Eke Golf – Täysipainoinen kokonaisuus - Golfpiste.com

2.–9.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][14]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2021

Eke Golf - Täysipainoinen kokonaisuus

Eke Golf alkaa olla kypsässä iässä. Kausi kaudelta kohentunut kunto on tuonut kenttäkokonaisuudelle runsaasti uusia ystäviä.

Raaseporissa noin kolme kilometriä Tammisaaren keskustasta sijaitseva Eke Golf on hitaasti kiiruhtaen vakiinnuttanut asemansa täysiverisenä ja ensivierailijoille iloisia yllätyksiä tarjoavana kenttänä. Vuosien 2017 ja 2019 kenttärankingeissa moni huomattavasti maineikkaampi kenttä jäi kauas taakse. Golfin harrastajien luottamus on onnistuttu saavuttamaan.

Merellisissä ja jylhissä maisemissa kulkeva vaihteleva kenttä on luonteeltaan moniilmeinen ja heittää kaiken tasoisille pelaajille sopivasti pähkinöitä purtavaksi. Harjoitusolosuhteet ovat hyvät, ja yhdeksänreikäinen par 3 -kenttä kuuluu koko maan parhaimmistoon. Kun kurssitoimintakin (www.easyswing.fi) on vilkasta, lajiin on Eke Golfissa helppo päästä kiinni.

Tule testaamaan kentän kiitetty kunto

18-reikäisen kentän oranssiset lyöntipaikat antavat kokonaispituudeksi vain runsaat 3900 metriä, mikä tarjoaa pehmeän laskun ”oikeaan golfiin”. Valkoiset tiit valitseva saa vastaansa haasteita kuuden kilometrin verran.
Toimintaa viime vuodet pyörittänyt Henrik Sarajas on iloinen pelaajilta tulevasta palautteesta.

”Kivaa palautetta on saatu, porukka on selvästi viihtynyt.”

Eke Golfia luonnehditaan vieraanvaraiseksi yhteisöksi, jonka ydinporukalla on hyvä yhteishenki. Sen aistii kentän mutkattomassa ilmapiirissä.

HYVÄN KUNNON TAKANA VANKKAA VIHEROSAAMISTA

Kentällä on hyvin tilaa, ja kentän kuntokin on jo usean kauden ajan ollut yksi ilonaiheista. Kiitos siitä kuulu Sarajaksen mukaan kenttämestari Tom Fermille, joka tekee omalla yrityksellään töitä alihankintana kentän rakentaneelle ja kentän hoidosta vastaavalle K. Jousmaa Oy:lle. Ferm on myös kenttäyhtiön hallituksen jäsen.

Kokemusta viheralueiden hoidosta Ferm ehti hakea toimiessaan 17 vuotta työnjohtajana Tammisaaren kaupungin puutarha ja kiinteistöosastolla.

”Viheralueiden hoito on lähellä sydäntäni”, Ferm sanoo. ”Golfkentän erityisvaatimuksiin olen tutustunut vasta kokemusten kautta. Tuntuu hyvältä sanoa, että joka vuosi on menty eteenpäin. Väylät ovat viime vuosina olleet loistavassa kunnossa, ja tässä vaiheessa tilanne näyttää hyvältä myös tulevaa kautta ajatellen.”

Hoidettavana on yli 40 hehtaaria pelissä olevaa aluetta. Siinä on haastetta kenttähenkilökunnalle, jota kauden aikana on palkattuna enimmillään seitsemän henkilöä.

”Ydintiimi on pysynyt kasassa jo usean vuoden ajan. Tulokset puhuvat puolestaan.”

Sarajaksen mukaan Ferm hoitaa kenttää kuin puutarhaa. Pelattavuudesta ei tingitä, mutta kauneusarvoillakin on hoitotoimissa sijansa. Siksikin kenttää on Sarajaksen mukaan nykyisin mukava pelata.

Lähes kesäkaupunki Tammisaaren kyljessä

Tammisaaren suunnalla asuville ja mökkeileville Eke Golfissa tarjotaan 650 euron hintaista vuosigreenfeeksi nimettyä pelituotetta, joka normaalin pelioikeuden lisäksi kattaa myös kilpailumaksut ja tarjoaa lukuisia muita rahanarvoisia etuja. Junioreilta ja nuorilta aikuisilta vuosigreenfee on iän mukaan porrastettuna 100, 200 tai 300 euroa 25-vuotiaaksi asti. Lajin jälkikasvusta halutaan pitää hyvää huolta.

Kotimaan kenttiä bongaaville Eke Golf on mainio vaihtoehto. Kierroksen voi yhdistää piipahtamiseen Tammisaaren hyvin säilyneessä vanhassa kaupungissa, idyllisessä kesäkohteessa. Pääkaupunkiseudun länsireunalta matka-aika on vain pyöreä tunti.

”Moni meillä pysähtynyt pääkaupungin suunnasta tullut on todennut, että jatkossa on turha ajaa Hankoon asti”, Sarajas sanoo.

Tammisaaren keskustassa sijaitsevan Motel Marinen kanssa kaudelle 2021 laadittu golfpaketti on edullinen vaihtoehto yöpyjille. Yhden yön majoitus ja green feet kahdelle henkilölle maksavat yhteensä ainoastaan 145 euroa.

EKE GOLF

Lustigkullavägen 19, 10600 Tammisaari

Puhelin
019 222 3202

Sähköposti:
office@ekegolf.fi

Kotisivut
ekegolf.fi

GREEN FEE:
18 reikää alkaen 39 e, juniorit 25 e,
9 reikää alkaen 23 e, juniorit 15 e,
Par 3 -kenttä
10 e, juniorit 5 e

TASOITUSVAATIMUS: Green Card ja jäsenyys golfseurassa. Ryhmätasoitus max 110. Par 3 -kenttä avoin kaikille.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje