26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Aki Kuivaniemen pitkä matka Euroopan markkinoille

Heli ja Aki Kuivaniemi vaikuttavat Golf Coat -yrityksen takana.

Aki Kuivaniemi osti BioGolfTeen tuotannon Itävallasta ja toi sen Suomeen. Lähes tasan vuosi sitten hän osti ainoan kilpailijansa Ekotiin pois markkinoilta. Ympäristöystävälliset, luontoon ajan myötä häviävät vehnä-ja maissitärkkelyksestä valmistetut tiit myydään lähes sataprosenttisesti painatuksella, joka kuuluu Golf Coatin repertuaariin.

Golf Coat Oy täytti vastikään kymmenen vuotta. Yhtiön perustaja Aki Kuivaniemi aloitti toiminnan golfiin sovelletuilla spray-tuotteilla. Seuraava menestystuote olivat muoviset Birdie-pallot.

Ympäristöystävällistä golfia Kuivaniemi alkoi tarjota ottaessaan Dixon-pallojen edustuksen yritykselleen

Viimeisten vuosien aikana Kuivaniemi on nostanut edustamansa Sports-Coach simulaattorit ylivoimaiseksi markkinaykköseksi Suomessa.

Kovan luokan näyttöjä markkinoinnin ja myynnin alalta Kuivaniemellä on jo ”edellisestä elämästään” ennen golfiin höyrähtämistä.

Kova pyrkimys Euroopan kentille

Hyvä osoitus Kuivaniemen vauhdista ja intensiteetistä on ensimmäinen sunnuntai kiertueella. Golf Coatin duo piipahti Italian puolelle.

Golf Club Colli Berici lukeutuu kenttiin, joilta avautuu hulppeat maisemat moneen suuntaan.

Golf Club Colli Berici lukeutuu kenttiin, joilta avautuu hulppeat maisemat moneen suuntaan.

”Suuntasimme Gardajärven kautta uusiin haasteisiin. Onneksi kukaan ei ole opettanut mitä saa tehdä ja milloin, joten sunnuntaina vierailin viidellä eri kentällä, joista viimeisenä Golf Club Colli Berici. Matkailuautomme joutui täydelliseen suoritukseen, että edes pääsimme em klubille. Ylämäet olivat hermeettisiä. Ehdimme pelata yhdekän reikää ja hukata vähintään saman määrän palloja. Extreme kenttä, johon kannattaa tutustua, mikäli kuvittelee olevansa pelimiehiä”; Kuivaniemi kuvailee.

”Golf Club Colli Bericin valovoimaisin ammattilainen onMarghe Ricon, joka pelaa European Tourilla. En voinut vastustaa kiusausta olla tekemättä sponsorisopimusta BioGolfTiistä Marghen kanssa. Hän harmitteli, että Talin Finnair Masters tippui kiertueen kalenterista, sillä hyvin järjestetty tapahtuma oli hänen ehdoton suosikkinsa.”

title_61010Suuurimman investointinsa Golf-Coat teki hankkiessaan BioGolfTiin valmistuksen Suomeen Itävallasta.

”Satsaus koneisiin ja laitteisiin oli melkoinen. Suomen markkinoilla olemme kasvaneet kovaa vauhtia kahden vuoden ajan. Se ei kuitenkaan riitä, Euroopan markkinoista on saatava hyvä siivu”, hän järkeilee.

Edellisviikolla Kuivaniemi lensi Saksaan, josta päin hän operoi kolmen viikon ajan asuntoautolla.

”Tavoite on tehdä isosti kauppaa, esitellä tuotetta, jättää näytteitä ja kontaktoitua. Olemme opintomatkalla tutkimassa Saksan markkinaa. Joitakin tapaamisia vanhojen asiakkuuksien on kanssa sovittu, mutta pääosin teemme perusmyyntityötä. Jos Suomessa on onnistuttu, niin en näe mitään estettä onnistua myös isommilla estradeilla”, Kuivaniemi jatkaa.

Nollasta Golf Coatin ei tarvitse aloittaa, vientiä on jo Portugaliin, Saksaan, Irlantiin, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan, Espanjaan sekä Hollantiin, satunnaisesti muuallekin.

Vetoapua ammattilaisilta

Kuivaniemi on tehnyt jo pitkään yhteistyötä juniorien ( FJT & Aluetour) sekä huippupelaajien kanssa kotimaassa, että ulkomailla. Hänellä on sopimukset useimpien naishuippujemme kanssa. Näkyvintä yhteistyö on Minea BlomqvistKakon kanssa, joka on painattanut mitä erilaisimpia aihiota tiihin , joita hän ja miehensä Roope Kakko käyttävät.

Kakko otti ympäristöystävälliset tiit käyttöönsä kesällä ja voitti Madeiran osakilpailun.

”Sponsoroimme BioGolfTiillä tällä hetkellä noin 25 eri ammattilaista. Let Access Seriesin ( LETAS) kanssa oli viime kaudesta sopimus. Haluaisivat meidät koko LETin kanssa sopimukseen, mutta siellä on kisoja mm. Kiinassa ja Australiassa jotka eivät meitä vielä kiinnosta. Uskon, että jatkamme ainakin LETAKsen kanssa ensi vuonnakin. Aika näyttää koko LETin tilanteen kun saadaan neuvottelut aikaiseksi.”

Ricardo Melo Gouveio on kautta aikojen ensimmmäinen portugalilainen, joka on noussut World Rangkingilla sadan joukkoon. Tulevallakin kaudella hänen pallonsa alla ovat BioGolfTeet.

Ricardo Melo Gouveio on kautta aikojen ensimmmäinen portugalilainen, joka on noussut World Rangkingilla sadan joukkoon. Tulevallakin kaudella hänen pallonsa alla ovat BioGolfTeet.

Kuivaniemi ”iski” oikeaan aikaan jo päättyneen Challenge Tourin ylivoimaiseen ykköseen Ricardo Melo Gouveiaan. Portugalilainen siirtyi ammattialaiseksi kaudella 2014, ensimmäinen kokonainen vuosi nosti hänet CT:n keisariksi kahden voiton myötä. Top – 10 sijoituksia kertyi 12. Näiden myötä hän teki haastajakiertueen rahaennätyksen (251 592 e) nousten tuoreimmalla World Rankingilla sijaluvulle 84.

Gouveia on käytännössä varma osallistuja Rio de Janeiron olympialaisiin ja vastaus portugalilaisten rukouksiin omasta tähtipelaajasta. Maassa on 86 kenttää, mutta rekisteröityjä omia pelaajia noin 14 000. Arviolta yli 80 prosenttia maassa pelatuista kierroksista on ulkomaalaisten suorittamia.

Videolla Aki Kuivaniemi kertoo Golf Coatin liikeideasta, omasta kutsumuksestaan lajiin sekä siitä, kuinka golfin harrastusta Soumessa voitaisiin edelleen kehittää.

Teemu Tyry

Golf Coat, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • konsultant says:

  Toivottavasti onnistuu, kuitenkin palaa jonkun verran rahaa markkinointiin ja jos liiketoiminnan trendi on nyt vuosi liikevaihto 2012 629 000 2013 409 000 2014 381 000 kyllä siinä moinen käänne täytyy tapahtua tänä vuonna, ettei mennä alle 300 000 ! toivotaan lasku trendin sijaan kasvua. ja luvut otettu finderista …

 • Jussi A says:

  Herra konsultant, ei kannata ilkkua. Golf on toimiala, jonka yrittäjille pitää nostaa hattua, heitä tarvitaan, mutta räävittäjiä ei!

 • Rauski says:

  Kyse lienee siitä että simulaattorimarkkinat ovat aika kyllästyneet Suomenmaassa. Liikevaihto kun ei kaikkea kerro kannattavuudesta. Samalla olisit voinut tietty kertoa, että 2014 tilkauden tulos oli paljon parempi kuin vuonna 2012, oikeastaan paras koko viisvuotiskautena. Pörssiyhtiölle tuollaisen liikevaihdon muutos olisi ollut katastrofi, mutta täytyy ymmärtää, mihin kannattavan tuloksen tekeminen perustuu perheyrityksessä, hyviin ja kannattaviin tuotteisiin. Loistavaa työtä Akilta ja bisnesälyä ei varmasti puutu, siitä mitä kannataa tehdä ja mitä ei.

 • maan says:

  Asia ei tietysti minulle kuulu mitenkään. Lukuihin voisi ottaa jotakin kantaa, en kyllä itse kutsuisi liikemieheksi noilla luvuilla, vaikka myyntikate olisi 80 %. Niin ei tuosta myynti / markkinointi, sponsorointi ja muiden operatiivisten kulujen jälkeen paljoa voi jäädä voittoa (10-20 tonnia) ja silloinkin on varmaan pitänyt puristaa oma palkka minimiin. Enemmänkin kuulostaa hauskalta harrastukselta ja hyvä niin.

 • Kateelliset says:

  Onko nyt niin että joku tekee jotain ja sohvaperunat hyppäävät taas ilkkumaan? Kuivsniemi yrittää ja tekee asioita mitä muut eivät tee. Mitäs te netissä huutajat teette? Aina sama homma kun on juttu jostain tekijasta, ilkkujat herää sohvalta iPad Sylissään.