20.– 27.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][22]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2018

Archipelagia Golf – Kun vähemmän on enemmän

Uudet etutiit lisäävät peli-iloa ja tarjoavat mahdollisuuden peliuran pidentämiseen molemmista päistä.

Kukapa ei haluaisi onnistua. Golfissa se ei ole aina helppoa – ei varsinkaan, jos omat lyöntipituudet eivät riitä tavoittamaan viheriötä tahdissa, joka mahdollistasi par’in tai jopa birdien tekemisen.

Huippugolfaaja ja -arkkitehti Alice Dye kiinnitti asiaan huomiota jo 1970-luvulla.

”Vain noin 1 % naisharrastajista pystyy menestyksellisesti pelaamaan kentän, jonka pituus osuu kansalliseen keskiarvoon eli 5 800 jaardiin.”

Dye oli vakuuttunut siitä, että jos kenttä tarjoaisi enemmän onnistumisen elämyksiä, pelaajat saataisiin palaamaan kentälle useammin – sukupuoleen katsomatta. Tarvitsisi vain siirtää etummaiset tiit totuttua lähemmäs viheriötä.

Kesti 40 vuotta ennen kuin esimerkiksi Yhdysvaltain golfliitto USGA lämpeni ajatukselle. Syntyi nykyisin suosittu Tee It Forward -ideologia. Sille on kysyntää, koska lyhyempi kenttä tietää myös lyhyempiä kierrosaikoja.

Kaikki voivat pelata vaikka samoilta lyöntipaikoilta.

Archipelagia Golf on Suomessa yksi tienraivaajista uudella ”38”-kentällään. Tiiauspaikat on nimetty kentän pituuden mukaan, ja 38 viittaa hieman alle 3 800 metrin kokonaismittaan.

”Mietimme jonkin aikaa, pitäisikö meidän rakentaa uudet takatiit vai päinvastoin tarjota mahdollisuus lyhyempiin reikäväleihin”, kertoo toimitusjohtaja Nina Katajainen. ”Päädyimme onneksi jälkimmäiseen vaihtoehtoon.”

Tiiuspaikkoihin panostettiin

Katajainen kertoo, että vanhojen ”punaisten” lyöntipaikkojen etupuolelle on nyt rakennettu kunnolliset väylän tasosta ylös nostetut avauslyöntipaikat, joiden pelattavuudesta on tulossa hyvä siirtonurmen ja kastelulaitteiden ansiosta.

”Siitä on tulossa ihan normaali kenttä, slopauksen ansiosta kaikille sopiva.”

Ratkaisua ehdittiin jo viime kaudella jonkin aikaa kokeilla. Palaute oli innostunutta.

”Ihmiset tykkäsivät kovasti. Mahdollisuus päästä par-vauhdissa griinille tuntui pelaajista hyvältä. Ja jotkut onnistuivat tekemään elämänsä ensimmäisen par’in!”

Tarkoitus on ryhtyä markkinoimaan 38-kenttää myös näyttämöksi perheiden yhteisille golfelämyksille.

”Kaikki voivat pelata vaikka samoilta lyöntipaikoilta. Kun tiiauspaikat sopivat myös kaikkein nuorimmille ja kaikkein iäkkäimmille golfareille, mikään ei estä esimerkiksi kolmen sukupolven yhteislähtöä. Apuun voi tarvittaessa ottaa golfauton.”

Matala kynnys myös aloittelijoille

Paraisten golftarjonnasta puhuttaessa kannattaa muistaa myös Archipelagian monipuoliset harjoitusalueet. Lähipelialueen, puttigriinin ja kohdealueilla varustetun driving rangen rinnalta löytyy myös viisireikäinen par 3 -kenttä. 42–94-metriset reikävälit tarjovat hyvän tilaisuuden lähestymislyöntien harjoitteluun ja kevätkunnon rakentamiseen ennen siirtymistä varsinaiselle 18-reikäiselle kentälle. Aloittelijoille alue on omiaan lajiin tutustumiseen – vaikkapa seuran tarjoamien valmiiden pakettien merkeissä.

Green fee -hinnoittelu elää sesongin ja vuorokaudenaikojen mukaan. Kannattaa tutustua Early Bird- ja Twilight-etuihin. Varhaisimmat ja myöhäisimmät lähdöt myydään edullisempaan hintaan.

Täyden palvelun Archipelagia Golfista löytyy lisäksi laadukas pro shop sekä maukasta purtavaa tarjoavat golfravintola ja halfway house. Tervetuloa saaristoon nauttimaan!

KENTTÄ-INFO

ARCHIPELAGIA GOLFISTA SANOTTUA:

”Erittäin kiva kenttä pelata, helppo saada
mukavaa peliseuraa jäsenistä.”

”Aliarvostettu, jatkuvasti paraneva kenttä,
jolla on miellyttävä ilmapiiri.”

ARCHIPELAGIA GOLF

Osoite: Finbyntie 87, Parainen
Puhelin: ajanvaraus 050 45 25 300
Sähköposti: caddiemaster@argc.fi
Kotisivut:archipelagiagolf.fi

Tasoitusvaatimus: ryhmätasoitus max. 110 Green fee: Hinnat porrastettu sesongin mukaan. Normaali 40–55 e, Early Bird 30–35 e, Twilight 20-25 e; juniorit 20 e (13–21 v.), 10 e (6–12 v.)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje