27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2021

Viipurin Golf - Viipurin Golf henkeäsalpaavasti Saimaan rannoilla

© Lassi-Pekka Tilander

Suomen kauneimmaksi ja viihtyisimmäksi valittu golfkenttä tarjoaa unohtumatonta golfia ja runsain mitoin luontoelämyksiä.

Tuosan saarella perisuomalaisessa järvimaisemassa kulkeva Etelä-Saimaa Golf on sulattanut suomalaisten golfin harrastajien sydämet. Kenttä valittiin Golflehden vuoden 2017 rankingissä Suomen parhaaksi, ja vuoden 2019 listauksessa sijoitus oli edelleen komeasti toinen.

Kauneusarvoiltaan kenttä on kotimaisten golfareiden mielestä omassa luokassaan. Esteettisyydestä tuli vuoden 2019 arvioissa niin korkeat arvosanat, että yksikään toinen kenttä ei yltänyt samaan ainoassakaan kategoriassa. Kun kenttä arvioitiin myös ilmapiiriltään ja viihtyisyydeltään Suomen ykköseksi, elämystä voi turvallisin mielin luonnehtia unohtumattomaksi. Kentän hyvä kunto ja klubitalon kattavat palvelut täydentävät nautinnollisen kokonaisuuden. Ravintolatoimintaan on viime vuosina erityisesti panostettu.

Kumpuileva ja moni-ilmeisesti eri suuntiin polveileva maasto tuo vaihtelua ja haastetta golfkierrokseen. Useimmilla rei’illä voi ihastella Saimaan suuntaan avautuvia näkymiä.

Jo kallioiset rannat ovat monin paikoin itsessään pieniä taideteoksia. Kymmenennen reiän saarigriinillä päästään suorastaan Saimaan syleilyyn.

Golflehden kenttärankingin kestomenestyjä

Kenttä heittää haasteen kokeneimmillekin pelaajille. Kentän lyhentäminen sinisiltä lyöntipaikoilta tarjoaa nykyisin kierrokselle pehmeämmän vaihtoehdon.

”Halusimme rohkaista osaa keltaisilta aiemmin pelanneita kokeilemaan kenttää lyhyempänä”, toimitusjohtaja Kari Kalin kertoo. ”Se on monessa tapauksessa ollut avain palkitsevampiin, nautinnollisempiin ja myös nopeampiin kierroksiin.”

Tuosan saari on muinaislöytöjen perusteella houkutellut kävijöitä jo kivikaudella. Historiallista mielenkiintoa alueeseen tuovat myös kenttäalueella edelleen sijaitsevat Salpalinjan linnoitusketjun jäännökset. Joukossa on panssariesteitä, etupäässä kallioon louhittuja taistelu- ja yhdyshautoja sekä keskeneräisiksi jääneitä kuoppia korsuille ja tuliasemille. Sotahistoriasta ja erityisesti puolustuslinjan vaiheista kiinnostuneille Lappeenranta tarjoaa paljon muutakin nähtävää.

Väyliä ympäröivä luonto on pyritty säilyttämään mahdollisimman koskemattomana. Kun kenttä lisäksi sijaitsee Natura-alueen kyljessä, alueella voi hyvällä onnella tavata liito-oravan tai nähdä saalista etsivän mehiläishaukan.

LAPPEENRANTA ON GOLFKAUPUNKI

Lappeenrannan kaupungin keskustaan on matkaa noin kuusi kilometriä. Viime kesästä alkaen kentälle on päässyt kivuttomasti myös vesiteitse. Golfin voi nyt kätevästi liittää ve-neilyyn tai mökkeilyyn Saimaan maisemissa. Lappeenranta tunnetaan myös vilkkaana kesäkaupunkina.

Nautinnollista golfia järvimaisemassa

Viipurin Golfin vanhempi kenttä, yhdeksänreikäinen Kahilanniemi, sijaitsee kaupungin kainalossa Saimaan rannalla ja keskustan välittömässä tuntumassa. Kenttä ja sen monipuoliset harjoitusalueet sopivat erinomaisesti lajitaitojen hiomiseen. Kelluvilla kohteilla va-rustettu vesirange on elämys jo itsessään.

Kannattaa muistaa myös Kahilanniemessä tiistaisin ja lauantaisin tarjoutuva tilaisuus lajikokeiluun ilman aiempaa kokemusta. Riittää, kun yksi peliryhmän jäsenistä on suorittanut green cardin.

ETELÄ-SAIMAA GOLF

Vehkataipaleentie 589, Lappeenranta

Puhelin
ajanvaraus 0600 95630

Sähköposti
caddiemaster@viipuringolf.fi

Kotisivut
viipuringolf.fi

GREEN FEE:
Tutustu hinnastoon kotisivulla. Muista myös Golfkesä-tarjous. Tasoitusvaatimus: HCP 54 ja golfseuran jäsenyys riittää, ryhmätasoitus max 110

KAHILANNIEMI

Kahilanniementie 3
53130 Lappeenranta

Ajanvaraus:
Teetime tai Viipurin Golf caddiemaster

GREEN FEE:
9/18 reikää 25 e/35 e, juniorit ja opiskelijat 10 e/15 e

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje