27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2021

Muurame Golf - Keski-Suomen ykkönen

Pelioikeudet viedään käsistä Keski-Suomen suosituimmalla golfkentällä. Tarjolla on mieleenpainuvia elämyksiä upeissa maisemissa.

Vain vartin automatkan päässä Jyväskylän keskustasta Ysitien tuntumassa sijaitsevasta Muurame Golfista on kehittynyt Keski-Suomen vilkkain golfkeskus.

Oma pelaajapohja on vahva kiitos nuorekkaan ja hyvähenkisen tekemisen meiningin. Vieraspelaajatkin tuntevat itsensä tervetulleiksi jakamaan elämyksiä Lassi Pekka Tilanderin suunnittelemalla ja ilmeeltään Suomen monipuolisimpiin kuuluvalla 18-reikäisellä kentällä. Maaston runsaat korkeuserot luonnehtivat peliä läpi kierroksen ja tarjoavat runsain mitoin erilaisia mielenkiintoisia haasteita. Lisämaustetta saadaan avarista maisemista.

Kuva: Lassi-Pekka Tilander

Monipuolisia haasteita, upeita maisemia

Kentän korkeimmalta kohdalta avautuu upea keskisuomalainen panoraama. Se johdattelee vahvaan pelilliseen elämykseen alaspäin pelattavalla ja saarigriiniin päätyvällä 16. reiällä, par viitosella.

”Paljon voi tapahtua, ennen kuin pallo on löytänyt tiensä reikään”, sanoo toimitusjohtaja Joonas Nieminen kentän kenties mieleenpainuvimmasta reiästä.

ASKEL ASKELEELTA ETEENPÄIN

Palvelurintamallakin on jälleen tapahtunut. Klubitalon sisäpuolta esimerkiksi on talven aikana remontoitu, ja tehdyt ratkaisut palvelevat Niemisen mukaan entistä paremmin nykyajan vaatimuksia. Kenttääkin on viime vuosien tapaan edelleen monin tavoin ehostettu pelattavuuden parantamiseksi kaikilla osa-alueilla.

”Tavoitteena on ollut nostaa palvelutasoa taas pykälän verran ylemmäksi”, Nieminen toteaa.

Kypsään ikään ehtinyt perustuote on kunnossa, mistä kielii sekin, että tarjolla olevat pelioikeudet myydään säännöllisesti loppuun jo varhain keväällä. Kysyntä ylittää tarjonnan, minkä ansiosta osakkeetkin ovat säilyttäneet hyvin arvonsa.

Vuosi vuodelta kehittyvä golfkeskus

Uusi pro Tommi Linna tuo kokemuksensa ja näkemyksensä opetustoiminnan kehittämiseen. Kurssitarjonta on monipuolista, ja myös junioritoimintaan satsataan.

Harjoitteluun voi tuoda vaihtelua turvautumalla golfyhtiön hankkiman TrackMan- simulaattorin apuun. Jo talvella kovassa käytössä ollut laite on pelaajien vuokrattavissa omiin tarpeisiin.

Joustavuutta pelaamiseen tuovat 12 uutta golfautoa, jotka kaikki on varustettu kentällä etenemistä helpottavalla GPS-tekniikalla. Omia etäisyysmittareita esimerkiksi ei tarvita lyöntimatkoja arvioitaessa.

”Autoista on tullut tosi myönteistä palautetta”, Nieminen iloitsee. ”GPS-varustukseen investointi on osoittautunut onnistuneeksi ratkaisuksi. Autolla pelaaminen on lisääntynyt merkittävästi.”

Kentälle mahtuu Niemisen mukaan edelleen sopuisasti pelaamaan, vaikka käyttöaste viime kesänä oli hyvin korkea. Koko kaudeksi palkattu kenttäisäntä pitää omalta osaltaan huolen kierrosten sujuvuudesta ja pelaajien viihtymisestä. Aloittelijoita ja vähän pelanneita varten kentän sisään on merkitty erillinen pehmeän laskun tarjoava par 3 -kenttä, jonka kokonaispituus on vain hieman alle kaksi kilometriä.

”Kierrokset pelataan meillä tyypillisesti noin neljään ja puoleen tuntiin, vaikka kenttä olisi täynnä”, Nieminen lupaa.

Yhdeksän reiän jälkeen voi hengähtää kentän keskellä sijaitsevassa kodikkaan mutkattomassa kahvilaravintolassa. Jälkeenpäin kierroksen vaiheita on mukava käydä läpi vaikka aurinkoterassilla. Samalla voi seurata kierrokselleen vasta suuntaavien pelaajien edesottamuksia ykkösväylällä.

Alkulämmittelyt hoituvat Keski-Suomen suurimmalla ruohorangella ja monipuolisilla lähipelialueilla. Keväisin ja syksyisin lyödään matoilta. Mattoja löytyy myös katoksesta, joten huono sää ei ole este harjoittelulle.

MUURAME GOLF

Pyyppöläntie 316
40950 Muurame

Puhelin
050 548 6262

Sähköposti
caddiemaster@muuramegolf.fi

Kotisivut
muuramegolf.fi

GREEN FEE:
Tutustu hinnoitteluun kotisivuilla. Varaukset kätevimmin Teetime.fi-palvelusta. Peliryhmän maksimitasoitus on 120. Täyden green feen maksavalle rangepoletti 1 eurolla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje