28.1.–4.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][7]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2019

Hartola golf - Rennosti samanhenkisten kesken

Hartolan Golf, itäisessä Hämeessä, seisoo valtatie neljän itäpuolella, liki Linna-hotellia.

On 30 vuotta siitä, kun Hartolaan Itä-Hämeeseen perustettiin uusi golfseura. Omaa kenttää saatiin odottaa vielä pari vuotta. Sen vuonna 1991 valmistuttua sormi alkoi pian osoittaa Hartolan suuntaan, kun puhe kääntyi Suomen parhaaseen yhdeksän reiän kokonaisuuteen.

Täydet 18 reikää olivat käytössä 2004. Nykyinen ilme syntyi vuosina 2012–2016, jolloin Lassi Pekka Tilander vastasi muutostöitä Kosti Kurosen alun perin suunnittelemilla väylillä.

Kokonaisuus toimii. Pelaaja ensin -kyselyissä Hartola on vuosittain ollut erityisesti palveluiden osalta parasta A-ryhmää Suomessa.

Vieraspelaajat kehuvat tunnelmaa kentällä. Se on samalla syy ja selitys siihen, että monenlaiset kaveriporukat ympäri Suomen ovat valinneet Hartolan vuotuisen yhteisen viikonlopun tai muun lomagolfin kohteeksi. Nelostien tuntumaan on helppo tulla monesta suunnasta.

”Me olemme yhdessä Linna-hotellin kanssa täyden palvelun golf- ja vapaa-ajan keskus”, toimitusjohtaja Tera Heinonen luonnehtii. Resort-henki syntyy siitä, että kentän ja hotellin välillä on vain parin sadan metrin matka. Irtiottoon arjesta on hyvät edellytykset.

Juhannuksen ja elokuun alun välisenä aikana kysyntää on niin paljon, että Heinonen kehottaa kiinnostuneita olemaan ajoissa liikkeellä varauksineen.

Lomalaisten pelit painottuvat Heinosen mukaan etupäässä aamu- ja päivälähtöihin, joten kiireisimpinäkin viikkoina kentällä on iltaisin mukavasti tilaa.

”Rytmi on läpi kauden täysin toinen kuin suurimpien kaupunkikeskusten liepeillä. Meillä pääsee kello viiden jälkeen pelaamaan edullisella 25 euron green feellä.”

Mutkattomasti lajin pariin

Uusia harrastajia houkutellaan golfin pariin ilmaisilla Koko Itä-Häme Golfaa -kursseilla. Kuusi neljä opetustuntia sisältävää peruskurssia järjestetään tasaisin väliajoin toukokuun puolivälistä elokuun alkuun.

Mutkattomasti Valtatie 4:n varrella

Jos kipinä syttyy, seuraava askel on helppo ottaa. Aloittelijoita autetaan eteenpäin esimerkiksi keskikesällä perjantaisin pidettävillä maksuttomilla treeneillä ja edullisella 250 euron hintaisella ensimmäisen kauden pelioikeudella.

Osakkaiden eduista Hartolassa halutaan pitää kiinni monin eri tavoin. Kenties tärkein käytäntö on se, että hoitovastike maksetaan vain siinä tapauksessa, että pelioikeus otetaan kaudella käyttöön. Suunnitelmien tai elämäntilanteen muuttuessa omaa pelioikeutta ei tarvitse lähteä vuokraamaan eteenpäin. Hartola Golf on myös Kultakorttikenttä.

Kaikille tulijoille luvataan hyvä henkilökohtainen palvelu. Mahtaako se olla sitä ”kuninkaallisuutta”, josta Hartolan markkinoinnissa puhutaan?

”Voi sen noinkin ajatella”, Tera Heinonen myötäilee. ”Taustallahan on Kustaa III:n päätös, jolla Hartola erotettiin omaksi kirkkoherrakunnakseen 1700-luvun lopulla. Nimeksi tuli Gustav Adolfs Socken kruununperillisen mukaan. Nimi muuttui takaisin Hartolaksi vuoden 1867 kuntalain myötä, mutta vuonna 1987 kunta ’julistautui’ kuningaskunnaksi valtuuston päätöksellä. Se on tapa kunnioittaa Kustaa Adolfin muistoa.”

Kaveriporukoiden suosima kohde

Golfin ympärille voi luonnollisesti rakentaa muitakin aktiviteetteja. Tainionvirralla on pitkät perinteet monipuolisena kalastuskohteena, ja virtaa pitkin pääsee melomaan aina Päijänteelle asti. Futis- tai frisbeeegolfiakin pääsee halutessaan kokeilemaan, vaikkapa oman yrityksen väelle järjestetyn tyky-päivän tai muun yritystapahtuman merkeissä. Jos taas tanssijalka vipattaa, kannattaa suunnata Krouvin lavalle.

Kenttä -Info

Hartola Golf
Kaikulantie 79, 19600 Hartola
010 231 2380
toimisto@hartolagolf.com
www.hartolagolf.com

Green fee:
18 reikää:
50 €, klo 17– 25 €
juniori (alle 22 v.) 20 €
9 reikää:
30 €, klo 17– 20 €
juniori (alle 22 v.) 10 €

Golfkesä kuponkietu:

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje