20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2018

Etelä-Saimaa golf – Suomen parhaaksi valittu

Saimaan järvimaisemat, kentän hyvä kunto ja viihtyisäksi koettu ilmapiiri ovat Etelä-Karjalan golfhelmen vahvuuksia.

On vanha totuus, että sijainti on golfkentälle kaikki kaikessa. Etelä-Saimaa Golfilla on puolellaan suomalaisen sielun ja kotoisen järvimaiseman ikiaikainen liitto. Tuo yhteys heijastuu myös jymymenestykseen Golflehden kenttärankingissa.

Uusimmissa lukija-arvioissa Etelä-Saimaa Golf nousi komeasti Suomen ykköskentäksi. Tärkeimmäksi menestystekijäksi osoittautui Natura-alueen kyljessä sijaitsevan kentän luonnonkauneus, mutta kärkisijoja tuli muissakin kategorioissa. Kunnoltaan ja viimeistelyltään kenttä jakoi kakkostilaa, ilmapiirissä ja viihtyisyydessä Viipurin Golfin ylpeys piti puolestaan yksin hallussaan kolmossijaa. Menestys tuntuu hyvältä, tunnustaa toimitusjohtaja Kari Kalin.

”Vieraspelaajien viihtyminen rakentuu monenlaisista palasista. Tulokset puhuvat sen puolesta, että omat jäsenemme ovat osanneet ottaa vieraspelaajat avosylin vastaan ja että myös henkilökuntamme on onnistunut palvelurintamalla. Se on kulttuuria, jotain sellaista, mitä ei käskyttämällä saa syntymään.”

Monipuolisuutta, erikoisuuksiakin

Kalin haluaa nostaa kentän kauneusarvojen rinnalla esiin myös kentän moni-ilmeisyyden.

”Kenttähän on kaikkea muuta kuin tasapaksu. Monipuolisia ja vaihtelevia haasteita on jatkuvasti tarjolla, kun kierros polveilee saaren monin paikoin vahvasti kumpuilevissa maisemissa. Tuloksena on rikas ja kokonaisuutena vaikuttava golfkokemus – varsinkin jos oma peli vielä kulkee.”

Peter Fjällmanin suunnitteleman kentän erikoisuuksia on alueen halki kulkeva Salpalinja. Se heijastuu myös paikallisssääntöihin.

Lappeenranta on muutenkin kesällä vetovoimainen kaupunki

”Väylillä 4, 7, 12 ja 13 on Salpalinjaan kuuluvia juoksuhautoja, ampumapesäkkeitä, kivikasoja sekä luola, jotka on merkitty sinivalkoisin paaluin. Turvallisuussyistä näiltä alueilta pelaaminen on kielletty ja näillä alueilla liikkumista tulee välttää.”

Palloja sieppaaviin kettuihinkin kentällä voi törmätä. Varmuuden vuoksi onkin hyvä palauttaa ennen kierrosta mieleen sääntö niin sanotusta ulkopuolisesta tekijästä.

Kierroksen jälkeen kentällä koettua voi sulatella klubiravintolassa, jonka ikkunoista ja terassilta voi vielä kerran ihailla komeita maisemia ja seurata tapahtumia useilla väylillä.

Muista myös Kahilanniemi

Perinteikästä useaan otteeseen ehostettua Kahilannimen 9-reikästä kenttääkään ei pidä unohtaa, kun puhutaan Viipurin Golfista. Se laittaa suuremmalle ja kauniimmalle veljelleen kampoihin muun muassa laadukkailla harjoitusalueillaan.

”Lappeenranta on muutenkin kesällä vetovoimainen kaupunki”, muistuttaa Kalin. Kierroksen jälkeen voi suunnata vaikkapa Lappeenrannan linnoitukseen tai käydä ottamassa selvää siitä, mistä Etelä-Karjalan kuuluissa vedyissä ja atomeissa oikein on kyse.

Viipurin Golf tekee yhteistyötä useiden majoituspalveluja tarjoavien tahojen kanssa. Lue lisää kotisivuilta. Muista kysyä myös majoitukseen kytkettyjä golftarjouksia.

KENTTÄ-INFO

ETELÄ-SAIMAA GOLFISTA SANOTTUA:

”Hieno, vaativa ja kaunis!”

”Yksinkertaisesti Suomen upein kenttä
maisemiltaan, monipuolisuudeltaan ja
erikoisuuksiltaan (panssariesteet).”

ETELÄ-SAIMAA GOLF

Osoite: Vehkataipaleentie 589, Lappeenranta
Puhelin: ajanvaraus 010 505 2620
Sähköposti: caddiemaster@viipuringolf.fi
Kotisivut:viipuringolf.fi

Tasoitusvaatimus: HCP 54 ja golfseuran jäsenyys riittää, ryhmätasoitus max. 110

Green fee: 55 e (65 e lomakaudella 16.6.–5.8.), juniorit/opiskelijat 30 e (35 e); 9 reikää 35 e (40 e), juniorit/opiskelijat 20 e (25 e), kärryt sisältyvät hintaan

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje