23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Vantaan Golfpuiston avaaminen siirtyy

Maamme ainoan rakenteilla olevan uuden kentän bongausmahdollisuus siirtyy suunnitellusta toukokuun lopusta muutaman viikon eteenpäin.

Pay&play-kentäksi suunniteltu ja rakennettava Vantaan Golfpuisto oli jo loppusyksystä yhden päivän ajan  jäsenistön koekäytössä muutaman reiän osalta. Etenkin viheriöt vaikuttivat tuolloin valmiilta ja herkullisen muotoisilta.

Ensimmäisenä avattavaa kenttäpuoliskoa jakaa ja värittää joki, lampi ja siitä erkaneva kaunis koski.

Ensimmäisen yhdeksikön avaamista suunniteltiin avajaisten kera toukokuun loppupäiville. Omistajat, United Golf Groupin osakkaat pitivät loppuviikosta Vantaan Petikossa katselmuksen tiluksillaan ja päättivät lykätä pelien aloittamista ”juhannuksen tietämille.”

Vantaan Golfpuiston golfseuralla on jo yli 2000 jäsentä.

Hanna-Leena Ronkainen voitti amatööriurallaan useita kultamitaleja ja pelasi ammatikseen Ladies European Tourilla.

”Suurimmalta osalta kenttä täytti tarvittavat kriteerit. Pari kohtaa on kuitenkin vielä myöhäisen kevään johdosta keskeneräisiä. Emme halunneet lähteä poikkeusjärjestelyinkään avaamaan kenttää, vaan haluamme auringon ja lämmön jalostavan sitä muutaman viikon ajan”, kertoi valmennuksesta vastaava Hanna-Leena Ronkainen.

Kurssit myyneet säistä huolimatta

Hanna-Leena Ronkainen on tehnyt opetustöitä päätoimisesti lopetettuaan kansainvälisen peliuransa vuoden 2010 jälkeen. Hän nosti pystyyn myös Golfkoulunsa nimeä kantaneen kilpailun  Let Access Tourille Vihdin Hill Siden kentälle.

Ronkaisen vetäydyttyä Suomen suurin naisten tapahtuma jatkuu nimellä Evli Ladies Finnish Open.

Alkaneella kaudella hän vastaa Leppävaaran Continental Golf Parkin lisäksi Hiekkaharjun kentän opetuksesta sekä kilpailu- ja klubitoiminnasta.

”Säiden kurjuudesta huolimatta olemme onnistuneet pitämään kaikki kurssimme ilman aikataulumuutoksia. Etenkin preppauskursseille on kova kysyntä, niitä on myyty lähes tuplamäärä alkuperäiseen nähden. Uskon, että tämä on muodostumassa jo pysyväksi trendiksi kauden alkuvaiheilla.”

Himalaya nimen St. Andrewsin vastaavan harjoitusviheriön mallista saanut puttiviheriö on suurella todennököisyydellä maamme suurin. Ja varmasti ainakin muodokkain.

Erityisen iloinen Ronkainen on siitä, että Hiekkaharjuun ja Leppävaaraan on jo saatu säännöllisesti kokoontuvia junnuryhmiä.

Samat harjoituskeskukset isännöivät toista kertaa järjestettävää Barkov Golf Schoolia, jonka kolmipäiväiset kurssit käynnistyvät kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Kurssipäivien lisäksi oppilaat pääsevät mukaan erilliseen Barkov -päivään, jossa tahtipuikkoa heiluttelee Florida Panthersin tähtipelaaja Aleksander Barkov.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje