27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2021

Vuosaari Golf - Golfia pääkaupungin ytimessä

Merellisellä ja links-henkisellä kentällä pelataan pitkiä kausia. Pelaamaan pääsee vaikka metrolla.

Vuosaari Golf on hyvässä seurassa Golf Digestin maakohtaisella Top 5 -listalla. Edellä Suomessa ovat ainoastaan Kytäjän kentät, Linna Golf ja Vierumäen Cooke Course.

Kosti Kurosen suunnittelema kenttä valmistui vuonna 2001. Lukuisten Open-kenttienkin remonteissa mukana ollut Martin Ebert jätti joitakin vuosia myöhemmin oman kädenjälkensä ennen kaikkea bunkkereihin ja kahteen viheriöön. Ratkaisut lisäsivät avaran kentän links-luonnetta entisestään. 14. reiän Hell Bunker on hieman pienennetty kopio St Andrewsin samannimisestä pahamaineisesta bunkkerista Old Coursen niin ikään 14. reiällä.

Myös kentänhoidossa vannotaan links- henkisen pelattavuuden nimeen. Kenttämestari Aleksi Kahri on panostanut nataheiniin ja huolehtinut siitä, että pallo on pelattavissa maata pitkin griinialueiden tuntumassa.

Links-tunnelmaa hyväkuntoisella kentällä

Nataheinät ovat ajan hengen mukainen ratkaisu, koska ne pärjäävät muita heiniä vähäisemmällä kastelulla ja lannoittamisella. Vuosaarta voi hyvällä syyllä kutsua kestävää kehitystä edustavaksi golfkentäksi.

Kestävyyttä on myös kentän helppo tavoitettavuus. Perille pääsee joustavasti julkisilla liikennevälineillä, metro mukaan luettuna. Omalla autolla liikkuville Vuosaari on puolestaan kätevästi kehä ykkösen ja kolmosen tuntumassa. Helsingin keskustasta perille kurvaa vajaassa puolessa tunnissa, Itäkeskuksesta noin kymmenessä minuutissa.

SOPII KAIKEN TASOISILLE

Vuosaaren Golf sopii hyvin kaiken tasoisille pelaajille, kunhan kenttä pelataan omaa tasoitusta vastaavilta lyöntipaikoilta. Kilpapelaajat arvostavat viheriöiden erinomaista pelattavuutta, kentän avaruus puolestaan miellyttää riviharrastajia. Kilpakenttänäkin Vuosaarella on pitkät perinteet. Klubitalon terassilta voi ihailla merellistä maisemaa tai seurata pelaajien edesottamuksia ykkös- ja kymppiväylillä.

Ravintola Links palvelee ympäri vuoden. Pelikausikin on parhaimmillaan ollut lähes ympärivuotinen, sillä Vuosaaressa meren tuntumassa pelataan aina, kun olosuhteet sen sallivat. Silloinkin, kun useimmat muut kentät ovat talviunilla.

Yhdeksänkin reiän pelaaminen onnistuu. ”Kentän reititys sopii siihen hyvin”, toimitusjohtaja Harri Mankki kertoo. ”Lähtötiitä vaihdetaan vuoroviikoin, joten molemmat kenttäpuoliskot tulevat puolikkaan pelaajille tutuiksi. Sitä paitsi kulutus jakautuu tällä tavoin tasaisemmin.”

Mankki kehottaa yhdeksän reiän pelaajia tiedustelemaan pelimahdollisuutta caddie-masterilta.

Nopeasti perille ja pelaamaan

Uusille jäsenille tarjotaan kaudella 2021 yksi ilmainen kierros, jonka voi halutessaan vaihtaa kahdeksi yhdeksän reiän kierrokseksi. Aloittelijana jäsenyyden voi alkeiskurssin jälkeen hankkia osana pakettia, johon kuuluu viiden kerran sarjakortti. Senkin voi halutessaan jakaa kokonaan tai osittain yhdeksän reiän kierroksiin.

Käynnissä oleva bunkkeroinnin ehostus nostaa Harri Mankin mukaan Vuosaaren kentän profiilia entisestään. Nykyiselläänkin kenttä on erittäin suosittu ja tunnettu hyvästä kunnostaan.

Eteläreimarintie 9
00980 Helsinki

Puhelin
0600 550 986 (0,67€/min)

Sähköposti
toimisto@vuosaarigolf.fi

Kotisivut
vuosaarigolf.fi

GREEN FEE:
18 reikää arkisin 55 e, viikonloppuisin ja pyhinä 65 e Vieraspelaajien nettivaraukset Teetime.fi-palvelusta

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje