27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2021

Nurmijärvi Golf - Liikunnan iloa koko perheelle

Kuva: Sanna Jokela

Yksi Suomen suurimmista golfyhteisöistä on vahvassa myötätuulessa. Aktiviteetteja on tarjolla ympäri vuoden.

Nurmijärvi Golf elää vahvasti ajan hengessä. Vajaan tunnin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta on tarjolla sellainen golfpalvelujen paletti, että harva yltää samaan.

Seuran lähes 1900 jäsentä nauttivat 27-reikäisestä omalla maalla kulkevasta luonnonkauniista kokonaisuudesta, jota yksi Suomen parhaista par 3 -kentistä vielä täydentää. Tavoitteellinen talviharjoittelukin onnistuu, sillä Nurmijärvi Golfin jäsenet voivat hankkia pelioikeuksia hyvin varustettuun Vantaankosken golfhalliin.

Golfyhtiö on velaton, ja osakkeillakin tehdään vilkasta kauppaa.

”Paljon osakkeita on viime aikoina mennyt kaupaksi entisille vuokrapelaajille”, tuore toimitusjohtaja Kari Piippo kertoo. ”Viime kesänä Nurmijärvellä pelattiin ennätysmäärä kierroksia, ja pelioikeutta käyttävä pelaajamme pääsee luonnollisesti muita ennen varmistamaan lähtöaikojen saatavuuden.”

MILTÄ KUULOSTAISI ”TUNNIN YSI”?

Suurin paine Nurmijärvelläkin kohdistuu Piipon mukaan kulloinkin pelissä olevan 18-reikäisen kierroksen pelaamiseen. Huomattavasti enemmän tilaa on toistaiseksi ollut yhdeksänreikäisellä vaihtoehdolla. Piippo näkisi mielellään, että tästä potentiaalista otettaisiin kaikki irti.

”Tulemme tekemään parhaamme, että saamme golfin ystävät kentälle sohvan pohjalta. Liikunta on parasta mahdollista mielen ja kehon hoitoa pandemiankin keskellä. Olemme viime aikoina leikitelleet esimerkiksi ajatuksella tunnin yseistä, jotka olisivat toteutettavissa lähtöaikajärjestelyin. Olisi hienoa näyttää, että täysipainoinen golfkokemus onnistuu lyhyessäkin ajassa. Monelle varhaisaamun lähtijälle nopea ysi on jo tuttu, mutta tekee mieli kokeilla toimivuutta myös joillekin iltapäiville.”

Kuva: Sanna Jokela

Vain vajaat 50 kilometriä Helsingin keskustasta

Par 3 -pelaaminenkin tarjoaa runsaasti erilaisia mahdollisuuksia esimerkiksi lasten ja nuorten aktivoimiseen ja saamiseen lajin pariin. Matala kynnys helpottaa myös perheiden yhteisen golfharrastuksen aloittamista. Alle 24-vuotias pelaa veloituksetta, kun samassa taloudessa on käytössä aikuiselle nimetty varsinainen pelioikeus.

”Par 3 -kenttämme tunnetaan laajasti laadukkuudestaan. Osana par 3 -kentän laatua on muun muassa viheriöiden säännöllinen ’jyrääminen’, jolla taataan laadukkaat puttiominaisuudet. Siellä viihtyy suuri määrä sellaisiakin junioreja, jotka ovat muiden golfseurojen jäseniä”, Piippo kertoo.

Pelioikeus par 3 -kentällä kuuluu myös kurssietuihin niille lajin pariin vasta tuleville, jotka osallistuvat Nurmijärvellä järjestettäviin alkeiskursseihin. Kenttä tulee tutuksi jo kurssin aikana. Moni naisharrastaja on oppinut lajin alkeet suosituilla viikonloppuisin järjestettävillä Nice Golf -alkeiskursseilla. Kysy lisää!

Jatkokurssit ja hyvä seurahenki saattelevat eteenpäin pelaajan polulla. Kilpailullistakin menestystä on edustuspelaajille säännöllisesti tullut. Pohjat luodaan laadukkaalla junioritoiminnalla, josta Nurmijärvi Golfille myönnettiin 2020 Olympiakomitean Tähtiseuratunnustus. Yksikään muu uusimaalainen seura ei ole aiemmin ole yltänyt samaan.

Rennossa ilmapiirissä luonnon keskellä

Kentällä ja rennossa ilmapiirissä palvelujen äärellä viihdytään. Jäsenten ja vieraspelaajien palaute on ollut erinomaista Pelaaja ensin -kyselyssä.

Kari Piippo uskoo, että golfyhtiön päätös ottaa pro shop toiminta omaan haltuun lisää tyytyväisyyttä entisestään.

”Uusi toimintamalli antaa meille mahdollisuuden kehittää erilaisia etuisuuksia ennen kaikkea seuran omille jäsenille.”

Moni aktiiviharrastaja on toivottanut tervetulleeksi myös yhteistyön viiden muun kentän kanssa. Pelioikeuden haltija on oikeutettu vierailemaan yhteistyökentillä veloituksetta kuukausittain vaihtuvan vierailuohjelman mukaisesti.

NURMIJÄRVI GOLF

Ratasillantie 70,
05100 Röykkä

Puhelin
0600 197 83

Sähköposti
nurmijarvi@nurmijarvi-golf.fi

Kotisivut
www.nurmijarvi-golf.fi

GREEN FEE:

18 reikää aikuiset 55 e, juniorit (alle 22 v.)
25 e; 9 reikää (palloränni) aikuiset 37 e, juniorit
(alle 22 v.) 20 e; Par 3 -rata päivämaksu aikuiset
25 e, juniorit (alle 22 v.)
15 e; frisbee- ja futisgolfrata aikuiset 10 e/päivä,
juniorit 5 e/päivä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje