26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Anna Backmanille uran ensimmäinen voitto yliopistogolfissa jo toisessa kisastartissa

Kuukauden päivät Miamissa asunut Suomen ykkösamatööri nauttii olostaan huippuolosuhteissa.

Ei mennyt kauaa, että Anna Backman oppi taloin tavoille Yhdysvaltain yliopistogolfmaailmassa: University of Miamin väreissä pelaava Backman  voitti tiistaina päättyneen, Floridan Orlandossa pelatun UCF Challenge -kilpailun henkilökohtaisen sarjan kovalla tuloksella -11.

Kanavagolfia edustavan Backmanin kierrostulokset kilpailussa olivat 70–65–70. Eroa toista sijaa jakaneisiin Auston Kimiin ja Karoline Stormoon jäi yksi lyönti.
Joukkuetuloksissa Backmanin koulu sijoittui jaetulle toiselle sijalle.

Backman siirtyi Orlandon-kilpailun kärkeen upean toisen kierroksensa ansiosta, jolloin hän upotti viiden birdien lisäksi yhden eaglen.

”Pelasin toisella kierroksella todellista huippugolfia, löin palloa melko lähelle reikää ja sain putteja sisään paljon suuremmalla prosentilla kuin yleensä”, Backman kertoi huippukierroksensa synnystä.

Kilpailun päätöskierroksella peli ei kulkenut aivan yhtä lennokkaasti kuin toisella kierroksella.

”Viimeinen päivä oli vaikea etenkin etuysin osalta. Sai taistella koko ajan, jo ihan greeniosumista alkaen. Takaysille sain kuitenkin peliä kokoon, ja tein myös muutaman hyvän birdien. Se riittikin voittoon!” Backman iloitsi.

”Voitto tuli yllätyksenä, en kyllä odottanut sitä tämän päivän pelien perusteella. Ja kuulin voitosta vasta, kun olin palauttanut tuloskortin.”

Backman on saanut yliopistouralleen vauhdikkaan alun, sillä tämä oli vasta hänen toinen yliopistoturnauksensa. Ensimmäisessä kilpailussa vesisade nousi päärooliin, ja kilpailussa päästiin pelaamaan vain 18 reikää. Backman sijoittui debyytissään jaetulle kuudennelle sijalle tuloksella 73.

Yliopistogolfin tiivis kilpailukausi jatkuu jo ensi viikolla, jolloin Backman suuntaa joukkueensa kanssa New Orleansiin.

Palmujen katveessa on hyvä harjoitella

Golfpiste kävi tapaamassa Anna Backmania viime viikolla Floridassa. Haastattelupaikaksi valikoitui hulppea Biltmore Golf Club, jossa University of Miamin naisten golfjoukkue pitää majapaikkaansa. Backman muutti tammikuun alkupuolella Floridaan, ja koulu alkoi kolmisen viikkoa sitten.

Alku uusissa ympyröissä on sujunut loistavasti, ja Backman kokeekin olevansa juuri oikeassa paikassa tällä hetkellä.

”Tämä paikka on todella upea. Jos olen jenkeissä neljä vuotta, niin haluan, että olen sellaisessa paikassa, jossa paistaa aurinko, kun katson ikkunasta ulos. Ja meidän koulu on todella hyvä myös opiskelun kannalta, juuri sopiva minulle”, Backman kertoo tyytyväisenä.

University of Miamin naisten golfjoukkue on tällä hetkellä todella kansainvälinen, sillä joukkueessa pelaa vain yksi yhdysvaltalaispelaaja ja muut viisi pelaajaa tulevat Euroopasta ja Etelä-Amerikasta.

”Muut pelaajat kertoivat, että joukkueessa on tällä hetkellä todella hyvä henki. Se ei kuulemma ole aina ollut näin hyvä. Meillä on kivaa yhdessä, ja minut on otettu hyvin vastaan joukkueeseen”, joukkueensa ykköspelaajaksi tähtäävä Backman iloitsee.

Miamin golfjoukkue saa ensi syksynä myös lisää suomalaisväriä, kun Aura Golfin Daniella Barrett liittyy joukkueeseen. Backmanille Barrettin tulo samaan kouluun on tärkeä asia.

”On huippua, että tulee toinen suomalainen tänne. Daniella tulee täydelliseen aikaan tänne, sillä saan nyt olla hetken omillani, enkä voi turvautua keneenkään muuhun, vaan minun on hoidettava omat asiani englanniksi ja pärjättävä muutenkin omillani. Mutta syksyllä on sitten kivaa, että Daniella tulee tänne, niin on sitten joku tuki ja turva toisesta suomalaisesta”, Backman sanoo hymyillen.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje