Sanna Nuutinen ja Matti Lindholm jakavat treenivinkkejä Golflehden Golfkuntosarjassa.
Golfkunto |
25.4.2015

Kiertovoimaa keskivartalosta – katso videosta

Keskivartalon kiertovoima käynnistää downsvingin kineettisen ketjun. Ensimmäiseksi lantio saavuttaa kiertymisen huippunopeuden, se käynnistää hartioiden kiihtyvän liikkeen ja viimeiseksi tulevat kädet. Jos tuo kineettinen ketju on oikeassa järjestyksessä, mailanpään nopeus on suurempi.

Kiertymisessä keskivartaloon latautuu voima backsvingin aikana. Se puretaan downsvingin aikana oikeassa järjestyksessä.

Näillä harjoitteilla saat lisää keskivartalon kiertovoimaa.

Kierto pallolla

Asetu istumaan polvet koukussa ja ota kuntopallo tai 3-6 kilon paino käsiisi. Tee vartalon kiertoliikettä puolelta toisella ja pidä kuntopallo tai paino lähellä lantiota. Kiinnitä huomiota siihen, että liike tulee vartalosta, ei käsillä. Tee 3 x 15 toistoa per puoli.

Kiertoliike seisten

Seiso tukevasti golfin hyvässä alkuasennossa ja ota kuntopallo tai 3-6 kilon paino käsiisi. Tee vartalon kiertoliikettä puolelta toiselle siten, että lantio pysyy paikallaan ja kädet pysyvät kiinni vartalon sivulla. Liikettä voi hiljalleen nopeuttaa: sen raskaammaksi se tulee. Tee 3 x 15 toistoa per puoli.

Yhden jalan punnerrus

Käytä taljaa, kuminauhaa tai kepin päässä kiinni olevaa vastusta siten, että veto tulee vartalon toiselle puolelle. Jos veto tulee vartalon oikealle puolelle, seiso vasemmalla jalalla ja päinvastoin. Punnerra kädet suoriksi ja vastusta toispuolista vetoa koko vartalolla. Jos astut askeleen eteenpäin, myös vastus kasvaa. Tee 3 x 15 punnerrusta per jalka.

Kierto ja ponnistus

Ota alkuasento ja nosta maila tai keppi hartioiden korkeudelle. Tee kierto taaksepäin ylävartalosta siten, että lantio pysyy paikallaan. Tee downsvingin kiertoliike ja ponnista samalla ylöspäin. Pyörähdät akselisi ympäri kiertoliikkeen räjähtävyydestä riippuen: aloittelija pyörähtää 90, harrastaja 180 ja ammattilainen 360 astetta. Tee toistoja niin pitkään, kun liike pysyy räjähtävänä. Tee liikettä molempiin suuntiin.

Teksti: Golfpiste

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Tilaa Golfpisteen maanantaisin ja perjantaisin lähetettävä uutiskirje, niin pysyt ajan tasalla golfalan ilmiöistä ja uutisista! Tilaa kirje syöttämällä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään.

Kommentit

Oma kommentti