[6][5]
Henkilöt

Eetu Isometsä: ”Aikamoinen apina putosi selästä”

Ensimmäisen SM-kultamitalinsa Alastarossa saavuttanut Isometsä pelaa vielä ensi vuoden amatöörinä.

Alastaro Golfissa pelatuissa 18- ja 21-vuotiaiden lyöntipelin SM-kisoissa kruunattiin neljä uutta mestaria, joista osalle kultamitali ja ylipäänsä mitali oli uran ensimmäinen ainakin henkilökohtaisella tasolla.

Yksi heistä oli Vihti Golf Clubin Eetu Isometsä, jonka nousujohteinen esitys toi voiton P21-sarjassa neljän lyönnin erolla Kullo Golf Clubin Jonatan Jolkkoseen.

Isometsä pelasi päätöspäivän vaikeissa olosuhteissa koko kilpailun parhaan tuloksen, 71, ja nousi seitsemänneltä sijalta mestaruuteen.

”Kisa sujui oikeastaan vähän kaksijakoisesti. Koko viikon lyöminen oli hyvää ja puttaaminen ehkä heikointa mitä olen ikinä esittänyt. Tokana päivänä sain hyvän kirin päälle, mutta takaysin heikon puttaamisen takia pelasin kierroksen pari yli ja jäin vielä vähän turhan kauas kärjestä”, Isometsä sanoi.

Viimeisen päivän -1 oli loistava suoritus siihen keliin.

Kolmantena päivänä muuttuneet olosuhteet muuttivat kilpailun käsikirjoitusta ja yltynyt puhuri teki parhaiten yhteistyötä vuonna 2015 Finnish Junior Tourin voittaneen Isometsän kanssa.

”Vikan päivän aamuna oikeastaan tajusin, että mahdollisuudet on hyvät, koska tuuli puhalsi kahdeksan metriä sekunnissa ja Alastaron kentällä siinä tuulessa väylillä pysyminen on hankalaa.”

”Sain hyödynnettyä hyvin mahdollisuuksien kelin, ja kuulin 14. väylällä olevani selvässä johdossa, joten laskettelin maaliin suurempia virheitä tekemättä. Viimeisen päivän -1 oli loistava suoritus siihen keliin.”

Vihti Golf Clubin pelaajalla on selkeät tulevaisuuden suunnitelmat. Kuva: Matt Soomre

Isometsä, 20, on useamman vuoden kuulunut Suomen lupaavimpiin junioripelaajiin, mutta SM-mitalit ovat kaudesta toiseen onnistuneet kiertämään vihtiläistä. Tuore mestaruus olikin hänelle eräänlainen toiveiden täyttymys.

”SM-kulta merkkaa todella paljon. Olen nyt kolmisen vuotta pyörinyt kärkikahinoissa juniorien sarjoissa ja SM-kisoissa jäänyt aina mitalien ulkopuolelle, joten aikamoinen apina putosi selästä. Ensimmäinen henkilökohtainen ja vieläpä kultainen maistuu todella hyvältä.”

Täysin uusi kokemus ei mitalin kaulaan saaminen Isometsälle ollut, sillä hänellä on palkintohyllyssä ennestään myös yksi salibandyn SM-pronssi.

Poikien EM-joukkueturnauksessa vuoden 2015 kotikisoissa pelannut Isometsä on hakenut viime aikoina kansainvälistä pelituntumaa muun muassa Nordic Liigan kilpailuista.

Tavoitteena tähtäimessä on ammattilaisuus ja European Tour.

Ex-huippuhiihtäjä Jari Isometsän esikoinen oli mukana myös juhannusviikolla Sandwichissä Royal St George’s -kentällä pelatussa Amateur Championshipissä, mutta jäi tässä maailman kovatasoisimpiin kuuluvassa amatöörikisassa niukasti match play -osuuden ulkopuolelle.

”Seuraavaksi on suunnitelmissa muutama ulkomaan kisa ja miesten SM-kisat sekä Erkko Trophy (Finnish Amateur Championship) ja ehkä pari Finnish Tourin kisaa. Syksyllä olisi tarkoitus lähteä armeijaan Santahaminan urheilukouluun, jos valinta sinne osuu kohdalleen.”

Keskustelun kääntyessä tuleviin kausiin, Isometsä paljastaa, että ensi kausi jää hänen osaltaan viimeiseksi amatöörikentillä.

”Tavoitteena tähtäimessä on ammattilaisuus ja European Tour. Amatöörinä vedetään kuitenkin tämä ja seuraava vuosi vielä.”