Heinin golfkoulu |
11.10.2017

Heinin golfkoulu: asento ja tekniikka chipissä

Kun asento ja tekniikkaa ovat kunnossa, on chippaaminen helppoa.

Lähipeli on monelle golfarille tuskaa. Mailan lapa haukkaa nurmeen tai kolahtaa pallon kylkeen helposti, jos alkuasennossa ja suoritustekniikassa on puutteita.

Heini Haapala näyttää videolla perusteet onnistuneeseen chippipeliin.


Katso kaikki Heinin Golfkoulun opetusjutut

Heini Haapala on koulutukseltaan liikunnanopettaja (LiM) ja ammattivalmentaja. Hän on opettanut golfia lähes 20 vuoden ajan ja toiminut mm. naisten ja tyttöjen maajoukkuevalmentajana.
Haapala vastaa JEAH Golfkoulujen toiminnasta Tuusulan Golfklubilla, Kullo Golfissa ja Green Golf Malmilla. Hän on Suomen PGA:n hallituksen jäsen, koulutustoimikunnan puheenjohtaja ja Golfliiton kouluttaja.

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Hmm.. Watson pelaa chipit pallo keskellä kuten vaikka Hogankin. Ettet nyt vaan sotkisi pitchiin…

Minkä takia 8-kertainen major voittaja painottaa chipissä pallonpaikkaa takajalalle? avoimella stanssilla, (monet ammattilaiset chippaavat takajalalta). Ja ote pitäisi olla samanlainen kuin putattaessa(jos lyödään puttimainen chippi). Grippi otetaan mahdollisimman alhaalta gripistä. No nämähän oli vaan 8-kertaisen major voittajan neuvoja. Luultavasti tämäkin viesti poistetaan koska ei saa vissiin korjata vääryyksiä.

Oma kommentti