28.1.–4.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][7]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2019

Suur-Helsingin Golf - Kenttäkaksikko voi hyvin

SHG on yksi menestyneimmistä kasvattajaseuroista kotimaisessa golfissa. Osakkaidenkin eduista halutaan pitää kiinni.

Luukin ulkoilualueella Pohjois-Espoossa on pitkään ollut tärkeä sija pääkaupunkiseudulla asuvien virkistäytymisessä. 1960-luvun lopulta lähtien Vihdintien tuntumassa on pelattu myös golfia. Vuonna 1965 perustetulla Suur-Helsingin Golfilla on ollut tärkeä sija golfharrastuksen leviämisessä ja kilpapelaajien kasvattamisessa.

Kaksi mielenkiintoista kenttää julkisen liikenteen  tavoitettavissa

Nykyisin SHG on yli 1 800 jäsenen aktiivinen golfyhteisö ja urheiluseura. Kenttiä on kaksi: Luukki ja Lakisto, ja niiden välillä etäisyyttä noin viisi kilometriä. Molempia on viime vuosina jatkuvasti kehitetty. Varsinkin uudistunut Lakisto on kerännyt runsaasti kiitosta. Luukin luonnonrauhassa voi aistia Nuuksion kansallispuiston läheisyyden.

”Kentät ovat uudistusten jälkeen parantuneet merkittävästi”, vakuuttaa toimitusjohtaja Jarkko Raski. ”Pystymme tarjoamaan todella hyvän hinta–laatusuhteen. Molemmat kentät ovat moni-ilmeisiä ja ammattitaitoisen henkilökunnan ansiosta hyvin hoidettuja.”

Tilaa on niin vieraspelaajille kuin uusille jäsenillekin. Syksyllä vahvistettu uusi yhtiöjärjestys lisää myös osakkeen omistuksen houkuttelevuutta.

”Halusimme tuoda lisää joustavuutta osakepelaamiseen”, Raski perustelee.

”Osakas voi jatkossa vuosittain päättää, pelaako hän rajattomalla henkilökohtaisella pelioikeudella vai vaihtaako pelioikeutensa 30 täyden pelikierroksen sarjalippuun. Lipuille voi halutessaan nimetä toisen omaan perhepiiriin kuuluvan tai samassa osoitteessa asuvan käyttäjän. Jos pelioikeus on vain itsellä, lipuilla voi maksaa samassa ryhmässä pelaavan vieraan green feen. Yhdeksän reiän kierros lasketaan ainoastaan puolikkaaksi kierrokseksi.”

Osakkeen haluttavuutta lisää myös alle 16-vuotiaita sukulaisia koskeva politiikka.

”Osakkaan lapset ja lapsenlapset pelaavat molemmilla kentillämme ilmaiseksi 16-vuotiaaksi asti”, Raski kertoo.

Talous kunnossa

Osakkuutta harkitsevia kiinnostaa luonnollisesti myös yhtiön taloudellinen tilanne. Siitä ei SHG:ssa ole viime aikoina tarvinnut kantaa huolta. SHG on yksi Suomen vakavaraisimmista golfyhtiöistä.

Osakkaiden eduista pidetään huolta

”Täällä ei ole annettu kertyä korjausvelkaa, vaan kentät ja kiinteistöt on kaukonäköisesti pidetty erinomaisessa kunnossa. Hoitovastike on yksi pääkaupunkiseudun edullisimmista”, Raski kiittelee. ”Meillä on hyvät lähtökohdat toiminnan kehittämiselle jatkossakin.”

Jälkimarkkinatkin halutaan pitää hengissä. SHG avustaa lunastuksillaan vuosittain enintään 30 osakkeen siirtämisessä uusille aktiiviharrastajille.

Tärkeä osa golfkokemusta Luukissa ja myöhemmin myös Lakistossa on ollut kentillä vallitseva välitön, rennoksikin luonnehdittu, ilmapiiri.

Matalan kynnyksen pelaamisella on Luukissa pitkät perinteet. Maanantaisin kentälle on alkuajoista lähtien päästetty – ja edelleen päästetään – myös pelaajat, joilla ei ole green cardia eikä minkään golfseuran jäsenyyttä. Lajin tartuntapinta on kasvanut, ja golfin pariin on saatu paljon uusia harrastajia.

Urheilullinenkin puoli on ollut kunnossa. SHG on kasvattanut mittavan joukon Suomen eturivin pelaajia Mikael Piltzistä Mikko Korhoseen, Panu Kylliäisestä Salmisen veljeksiin. Se kertoo omaa kieltään Luukin ja Lakiston tarjoamista monipuolisista haasteista ja kyvystä koulia pelaajista monipuolisen lyöntiarsenaalin taitajia. Strategistakin kypsyyttä molemmilla kentillä oppii kuin varkain – tai sitten kantapään kautta.

Molemmat kentät ovat tavoitettavissa myös julkisella liikenteellä. Lakiston klubitalolle on bussipysäkiltä vain parinkymmenen metrin matka. Linja on 345. Olisivatko numerot lupaus onnistuneesta kierroksesta?

Kenttä – Info

Suur-Helsingin Golf
www.shg.fi
Ajanvaraus
0600 03388 (0,76 e/min + pvm)

Luukki
Klockarsintie, 02980 Espoo
caddiemaster.luukki@shg.fi
Lakisto
Rinnekodintie 23, 02980 Espoo
caddiemaster.lakisto@shg.fi

Slogan: Pääosassa golf
Kasvatteja: Markku Louhio, Mikael Piltz, Panu Kylliäinen, Pasi Purhonen, Mikko Korhonen…
Signature Hole: Lakisto nro 13, Luukki nro 15

Green fee:
Normaali:

18 reikää: 49 €
opiskelija 30 €
nuoret alle 21 v. 15 €
9 reikää:
(viikonloppuisin klo 15 jälkeen, arkisin ennen klo 15) 30 €
17.30 jälkeen 25 euroa, juniorit alle 21 v. 10 €
Prime time (arkisin klo 15–17.30, vkl ennen klo 12): 
18 reikää 65 €
nuoret alle 21 v. 15 €
Vieraspelaajan tasoitusraja naisilla ja miehillä 54, ryhmän maksimitasoitus 108. Luukin maanantait kaikille avoimia.

Golfkesä kuponkietu:

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje