8.–15.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][36]
KilpailuaSuomalaista
mainos Golfkesä 2018

Ähtäri saa hyvälle tuulelle

Kiireetöntä, rentoa ja luonnonläheistä golfia. Kuulostaako innostavalta? Pelailemista kauniissa järvimaisemissa ja ylväissä mäntymetsissä Suomen suvessa. Sitä lomagolf parhaimmillaan on. Hienon päivän päätteeksi sitten koko perheen voimin pandoja ja muita eläimiä ihastelemaan. Sellainen loma on tarjolla Ähtärissä.

Ähtärin Golfin kotoisassa tunnelmassa on helppo viihtyä. Kokonaisuus toimii. Ilmapiiri ja viihtyvyys sekä palvelu saavat kiitosta myös Golflehden viimesyksyisessä Kenttärankingissa.

Paikallisen golfin voimavara on ollut vahva yhteisöllisyys. Kenttää on tehty ja ehostettu paljon talkoilla eli eteläpohjalaisittain kökkänä. Talkoohenki ei kuitenkaan tarkoita sisäänpäinlämpiävyyttä. Ähtärissä ollaan aidosti ylpeitä omasta kentästä ja vierailijat toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi.

Moni harrastaja kaipaa golfkentältä lomallaan ennen kaikkea rentoutta ja kauniita maisemia. Haastetta golfissa pitää olla, ja on usein liikaakin, mutta lomalla golfkentällä pitää viihtyä.

”Haluamme kehittää kentästä hyvin pelattavan, mukavan puistokentän, jonka pelattuaan

golfarille jää aina hyvä mieli. Silloin olemme onnistuneet”, sanoo pitkään alalla toiminut ja hiljattain Ähtärin Golfin toimitusjohtajana aloittanut Kauko Mikkonen.

Ähtärin kenttä sopii hyvin vähemmän pelanneille, mutta pienet viheriöt haastavat kokeneemmatkin golfarit. Kenttä on melko lyhyt, bunkkereita on maltillisesti, vettä kenttää vierustavan Moksunjärven ansiosta enemmän. Hiekkapohjainen maa kuivuu nopeasti ja on mukava lyöntialusta kauden molemmissa päissä.

Uusvanha klubitalo

Uudella kentällä resurssit on kohdistettu peliareenan hiomiseen. Nuorelle kentälle ominaiseen tapaan kentän reuna-alueiden raivaamiseen ja siistimiseen on panostettu viime vuosina. Työtä jatketaan alkavalla kaudella, jotta pelinautintoa saadaan parannettua entisestään.

Se on tarkoittanut oheispalveluista tinkimistä. Tulevilla kausilla päästään kuitenkin nauttimaan myös entistä paremmasta palvelusta, kun kentälle saadaan uusi klubitalo. Se tulee olemaan harvinaisuus lajissaan. Kentän alueella sijaitseva, 1500-luvulta peräisin oleva vanha kartanorakennus kunnostetaan ja modernisoidaan golfareiden käyttöön mahdollisimman nopealla aikataululla.

Museoviraston suojelemassa rakennuksessa riittää neliöitä, mutta mikä tärkeintä, tunnelma on Ähtärin golfin kauniisiin järvimaisemiin sopivan omaleimainen. Klubitaloprojektin yhteydessä kentän päätösväylä linjataan uudelleen siten, että viimeinen viheriö tulee aivan klubitalon terassin kupeeseen. Kierroksen viimeistä puttia joutuu sen jälkeen sihtailemaan valvovien katseiden alla suuren maailman malliin, ja eipähän ole kierroksen jälkeisille huurteisille pitkä matka.

Eläinpuisto…

Mutta eihän Ähtäri varsinaisesti golfkentästään tunneta. Suurin vetonaula on jo pitkään ollut eläinpuisto Ähtäri Zoo, jossa on mahdollista päästä tutustumaan pohjoisen luonnon asukkaisiin mahdollisimman luonnollisessa asuinympäristössä. Karhut, ahmat, ilvekset, erilaiset pöllöt ja lukuisat muut luonnossamme villeinä elävät eläimet ovat sykähdyttävä näky paitsi perheen pienimille myös isommille jäsenille.

Eksoottisempiakin eläimiä, kuten äärimmäisen uhanalainen uljas kissapeto lumileopardi, on nähtävillä. Ähtäri Zoo noudattaa Kansainvälisen luonnonsuojeluliitto IUCN:n strategiaa ja suojelee uhanalaisia lajeja tukemalla luonnonvaraisen kannan suojelua tarhauksella.

Eläinpuisto näkyy golfkentälläkin, jonka jokaisella tiipaikalla on eläinteema ja kuvitettu eläinhahmo.

…ja pandat

Pandoille on järjestetty jo oma golfkilpailukin, elokuussa pelattava Panda Charity Open -hyväntekeväisyyskilpailu.

Ähtäri on ylittänyt uutiskynnyksen paitsi Suomessa myös laajemmin, kun Kiinasta pitkän odotuksen jälkeen eläinpuistoon saapunut pandakaksikko vihdoin kotiutui Etelä-Pohjanmaalle. Ähtärissä pandat saivat nimet Lumi ja Pyry. Ne ovat hellyttävä näky, ja vangitsevat katsojan mielenkiinnon. Kuin huomaamattaan niitä tulee ihailleeksi paljon pitempään kuin tulisi kuvitelleeksi. Pandat nimittäin saavat ihmisen hyvälle tuulelle. Ne ovat aktiivisia ja leikkisiä eläimiä, ja tarjoavat vierailijoille hyvää mieltä rajattomasti.

Pandat saatiin Suomeen, sillä Ähtärissä niille voidaan tarjota elinolosuhteet, jotka vastaavat niiden luonnollista elinympäristöä Sichuanin vuoristometsissä. Suomen neljä vuodenaikaa ovat pandoille mieleen, ja niiden toivotaan tulevaisuudessa myös lisääntyvän Suomessa.

Pandoille on järjestetty jo oma golfkilpailukin, elokuussa pelattava Panda Charity Open -hyväntekeväisyyskilpailu, jonka tuotto osoitetaan lyhentämättömänä Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirille. Kentällä pelataan myös Golfpisteen Golfkesä -kiertueen osakilpailu elokuussa.

Ähtäri on paljon muutakin

Golfkentän, eläinpuiston ja pandojen lisäksi Ähtärissä riittää tekemistä ja ihmeteltävää pidemmällekin lomalle. Eläinpuiston naapurissa mutkitteleva Flowpark-seikkailupuisto saa seikkailunhaluisten adrenaliinin virtaamaan. Jos seikkailupuiston meno on liian raisua, kannattaa suunnata retkeilemään. Ähtärin alueella on useita merkittyjä retkeilyreittejä kauniissa maisemissa. Jalokalojen narraamiseen on mahdollisuus Niemisjoella, vain viiden kilometrin päässä Ähtärin keskustasta. Käymisen arvoisia paikkoja ovat myös kauniit uimarannat ja Tuurin legendaarinen kyläkauppa tai oikeammin kauppakeskus, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä.

Hotelli tai mökki – päätä itse

Majoituskapasiteettia Ähtärissä riittää legendaarisen kylpylähotelli Mesikämmenen hotellimajoituksesta erilaisiin mökki- ja huvilavaihtoehtoihin. Alueella on myös leirintäalue. Minkä majoitusvaihtoehdon valitsetkin, on niin golfkenttä kuin eläinpuistokin lähellä, vain reilun kilometrin päässä.
Valmiit peli- ja majoituspaketit helpottavat golfarin lomasuunnitelmia. Valitsitpa hotellin tai mökin, pandat tai perhokalastuksen, Flowparkin tai nuotiokahvit, Ähtäri saa sinut hyvälle tuulelle!

Kysy myös edullisia Zoo+ Golf -paketteja ilman majoitusta!

Lisätietoja:

www.ahtaringolf.fi
www.ahtarizoo.fi
www.hotellimesikammen.fi

Varaukset:
Puh. 030 62150, myynti@hotellimesikammen.fi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje