28.1.–4.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][7]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2019

Ruuhikoskigolf - Erilaista Etelä-Pohjanmaata

Robert Trent Jones nuoremman suunnittelemaa kenttää on uudistettu alkuperäisen layoutin henkeä kunnioittaen.

Etelä-Pohjanmaan lakeudet. Peltoja silmänkantamattomiin, siellä täällä paikallaan jököttävä lato. Golf- kentätkin ovat varmaan tasaisia kuin jalkapallokenttä.

Väärin. Ruuhikoskigolf yllättää ensikertalaisen luontonsa monimuotoisuudella. Korkeuserojakin löytyy, minkä lisäksi kenttäalueella kulkevat Nurmonjoki ja Hurstinluoma antavat kokonaisuudelle oman silauksensa. Yksi Suomen upeimmista kentistä, sanoo moni.

Yllättää moni-ilmeisyydellään

”Vierailijat ovat tosi tyytyväisiä kokemaansa ja ihmettelevät, miksi kenttä ei ole paremmin golfareiden tietoisuudessa”, toimitusjohtaja Jyri Sarvikas kertoo.

”Viime kaudella meillä kävi vieraspelaajia enemmän kuin aikoihin. Selitys löytyy ehkä golfmessuilta, joilla olimme mukana pitkän tauon jälkeen. Tarkoitus on jatkossakin olla paremmin esillä.”

Takavuosina Ruuhikoskella kärsittiin välillä märkyydestä. Tuollaiset harmit ovat kuitenkin jääneet historiaan.

”Kenttää on viimeisen viiden vuoden aikana paljon remontoitu”, Sarvikas pohjustaa. ”Kastelujärjestelmä on uusittu, ja kaivuutöiden yhteydessä salaojitustakin pantiin laajalti uusiksi.”

Suunnittelija Robert Trent Jones Jr.

Suunnittelun puolesta perusasiat saatiin kerralla kuntoon, kun arkkitehdiksi valikoitui Robert Trent Jones junior, nimekkäin Suomessa kautta aikain toiminut suunnittelija.

Vuonna 1992 valmistuneen kentän reititys käyttää luonnon tarjoamia elementtejä monipuolisesti ja hyvällä maulla hyväkseen. Haasteitakin riittää. Pituuden sijasta tarkkuus on useimmilla rei’illä arvossaan, vaikkapa signature holeksi luonnehditulla Nurmonjoen rannan tuntumassa kulkevalla 13. reiällä. Trent Jonesin ammattitaito näkyy myös griinialueiden ja bunkkeroinnin viimeistelyssä.

Ollaan Nurmossa, josta vuonna 2009 tuli osa Seinäjokea. Ja Seinäjoellehan on kesäisin monta syytä suunnata. Joillekin kimmoke tulee rock-henkiset kesäkuun lopulla yhteen kokoavasta Provinssista, toisille puolestaan kaksi viikkoa myöhemmin käyntiin polkaistavista Tangomarkkinoista. Mailat mukaan, niin samalla voi piipahtaa Ruuhikoskellakin.

”Tangomarkkinoiden yhteydessä pelattava Ilkka Tango-Open on ollut yksi suosituimmista avoimista kilpailuistamme,” Sarvikas paljastaa.

Aktiivista toimintaa

Kilpailut vetävät Ruuhikoskelle muutenkin hyvin pelaajia. Ja onhan täällä isännöity niin SM- kuin EM-kilpailujakin. Yleisen sarjan lyöntipelin SM-kisat pelataan Ruuhikoskella vuonna 2020.

”Seuran toiminta on hyvin aktiivista. Kilpailuissa käy paljon pelaajia, ja junioritoimintaa rakennetaan koko ajan.”

Klubillakin viihdytään. Ravintola palvelee monipuolisesti, ja kierroksen jälkeen kehoa voi helliä viihtyisissä saunatiloissa vilvoitteluterasseineen.

Luonnonläheisyyden aistii läpi kierroksen. Monimuotoisuutta kenttäalueella halutaan vaalia, ja yksi keinoista on ollut noin 150 linnunpöntön asentaminen. Linnunlaulu ilahduttaa korvaa säännöllisesti kierroksen aikana.

Toimintaa kehitetään jatkuvasti. Strategiassa halutaan pitää kiinni siitä, että Ruuhikoski on vuodesta vuoteen yksi Suomen top 10 -kentistä. Innokkaimmat kentän ystävät antavat kokonaisuudelle täyden kympin jo nyt.

Kenttä – Info

Ruuhikoskigolf
Isokoskentie 533, 60550 Nurmo
044 334 3490
caddiemaster@ruuhikoskigolf.fi
www.ruuhikoskigolf.fi

Signature Hole: Reikä nro 13
HCP-vaatimus: green card (ryhmän max hcp 107)

Green fee:
45 € maanantai–perjantai ennen klo 13
55 € klo 13:n jälkeen ja viikonloppuina, heinäkuussa kaikkina vuorokaudenaikoina
juniorit (ikäraja 21 v.) 25 €

Golfkesä kuponkietu:

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje