20.–28.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][15]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2019

Viipurin Golf - Golfia Saimaan rannalla

Etelä-Saimaa Golf tarjoaa monipuolisia ja vaihtelevia haasteita kaiken tasoisille pelaajille. Maisemat saavat haukkomaan henkeä.

Suomalaiskansallisissa järvimaisemissa kulkeva Etelä-Saimaa Golf löysi nopeasti tiensä kotimaisten golfin harrastajien sydämiin.

Golflehden kenttärankingin ykkönen 2017

Golf-lehden vuoden 2017 rankingissa kenttä nousi komeasti pelaajien ykkössuosikiksi Suomen parhaasta ja Suomen kauneimmasta kentästä äänestettäessä.

Kentän kunnosta ja viimeistelystä on myös tullut kiitosta, samoin golfkeskuksen ilmapiiristä ja viihtyisyydestä.

Parannettavaakin on luonnollisesti edelleen ollut. Toimitus- ja toiminnanjohtaja Kari Kalin kertoo, että esimerkiksi viitoitusta kentän sisällä on palautteen perusteella selkeytetty. Metsänhoidollisten toimenpiteiden ansiosta järvimaisemasta päästään tulevalla kaudella ottamaan entistäkin enemmän irti.

Pelinopeudenkin uskotaan hankalimmilla väylillä kasvavan uusien golfsääntöjen myötä. Taustalla ovat uudet niin sanottuja este-alueita ja niistä vapautumista koskevat sääntökohdat.

Uutta kaudella 2019 on sekin, että Viipurin Golf vastaa itse Etelä-Saimaa Golfin ravintolapalveluista.

”Tavoitteenamme on tehdä klubista kaikin tavoin mahdollisimman kotoisa ja viihtyisä”, Kalin perustelee. ”Ruolla ja kokonaispalvelun laadulla on onnistumisessa iso merkitys.”

Kymppireikä jää mieleen

”Haluamme tarjota pelaajille unohtumattomia elämyksiä”, Kari Kalin kertoo. ”Kymppireiällä niitä on luvassa laidasta laitaan.”

Reikää on Kalinin mukaan viime kaudella jo hieman helpotettu. Haastetta riittää silti yhä, viimeistään viitospar’in päästä löytyvän saarigriinin ansiosta.

Unohtumattomia elämyksiä, monipuolisesti

”Toiset puhuvat birdiereiästä, mutta pakollisen vedenylityksen vuoksi kymppi voi joskus olla myös 2–3 pallon reikä.”

Kentältä löytyy sopivasti haasteita ja mielenkiintoa kaiken tasoisille pelaajille. Siitä eri suuntiin polveileva ja kumpuileva maasto korkeuseroineen pitää huolen.

”Tasapaksuksi kenttää ei ainakaan voi sanoa”, Kalin luonnehtii.

Yksi Etelä-Saimaa Golfin erityispiirteistä on kentän läpi kulkeva Salpalinja juoksuhautoineen, pesäkkeineen ja luolineen. Oman leimansa kentän luonnonrauhaan tuo puolestaan naapuruus Natura-alueen kanssa.

Kahilanniemessäkin tapahtuu

Viipurin Golfin vanhempi kenttä, moneen kertaan uudistunut Kahilanniemi, on edelleen mainio kokonaisuus pelitaitojen juurruttamiseen. Harjoittelumahdollisuudet ovat erinomaiset. Kannattaa käydä tutustumassa vaikkapa nykyaikaiseen vesirangeen.

Golfariksi mieliville Viipurin Golf tarjoaa houkuttelevan edullisia aloituspaketteja. Kun alkeiskurssi on suoritettu, Viipurin Golfin jäsenyyden, täyden pelioikeuden Kahilanniemeen ja kaksi pelilippua Etelä-Saimaa Golfin kentälle saa 220 euron hintaan. Juniorit maksavat ainoastaan 190 euroa.

”Kannattaa pitää mielessä, että Etelä-Karjalaan suunnatessa voi samalla piipahtaa esimerkiksi Imatralla”, Kalin muistuttaa. ”Imatran Golf tai Holiday Club Golf Saimaa täydentävät sopivasti matkaohjelman.”

Kenttä – Info

Etelä-Saimaa Golf
Vehkataipaleentie 589, Lappeenranta
ajanvaraus 0600 95630
caddiemaster@viipuringolf.fi
viipuringolf.fi

Slogan: Suomen parasta golfia, unohtumattomia elämyksiä
Signature Hole: Reikä nro 10
Kasvatteja: Ada Huhtala, Antti Ahokas, Toni Karjalainen, Miro Veijalainen
Tasoitusvaatimus: HCP 54 ja golfseuran jäsenyys riittää, ryhmätasoitus max 110

Green fee
55 € (65 € lomakaudella 15.6.–4.8.)
juniorit/opiskelijat 30 € (35 €)
9 reikää
35 € (40 €)
juniorit/opiskelijat 20 € (25 €)

Golfkesä kuponkietu

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje