28.1.–4.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][7]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2019

Eke Golf - Kymmenvuotias sopivan kypsässä iässä

Tammisaaren keskustaajaman läheisyydestä Raaseporista löytyy monipuolinen golfkeskus. Jatkuvasti kehittynyt kokonaisuus yllättää useimmat vieraat iloisesti.

Eke Golfin 18-reikäisen kentät väylät nousevat ajoittain korkealle mäelle, josta käsin voi ihailla merellisiä tai jylhiä maisemia. Merellinen puhurikin pääsee vapaasti puhaltamaan.

Kaudella 2019 Eke Golfissa nautitaan myös uusista tuulista. Golftoimen johtajana on aloittanut kokenut Henrik Sarajas, jonka Easy Swing Oy on ottanut vastatakseen valtaosasta kenttäyhteisön toimintoja golfakatemioineen. Ulkoistus on pitkään ollut toiminnan taloudellinen punainen lanka Tammisaaren kupeessa noin kolmen kilometrin päässä kaupungin keskustasta.

Viime aikoina tehtyjen omistusjärjestelyjen ansiosta valtaosa entisistä osakkaista ja seuran jäsenistä maksaa tästedes kierroksistaan joko yksittäisen green feen tai vastikkeen korvaavan koko kauden pelit kattavan vuosigreenfeen. Velkataakka on huomattavasti keventynyt.

Jatkuvasti kehittyvä kenttä hyvien yhteyksien äärellä

Hallituksen puheenjohtajan Johan Törnqvistin mukaan järjestelyn taustalla on pyrkimys liiketoiminnan kehittämiseen ja halu valmistautua ennakolta kohtaamaan tulevaisuuden mukanaan tuomat haasteet.

Suunta on kohti pay and play -tyyppistä pelaamista. Vieraspelaamisen tärkeyden ennakoidaan korostuvan. Erinomainen sijainti antaa hyvät edellytykset palvelujen kehittämiseen ja niiden tuotteistamiseen.

Laadukas par 3 -kenttä bonuksena

Mika Lindroosin suunnittelema kenttä valmistui vuonna 2009, joten voidaan puhua eräänlaisesta juhlavuodesta. Golfseuran juuret ulottuvat kauemmas, vuoteen 2003 asti.

Pääkenttä ja yhdeksänreikäinen par 3 -kenttä rakennettiin kaupungilta vuokratulle 109 hehtaarin laajuiselle alueelle. Par 3 -kenttää monet kehuvat yhdeksi Suomen parhaista. Se on useana vuonna lukeutunut myös ensimmäisenä avautuvien kenttien joukkoon. Sitä on tultu kiertämään aina pääkaupunkiseudulta asti.

Maasto on monimuotoista. Korkeuserot 18-reikäisellä kentällä tietävät aika ajoin kuolleita kulmia ja puuskutustakin aiheuttavaa kapuamista, mutta vastapainoksi saadaan nauttia kauniista ja komeista näkymistä. Autojakin on tarjolla niille, jotka eivät hae kierrokselta tervetullutta mahdollisuutta kunnon kohottamiseen.

Vettä on sopivasti pelissä, ja joukkoon mahtuu monta näyttävää väylää.

”Kenttä on hyvässä kunnossa”, Sarajas tietää kertoa. ”Kokonaisuutta on jatkuvasti ehostettu pienin muutoksin. Käveltävyyden parantaminen tulee olemaan yksi uuden master planin painopisteistä.”

Par 3 -kenttä aukeaa varhain keväällä

Golflehden kenttäranking todistaa kentän kehittymisen ja kypsymisen puolesta. Vuoden 2017 rankingissä Eke Golfin sijoitus harppasi parikymmentä pykälää kohti kärkeä. Taakse jäi monta huomattavasti paremmin tunnettua kenttää.

Par 3 -kentälle ovat kaikki tervetulleita tutustumaan lajiin. Se on myös oiva ympäristö alkeiskursseille ja monipuoliselle akatemiatoiminnalle.

”Green cardia suorittamaan tulleet voivat pelata par 3 -kentällä ilmaiseksi”, Sarajas kertoo. Taitoja voi edelleen kehittää laadukkailla lähipelialueilla ja rangella.

”Junioritoiminnassa tavoite on asetettu noin kahteen sataan harrastajaan”, Sarajas sanoo. ”Keskustan läheisyys on tässäkin suhteessa plussaa.”

Entäpä oheispalvelut? Kaikki olennainen löytyy, mutta esimerkiksi ruokapuolella toimintaa ohjaa kustannustehokkuus.

”Puhumme markkinoinnissamme ainoastaan kahvilapalveluista, vaikka lämpimätkin annokset onnistuvat erikoisuunimme ansiosta”, Sarajas kertoo. ”Suuremmissa tapahtumissa ja kilpailupäivinä tarjoilu annetaan suosiolla hyvää kotiruokaa tarjoavien paikallisten yrittäjien hoidettavaksi.”

Kotimaan kenttiä bongaaville Eke Golf on mainio vaihtoehto. Kierroksen voi yhdistää piipahtamiseen Tammisaaren hyvin säilyneessä vanhassa kaupungissa, idyllisessä kesäkohteessa.

Kenttä – Info

Eke Golf
Lustigkullavägen 19, 10600 Tammisaari
019 222 3202
office@ekegolf.fi
ekegolf.fi

Signature Hole: Reikä nro 14
Tasovaatimus: Green Card ja jäsenyys golfseurassa. Ryhmätasoitus max 110. Par 3 -kenttä avoin kaikille.

Green fee:
18 reikää:  
arkisin 45 €, juniorit 20 €
viikonloppuisin 55 €, juniorit 25 €
9 reikää:
arkisin 25 €, juniorit 15 €
viikonloppuisin 30 €, juniorit 20 €
Par 3 -kenttä: (koko päivä) 15 e, juniorit 5 e

Golfkesä kuponkietu:

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje