peltoniemi sanoo.

Peltoniemi korostaa, että Spåre oli hakijana samalla viivalla muiden kanssa. Hän katsoo, että Spåren substanssiosaaminen golfista on erinomainen lähtökohta tehtävän hoitamisen.

Spåre osasi odottaa, että hänen nimeämisensä tehtävään tarjouskilpailun kautta saattaa herättää mielipiteitä suuntaan ja toiseen.

”Tiesin, että tästä tulee puhetta ja osasin varautua siihen. Tunnen hyvin toimialan sekä sen haasteet. Yksi asia josta minua on työelämässä kiitetty, on integriteettini. Kyky katsoa asioita objektiivisesti ja asiapohjaisesti onkin mielestäni hyvän talousihmisen ehdoton edellytys. En kuulu mihinkään kultapossukerhoon, se on aivan selvää”, Spåre vastaa jämäkästi.

Viimeksi Suomen Kansallisoopperan talouspäällikkönä toiminut Spåre on koulutukseltaan ekonomi. Hän on toiminut erilaisissa taloushallinnon päällikkö- ja asiantuntijatehtävissä kolmen vuosikymmenen ajan muun muassa Vakuutusyhtiö Pohjolan kansainvälisen ja jälleenvakuutustoiminnan hallintopäällikkönä, Outokumpu-konsernin konsernilaskennan päällikkönä, Business Controllerina ABB:llä sekä Suomessa että Saksassa ja Yleisradion toimialakontrollerina.

Spåre on Suomen Golfliiton Uudenmaan alueen työvaliokunnan jäsen, Kurk Golf ry:n puheenjohtaja ja Kurk Golf Oy:n hallituksen jäsen sekä Suomen Tuberkuloosin vastustamisyhdistyksen säätiön hallituksen jäsen.

Taloushallintotehtävien ulkoistaminen on osa Golfliiton organisaation toimienkuvien uudelleenmäärittelyprosessia. Osaltaan järjestelyt liittyvät toimistolla mm. senioriasioita hoitaneen Kirsi Kankaanrannan eläköitymiseen.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)