16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Toimitusjohtaja: Kultaranta Golfin toiminta ja sen kehittäminen jatkuu suunnitellusti

Yrityssaneeraukseen hakeutumisen taustalla ovat vuosina 2008–2013 tehdyt tappiot.

Kultaranta Golf Oy Naantali ja Kultaranta Resort Oy ilmoittivat viime viikolla hakeutuvansa yrityssaneeraukseen. Golfkentän ja muut alueet omistavan emoyhtiön osalta merkittävimpinä haasteina ovat olleet kaavoituksen pitkittyminen sekä yleinen kiinteistömarkkinoiden taantuma.

Vaikka Kultaranta Resort Oy:n tuloskehitys on ollut suunnitelmien mukainen, yhtiö ei ole pystynyt suoriutumaan aiemmin tappiollisesta toiminnasta syntyneistä veloista. Talousvaikeuksien taustalla ovat vuosina 2008–2013 tehdyt tappiot.

”Tuloskehitys on ollut vuodesta 2014 alkaen tavoitteiden mukainen ja vuonna 2016 tulemme tekemään positiivisen tuloksen. Yrityssaneeraus selkiyttää ja tervehdyttää tilannetta”, Kultaranta Golf Oy Naantalin toimitusjohtaja Pekka Jokisuu sanoo.

Vuotuiset tappiot olivat pahimmillaan noin 600 000 euroa. Teimme kaksi vuotta sitten ison organisaatiomuutoksen, jonka johdolla toimintaa on lähdetty kehittämään kannattavammaksi.

Jokisuun mukaan yrityssaneerausprosessilla ei ole vaikutuksia päivittäiseen toimintaan tai palveluihin. Esimerkiksi kenttä tullaan avaamaan normaalisti huhti-toukokuun vaihteessa.

Kultarannasta kantautuneet uutiset ovat jonkun verran aiheuttaneet huolta ja epätietoisuutta seuran jäsenistön keskuudessa.

”Yleisesti ihmiset eivät tunne yrityssaneerausprosessia kovin tarkasti. Tällä hetkellä meille tärkeintä onkin onnistunut viestiminen siitä, että toimintamme ja sen kehittäminen jatkuu suunnitellusti.”

Pekka Jokisuulla on aiempaa kokemusta yrityssaneerauksesta, sillä hän johti onnistuneesti Naantalin Muumimaailman yrityssaneerauksen läpi vajaat parikymmentä vuotta sitten.

Vuonna 2007 avattu Kultarannan 18-reikäinen kenttä on ruotsalaisen kenttäsuunnittelijan JanSederholmin käsialaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje