14.–21.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2021

Visit Åland - Ahvenanmaa kutsuu

Golfloma Ahvenanmaalla voi olla paljon muutakin kuin golfia. Rikas saaristolaiskulttuuri tarjoaa kukkuramitoin elämyksiä, joita ei kannata jättää väliin.

Golf on yksi Ahvenanmaan matkailun kivijaloista ja tärkeimmistä vetovoimatekijöistä. Se on golfarin etu, sillä golfin ystäville on rakennettu mittava määrä erilaisia paketteja yöpymisineen. Huolet järjestelyistä voi jättää muille ja keskittyä pelaamiseen. Esimerkiksi Visit Åland, Ålands Turist & Konferens, Ålandhotels ja laivayhtiöt kertovat mielellään lisää vaihtoehdoista.

Kotimaassa kuin ulkomailla!

Lentäen Ahvenanmaalla voi piipahtaa vaikka päiväseltään. Silloin menettää kuitenkin mahdollisuuden nauttia merihenkisestä laivamatkasta ainutlaatuisessa saaristossa. Hyvä vaihtoehto kiireettömillä ja seikkailunhaluisille matkaajille onkin matkan taittaminen trendikkäässä slow living -hengessä Kustavista ja Korppoosta lähtevillä saaristolautoilla. Yöpyminen saaristossa on parhaimmillaan unohtumaton elämys. Paluun voi tehdä notkuvista noutopöydistään tunnetuilla suurilla autolautoilla.

Mukavuudenhaluinen valitsee nykyaikaisen hotellin Maarianhaminan ytimestä tai sen tuntumasta. Ympäristösertifioitu Arkipelag merinäköaloineen on hyvä vaihtoehto, joutsenmerkitty moderni Pommern toinen varma valinta.

Maakunnan pääkaupungissa on paljon nähtävää, ja kävellen ehtii kokea paljon. Kannattaa pitää silmällä esimerkiksi itsehallinnon satavuotisjuhliin (2022) liittyvää tapahtumatarjontaa, joka polkaistaan käyntiin jo tämän vuoden kesäkuussa.

Perinteisiin suosikkikohteisiin lukeutuu Ahvenanmaan merenkulkumuseo, joka palkittiin joitakin vuosia sitten Suomen parhaana museona. Toinen hyvä syy museovierailuun on rakennuksen yhteydessä toimiva ravintola Nautical, yksi ahvenanmaalaisen ruokakulttuurin ylpeydenaiheista.

Läheltä tulevista raaka-aineista valmistettu ruoka on golfin ohella yksi saaren vahvuuksista. Kastelholman linnan kupeessa Ålands Golf- klubbin tuntumassa sijaitseva Smakbyn on jo käsite. Palkittu Michael Björklund tiimeineen loihtii sesongin mukaisia pohjoismaisia annok-sia tinkimättömällä otteella.

Stallhagenin olutpanimo ja gastropubi hieman syrjempänä on toinen hyvä esimerkki ahvenanmaalaisesta lähestymistavasta.

”En ole syönyt missään muualla niin paikallista ruokaa. Raaka-aineet tulevat tutuilta maanviljelijöiltä ja kalastajilta, ja annokset maustetaan oman pihan yrteillä”, Visit Ålandin myynti- ja projektipäällikkö Niko Micklin kiittelee. Hänen mukaansa monipuoliset lähiruokaherkut ja palkitut innovatiiviset artesaanituotteet soveltuvat hyvin myös matkamuistoiksi.

Perhematkalla golfin voi yhdistää vaikka mökkilomaan ja moniin muihin aktiviteetteihin eri puolella Ahvenanmaata. Eckerö Golfin 18-reikäisen kentän naapurissa sijaitsevassa Smart Park -perhepuistossa taidot ja tiedot karttuvat kuin varkain leikin ja puuhastelun lomassa. Ahvenanmaan kuuluisimmat hiekkarannatkin löytyvät Eckeröstä. Myös aurinko paistaa Eckerössä varmemmin kuin missään muualla Pohjolassa.

ECKERÖ GOLF UUDISTUU

Eckerön luonnonkaunista golfkenttää on uudistettu vuonna 2015 tapahtuneen omistajanvaihdoksen jälkeen. Pelikokemus on entistä nautinnollisempi ja haastavampi muun muassa uusien bunkkereiden ja lampien ansiosta. Uudet etutiit madaltavat pelaamisen kynnystä lajin pariin vasta tulleilla. Viime vuonna vietettyjen 25-juhlien merkeissä avattu laadukas harjoittelualue täydentää palvelukokonaisuutta.

Golfkausi Ahvenanmaalla on pitkä, ja kentät ovat tyypillisesti hyvässä kunnossa toukokuulta lokakuun lopulle. Lyhyet etäisyydet satamasta kentille ja kentältä toiselle tekevät tutustumisen Ahvenanmaan koko golftarjontaan helpoksi vaikka samalla matkalla.
”Golfmatkailijat viipyvät Ahvenanmaalla tyypillisesti 2–3 yötä”, Niko Micklin tietää kertoa. Hän muistuttaa viisaasti, että golf on kokonaiselämys, josta saa eniten irti stressittömästi ja kiireet unohtaen.

Golfmatka voi olla myös ruokamatka!

Välillä voi käydä vaikka kokeilemassa kalaonnea, siemailemassa raitista meri-ilmaa kajakilla meloen tai tutustumassa rikkaaseen saaristoluontoon lukuisilla elämyksellisillä luontopoluilla. Myös pyöräily on erinomainen tapa Ahvenanmaan kokemiseen. Omia pyöriä ei tarvita, sillä vuokrauspisteitä on tiheässä.

www.visitaland.com

018 24000

info@visitaland.com

Kyrkoby, Eckerö

045 70046532

info@eckerogolf.ax

www.eckerogolf.ax

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje