28.1.–4.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][7]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2019

Archipelagia Golf - Aloittelijoita auttamassa

Aidosti kaksikielinen golfyhteisö on ylpeä lähipelialueestaan. Tarjolla on runsaasti eväitä golfarin polulla etenemiseen.

Väylillä viihtyvät meriharakat tuovat oman viestinsä meren läheisyydestä Archipelagia Golfissa pallon perässä kulkeville. Ollaan saaristossa, kuten golfkeskuksen nimikin kertoo. Se tietää useimmiten pitkää kautta leppeässä ilmastossa.

Kuvaan sopii hyvin, että myös golf on täällä leppoisaa ja että pelaajien golfuraa halutaan mahdollisuuksien mukaan venyttää molemmista päistä.

”Lyhyen 38-kentän etutiit houkuttelivat viime kesänä ennen kaikkea senioriryhmiä. Tuntuu hyvältä tarjota ikääntyville jäsenille mahdollisuuksia elinikäisen harrastuksen jatkamiseen. Kynnys on sopivan matalalla myös perheen nuorimmille”, toiminnanjohtaja Nina Katajainen pohtii.

Kaksikielisesti hyvässä hengessä

Aloittelijoista pidetään huolta

Aloittelijoille halutaan Paraisilla järjestää mahdollisimman pehmeä lasku lajin pariin. Alkeiskurssin suorittaneita ei jätetä oman onnen nojaan, vaan tulijoita autetaan eteenpäin lajin parissa monin eri tavoin.

”Meillä järjestetään erityisiä aloittelijailtoja, ja ensimmäiset yhdeksän reikää varsinaisella kentällä pelataan turvallisina kummikierroksina. Uskomme, että tulijoiden ottaminen seuran siipien suojiin auttaa omalta osaltaan rakentamaan aitoa yhteisöllisyyttä”, Katajainen sanoo.

Lajitaitoja pääsee alusta alkaen hiomaan monipuolisella lähipelialueella.

”Lähipelialue on meille ihan ykkösjuttu. Se on Turun seudun paras. Siitä puhuimme juuri muun henkilökunnan kanssa.”

Erinomaiset puitteet lähipelin harjoitteluun

Alueelta löytyy myös viisireikäinen par 3 -kenttä, jonka 42–94-metrisillä reikäväleillä voi harjoitella lähestymislyöntejä tai hakea esimakua ”oikeasta” golfista.

”Par 3 -kentän käyttöoikeus sisältyy meillä jäsenmaksuun, pelioikeutta ei tarvita”, Katajainen kertoo.

Suomen ja ruotsin kielen rauhallinen rinnakkaiselo on yksi Archipelagia Golfin erityispiirteistä.

”Me olemme aidosti kaksikielinen seura”, Katajainen vakuuttaa. ”Kaikki materiaali on kahdella kielellä, ja esimerkiksi kokouksissa käytetään molempia kieliä rinnakkain. Ehkä kaksikielisyys on ollut joillekin jäsenille syy valita juuri meidät omaksi kotiseuraksi.”

Yhteistyötä muiden Lounais-Suomen kenttien kanssa on jo jonkin aikaa tehty. Tuorein esimerkki on Kankaisten Golfin, Aurinko Golfin ja Archipelagia Golfin kesken heinäkuussa järjestettävä kolmen kierroksen mittainen South West Tour.

Lue lisää South West Tourista

”Avoin kilpailusarja on lomagolfia parhaimmillaan. Kilpailumaksu kolmesta päivästä on ainoastaan 90 euroa, ja lounas sisältyy hintaan. Finaali pelataan Paraisilla 12.7. Tervetuloa mukaan!”

Jos kenttä ei ole entuudestaan tuttu, kiertue tarjoaa oivallisen tilaisuuden kenttäbongaukseen. Useimmat vieraspelaajat antavat kiitosta kentän pelattavuudelle ja yhteisön hyvälle hengelle.

”Ei pidä antaa ykkösreiän bunkkerin pelästyttää”, Katajainen neuvoo.

Green fee -hinnoittelu elää sesongin ja vuorokaudenaikojen mukaan. Kannattaa tutustua Early Bird- ja Twilight-etuihin.

Laadukas pro shop palvelee klubitalossa. Golfravintolasta ja halway housesta löytyy purtavaa ja virvokkeita pieneen tai isompaan nälkään ja janoon.

Kenttä-Info

Archipelagia golf
Finbyntie 87, Parainen
ajanvaraus 050 4525 300
caddiemaster@argc.fi
archipelagiagolf.fi

Kasvatteja: Ellinoora Moisio
Signature-elementit: Ykkösväylän Hells’s Bunker ja päätösreiän silta

Green fee:
Hinnat porrastettu sesongin mukaan.
Normaali 45–55 €
Early Bird 30–35 €
Twilight 20–25 €
juniorit 20 € (13–21 v.), 10 € (6–12 v.)

Golfkesä kuponkietu:

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje