28.1.–4.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][7]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2019

Kalajoki Golf - Perämeren helmi

Hiekkasärkillä pelataan varhaisesta keväästä myöhäiseen syksyyn. Golfkentän tuntumasta löytyy monipuolisia aktiviteetteja koko perheelle.

Kolme ja puoli kilometriä Perämeren hiekkarantaa ja Britteinsaarten linkseiltä tuttuja dyynejä. Oli vain ajan kysymys, milloin täällä pelattaisiin golfia.

Ensin valmistui yhdeksän reiän par 3 -kenttä, ja täysimittaisella kentällä pelattiin vuosituhannen vaihteessa. Pekka Sivulan suunnittelemat väylät rakennettiin luontoa kunnioittaen. Monet bunkkeritkin syntyivät käytännössä vain kasvukerros poistamalla.

Hiekkainen pohja tietää hyvää pelattavuutta silloinkin, kun märkyys kiusaisi savisemmilla alustoilla. Kenttä myös herää keväisin nopeasti ja on useimmiten pelattavissa myöhäiseen syksyyn. Paikallinen slogan tarjoaakin golfia äitienpäivästä isänpäivään.

Pelaaja ensin -kyselyn menestyjä kaudella 2018

Kentän kunto on useimpina kesinä kerännyt kiitosta niin seuran omilta jäseniltä kuin vieraspelaajiltakin. Näin oli myös viime kaudella.

”Pelaaja ensin -kyselyn tuloksissa vieraspelaajat arvostivat meidät ykköseksi koko Suomessa”, toimitusjohtaja Esa Takala iloitsee. ”Top 5 -sijoitus tuli myös palvelussa ja sosiaalisessa ympäristössä.”

Klubi on tunnettu välittömästä ja hyväntuulisesta hengestään. Tapahtumillakin on kysyntää.

”Hyvä esimerkki on syyskuun alussa toteutettava Avio- ja avopari Weekend”, Takala kertoo. ”Pariskunnat pelaavat joukkueena kaksipäiväistä kilpailua. Oheisohjelma jatkuu pitkälle yöhön. Viime kesänä kaikki paikat olivat menneet 41 minuutissa ilmoittautumisen käynnistymisestä. ”

Vauhtia otetaan jo elokuun lopun Venetsialaisissa, jolloin tulen ja valon juhlaa vietetään golfin ja tässäkin tapauksessa runsaan oheisohjelman merkeissä. Näyttävä ilotulituskin Hiekkasärkillä järjestetään.

”Ja heinäkuuhan Kalajoella on yhtä suurta tapahtumaa”, Takala muistuttaa.

Useissa golfkilpailuissa paljon oheistapahtumia

Koko perheen kohde

Aktiviteetteja löytyy koko perheelle, ja erilaisia majoitusvaihtoehtoja on runsaasti. Ainutlaatuisen ympäristön ominaispiirteisiin ja kehitysvaiheisiin voi tutustua Meriluontokeskuksessa, paikalliskulttuurin historiaan esimerkiksi kalastusmuseossa. Itsekin voi lähteä kalaan, tai vaikkapa retkelle Ulkokallan majakkaan.

Golfin lomassa ehtii viettää rentouttavan hetken Perämeren Rivieran rantoihin tutustumalla tai hemmotella itseään kylpylän monipuolisissa hoidoissa. Golfkentän läheisyydestä löytyy myös liikuntapuisto ja koko perhettä viihdyttävä seikkailupuisto haasteineen.

Hiekkasärkkien vetovoima sen kuin kasvaa. Marinan alueen kehittäminen laadukkaine majoituskohteineen ja vierasvenesataman palveluineen on lähdössä vauhtiin.

”Se on iso mahdollisuus palvelukonseptin laajentamiseen”, Takala kiittelee.

18-reikäistä kenttää täydentävän kaikille avoimen par 3 -kentän ansiosta Kalajoella voi hakea tuntumaa golfiin, vaikka laji ei olisi entuudestaan tuttu. Mailat voi vuokrata klubitalolta.

”Ammattilaisiakin meillä kasvaa”, Takala iloitsee. ”Naisten pääkiertueelle viime syksynä noussut Niina Liias on paljasjalkainen kalajokelainen.”

Kenttä-Info

Kalajoki Golf
Tiitaival 59, Kalajoki
010 5055 510
kalajokigolf@kalajokigolf.fi
www.kalajokigolf.fi

Slogan: Golfia äitienpäivästä isänpäivään
Kasvatteja: Niina Liias
Tasoitusvaatimus: Ryhmätasoitus max 110;
Par 3 Pay & Play -kentällä ei tarvita green cardia

Green fee:
18 reikää:

50 €, juniorit (alle 18 v.) 20 €
opiskelijat 27 €
osakkaan vieraana arkisin -50 % (ei heinäkuussa)
par 3
Pay & Play 15 €
juniorit (alle 18 v.) 10 €.

Golfkesä kuponkietu:

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje